Środa 07.07.2010 23:55,
rada
panejo, to je ufonů, co by nikdy s automatem nejeli... Nechte nás prosím žít! My "automatisti" vám vaše kvedlání přece taky nebereme!
Dříve, za "mladých" let jsem si taky říkal, že není nic nad manuální řazení. Sám, jako pán tvorstva si zvolím okamžik, kdy budu řadit, kdy si před zatáčkou podřadím a v zatáčce přišlápnu. Pak jsem si říkal, jak to asi jede s automatem? Ono několikrát jet v x-kilometrových kolonách na dálnici, nebo po městě a tísíckrát mačkat spojku...
Během 17-ti let řízení a cca 600tis. km za sebou jsem však poznal, že nepotřebuji zatáčky projet jako nejrychlejší sprinter, do cíle klidně dorazím i o pár minut později a na mou ledvinu nikdo nečeká. Zároveň jsem si také vyzkoušel, že je rozdíl mezi městskými auty s 55kW a jinými vozy s minimálně dvojnásobkem výkonu. I díky třídě aut a jejich ceně se liší úroveň převodovek, potažmo kultury a úrovně jejich řazení.
Najezdil jsem mnoho km v různých autech. Od Favoritu po Superb, Golfu po Passat, Touran, Sharan, Opely, Fordy, Toyoty, Evropa, Korea, Japonsko, ...... ale v posledních několika letech si opravdu vychutnávám automat.
Je mi 35 let, myšlením i duchem je mi tak 25, o auta a techniku se intenzivně zajímám zhruba 20 let. Možná jsem se za volantem zklidnil, že řazení nepotřebuji, nicméně brzdou provozu opravdu nejsem. Ale fakt cítím, že s automatem jezdím bezpečněji.
reagować