A.K.Alex napisał:
Sorry za off topic - ale mali sme vo firme obe auta, Ceed i Octaviu 2 a nech si fakty hovoria v prospech Kie čo chcú, podla mna je jasne lepsia O 2. Vzhladovo, interierom, radenim, riadenim, materialmi...celkovym pocitom. Mali sme teda len 1,4 benzin v tejto Kii, ktory mal zalostny prejav (pomaly isiel do otacok, dole bol mrtvy, hore tiez...Fabia 1,4 16V s 55kw bola oproti tomu žihadlo...), ale vravim - Kia sa jednoducho O2 nevyrovna ani nahodou. Inak nie som zastanca Skodoviek, to teda nie. Sam...
Nemůžu posoudit jízdní vlastnosti, v ceed jsem jen seděl, nejel jsem v ní. Ale vy srovnáváte úplně něco jiného, než, co měli v tom testu - tam srovávali dva podobné diesely (už jsem to vyhodil, takže už nevím, jaké přesně) a ve všech objetivně měřitelných kriteriích, kromě velikosti kufru ceed vyhrál.
V 1.4 Octavia taky nepojede, leda s větrem v zádech. Materiály v interieru mne taky moc neberou - respektive v současné verzi jsou dost dobré takže nevadí. V čem je asi Škoda opravdu lepší je nepochybně řazení a dost dobře sedí. To by ty jízdní vlastnosti ceed musely být hodně tragické, aby to tak otočilo výsledek testu ve prospěch auta o 25% dražšího.