0
powrót

diskuze k tématu: Nový nebo ojetý vůz?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, servisní náklady, česká vozidla, francouzská vozidla, německá vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 11:08, rada
Z tohoto výběru jedině novou Thalii, ale s výbavou Privillege. Motor i když je jen 1,2 16V je mnohem lepší než třívalcový krám ve Fabii a má lepší vlastnosti a hlavně kultivovaný chod, spotřebu při poskakování po městě do 7,0 litru, mimo město do 6 litrů. Velký zavazadlový prostor, ale dlouhé předměty, při sklopeném sedale, které je bohužel nedělené, trochu problematické. Cestování pro čtyři lidi pohodlné, pátý se už mačká, ale do fabie by se ani nevešel. Jako auto pro manželku s dítětem, která potřebuje jezdit po městě, mít naložen kočárek, golfky a ještě nákup je to ideální stoj.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 11:11, rada
bohužel musím konstatovat že mýtus o "drahých" náhradních dílech na BMW už dávno neplatí, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit že jsou ceny vesměs úplně normální i když kupujete originál díly
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 11:14, rada
Dotaz není mimo - buď si splnit sen s vyšším rizikem dalších nákladů nebo nejlevnější nové netotalmini na trhu (za 170k jsou kromě Thalie a Logana už jen korejská minivozítka a Panda). Jen ta fabia, resp. absence dalších ojetin od konkurece, tam působí divně. Podobné zvažování spíše nastává při vyšším rozpočtu - zda za 250k slušnou ojetinu vyšší třídy nebo za 300k základní verzi (resp. akční) nového auta nižší střední. Za 170k toho moc k výběru mezi novými opravdu není.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 11:51, rada
Ze zvolených variant bude asi ekonomicky nejlepší Thalia a k té bych se přiklonil. Ovšem pokud by rozhodujícím kritériem byla cena cca 150 000, tak bych se klonil k výběru Forda Focuse. Podvozkově slušné auto, pokud se zvolí varianta kombi, tak má pěkný kufr, je spolehlivý dá se sehnat s rozumným motorem a s nějakou výbavou. Astra G je druhá možnost (motor 1.6 16V - nevolit).
Já osobně bych měl z 9 let starého BMW strach. Nejde o destičky, kotouče, tlumiče - tam opravdu v cenách velké rozdíly nejsou. Problémem může být třeba závada na motoru, převodovce a tak, a tam si myslím, že ceny až tak příznivé nebudou.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 12:09, rada
Vente si Thalii, mám ji již 3 roky, spotřeba cca 5,4 - 6,7 litrů,motor 1,2 -na běžné ježdění dostatečný.
Za celou dobu jsem měnil pouze žárovky předních světlometů - dnes mám najeto cca 50.000 km.
Lepší nové, než jaákákoliv ojetina.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 12:11, rada
Zrovna řeším podobný problém jen mám o něco větší rozpočet. Takže výběr je BMW 320 (i nebo d) kombi od 2002 nebo nové akční Bravo a Oktávku Tour v základu. Bavoráku v naftě je velkej výběr, ale mám strach ze spolehlivosti. Díky za názory.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 14:06, rada
Mám BMW rok 1988 najeto 250tisíc a můžu říct následující:
1)jezdí se s tím 100x lépe než s nějakou fabii atd.
2)nebojím se jezdit do chorvatska, itálie atd. nikdy mě nikdy nenechalo
3)servis je levný, samozřejmě v případě novějšího bmw bude trochu dražší
4)kazí se i pár let stará auta, příkladem budíš 2roky starý Seat najeto 70tisíc, kterému minulou sobotu za jízdy vyletěl zpoza krytu motoru přítlačný válac klínového řemene...
já bych volil raději vyšší třídu a užíval si pohodlí a komfortu. potom mě ještě napadla nějaká starší oktávka v naftě... za 150-190 tisíc se dají sehnat ve velmi slušném stavu
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 14:42, rada
doporučil bych jednoznačně thalii, přece jen je tam záruka a ta je u takto nízkého rozpočtu řekl bych důležitá....... BMW bych koupil v případě, že by byl rozpočet vyěěí a uričitě bych nekupoval 9 let staré, i když stále dobré, když bohu koupit novéhoho renaulta.......
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 14:58, rada
Dobrý den, Vámi vybraná vozidla zastupují různé spektrum příslušnosti aut. Rozhodněte se zda chcete mít řidičské zážitky z řízení (BMW) nebo jezdit v autě které není tak dobře vybavené ale jistě bezpečnější (Fabie, Thalie). Pokud uvažujete o celkové sumě 170tis, tak je to již na malé hranici k 200tis. Máte i možnost pořídit si předváděcí vůz a nebo lehce jeté od autorizovaného prodejce, čímž se Vám otvírají dveře k nový a bezpečnějším vozům.
Já osobně se kloním k vozu novému (lehce ojetému). Při nedávném rozhodování o koupi auta jsem měl určitý strop limitujících financí k pořízení ojetého auta, po zjištění stavu nabídky v ČR jsem se pokusil i zmapovat situaci v nových automobilech. K mému překvapení jsem dosáhnul na relativně slušné auto s dobrou výbavou a motorem 1.2 (nehaňte malé obsahy, někomu na poklidnou jízdu stačí a nemusí nutně závodit s okolím a tůrováním motoru dokazovat sílu pod kapotou). Zhánění ideálního auta je časově náročnější, ale do týdne se mi podařilo shlédnout poměrně hodně aut včetně testovacíh jízd a rozhodnutí pak již přišlo samo.
Pro ostatní debatující: FIAT Grande Punto 1.2(5*NCAP, 6xairbag, MP3,ovládání rádia na volatu, mechanická klima, metalíza, 16"liťáky), jsem teprve v záběhu ale spotřeba na delších trasách 5,8-6,5 záleží na stylu jízdy.
Při výběru jsem nepreferoval konkrétní značku, a základní pravidlo je smlouvat :s) mě se vyplatilo. Pak teprve zjistíte za jakou částku pořídíte vybavené/nevybavené auto. A u Škody to bylo spíše ,,nevybavené".
Přeji hodně úspěchu při rozhodování a případném hledání nového automobilu.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 15:25, rada
Kazdopadne jsem tady na tipu nasel hodne aut lepsich nez nejaka fabka nebo thalie. Od Forda je velky vyber i s hodne dobrou vybavou. Fiat napr. Stilo nebo Jaguar S-Type, ale to uz je spotreba a pojistka jinde a nahr. dily taky. Jinak BMW tam jsou taky i s poradnou vybavou, ale taky motorem. Kia Cerato 05, 10airb. taky nevypada spatne. Takze to je tak asi co by do te ceny slo. Muj nazor
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 15:26, rada
Vsechno do 150t. najete, min. 4airbagy, aut. klima a nejlepsi vybavy vubec. Je z ceho vybirat
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 15:40, rada
Poraďte mi, mám asi 50 tisíc a chtěl bych poradit jestli si mám koupit sekačku na trávu nebo malotraktor anebo se rozhodnout pro dovolenou v Mexiku, děkuji za rady
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 15:45, rada
pokud nechcete investovat do auta víc než je nutné tak musíte vybrat auta,která jsou nadprůměrně spolehlivá, což jste neudělal. Thalia je nezajímavá ikdyž je nová, tu bych vyřadil hned, co nabízí?
Fabia ujde,ale výbava a správný motor stojí dost peněz.
BMW z tohoto roku už bude mít něco za sebou, spolhelivost už bude sázka do loterie.
Hledal bych Accorda,Primeru,Avensis, špičky ve spolehlivosti,skvělé benzínové motory, výbava naprosto dostačující u všech. Celkový dojem z těchto aut velmi pozitivní.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 17:00, rada
Trošku jsem proletěl místní rady, no každý má svým dílem pravdu.
Nejdříve bych se zamyslel, co od vozu očekávám. Vzhledem k obavám o spolehlivost a uvažování i o novém voze v daném cenovém limitu si myslím, že tazatel bude vyžadovat spolehlivost.
Tu u Brambora tak starého bych příliš neočekával. Nejde o to, že by to byla nějak nespolehlivá auta. Ale něco jiného je brambor s 250 000, které člověk najel sám a něco jiného je brambor s 250 000 po někom. A tam už mi přijde pravděpodobnost poruchy nepoměrně vyšší. Takže to znamená vyhledat si nějakého garážníka, popř. hledat díly z druhovýroby či značkové "neoriginály", aby byly provozní náklady únosné. Což chce čas. Když nějdo chce jezdit, pak je to otrava. Tak jetého a starého brambora bych si klidně koupil, ale pro zábavu, pro potěšení. Že semotamo něco zazlobí? No prosím. Autí klidně může zůstat týden v garáži...
Thalii bych já osobně vyloučil. Podle mě je naprosto nepraktická a hlavně malinká. Pokud člověk nemá 170 cm, tak si tam připadá jak sardinka. S přihlédnutím k tomu však může být dobrou volbou.
Osobně bych se za dané situace opravdu poohlédl po málo jetém japonci v benzinu. Možná i ten Focus by nebyl špatnou volbou.
Fabia mi smysl nedává. Proč brát Fábii (a ještě v 1.2?), když je mnoho zdařilejších vozidel? Snad jen že se vám líbí.
Pokud je ale zháňka po novém voze, pak bych se poohlédl také po Pandě, i10/Picanto se asi do cenového stropu už nevleze. Ale tyhle auta jsou přesný opak Thalie - malinké zvenku a malý kufr, ale uvnitř mnohem více místa. Opravdu - taková i10 mě opravdu mile překvapila. I když teď koukám, že:
Hyundai i10 1,1i SOHC 12V 48.5/66 5-ti st. manuální 179 900,-
Sice to bude holobyt, ale já bych možná šel do i10ky. Bezpečné - ANO, Neporuchové - ANO (záruka). Pokud byste trochu přitlačil na pilu (třeba leasing), pak bude i ta výbava. Nový vůz je nový vůz. Ojetia je vždy svým způsobem risk, který se nemusí vyplatit.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 18:09, rada
Já jsem koupil loni v listopadu NOVÝ OPEL Corsa D 3dv, elektrika, manuální klima a stála 199tis s tím, že jsem dostal ještě dalších 10tis slevu za leasing. takže myslím,že 170 už není tak daleko od 200 a je si myslím nesmysl kupovat ojeté auto a ještě BMW. jen pro zajímavost-taˇˇtka jezdí 530xi z roku 2007, kupoval ho nové a byť v servisu řekli, že jde o špatný kousek, tak na různých poruchách atd atd už to stálo servis cca 400tis....(auto bylo v záruce)...... takže je to fakt na zvážení, jestli koupit ojetinu a strachovat se kdy se co vysype a nebo koupit nové a mít aspoň minimální jistotu, že po dobu záruky můžu být klidný, byť třeba nemám koené sedačky a dvouzónovou automatickou klimu........
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 20:46, rada
Fabia je nepovedený pokus o auto nižší třídy. spotreba bude určitě ve stejných hodnotách jako BMW. A Thalie už jen svým vzhledem připomíná nepovedence do ktereho chtěli výrobci nacpat všechno jen aby prodali. BMW je pojem a těžko by stálo tolik peněz kdyby nebylo svou kvalitou někde jinde. BMW je pro mě zaručený vítěz.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 21:07, rada
2 Daniel: Mám 2 poznámky, Za prvé tazatel uvažuje spíše o vozidle za 150 tisíc a za 170 vybírá alternativu nového auta, takže nabídka za 199 už jeho původní rozpočet přesahuje o třetinu.
Druhá věc je výběr ojetého vozu. Jsou vozidla, která se nepovedla hned ve výrobě, o tom nemá cenu vést polemiky, jde jen o to správně odhadnout, co se potom s takovým vozem stane. Pokud je člověk vybírající ojeté auto alespoň minimálně znalý poměrů, tak se bude snažit o historii sehnat dostupné informace a jak něco zaskřípe, ruce pryč. Stejně tak stav vozidla do velké míry napoví starostlivost majitele.
Tady se bohužel proti sobě stojí za relativně stejné peníze auto hodně ojeté nebo nové, v tomto případě já radím nové, protože v tuto chvíli je riziko, že se ojeté prodraží. Jiná situace by nastala, kdyby tazatel měl přesné požadavky na vozidlo a ceny by začínaly od 350 tisíc, ale pořizovací cena by byla stanovena na 150, tady říkám, že se ojetina pravděpodobně vyplatí, ale stejně záleží na schopnostech kupujícího si vůz vybrat a pak jej rozumně servisovat. Jedna moje kolegyně jezdila ve Favoritu a za přípravu na technickou nechávala v servise 10000 Kč a my jsme jen nevěřícně kroutili hlavami.
Ojetiny jsou vždycky riziko a není vůbec důležité, jak stará ta ojetina je. Mám dojem, že lidi vnímají peníze investované do auta relativně, vzhledem k jeho ceně, takže, ktyž se za opravu platí 30 tisíc u ojetiny za 1/2 mio, tak je to levnější oprava než, kydž je potřeba zaplatit 30 tisíc u auta za 50 tisíc. Ano, relativně to tak je, ale absolutně to znamená, že je pokaždé z kešeně potřeba vytáhnout 30 tisíc.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 21:48, rada
jednoznačně bych volil BMW a to co se týče jízdních vlastností,poměr cena a kvalita,zpracování,výbava,vzhled i zůstatková hodnota-ve všech těchto bodech je BMW bezkonkurenční.. Sám BMW E46 vlastním a jinou značku už bych si nekoupil..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 22:16, rada
Tak nejvíc mě pobavilo BMW nekupuj kup fabii nebo thalii jsou bezpečnější
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 12.10.2009 23:20, rada
ani jedno. 5 let stare mondeo
reagować
  1 ... 3 4 5 ... 10

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.