jintaj napisał:
vždyť vylítaných RSek jsou plné weby s ojetinama! Ale pravda, tédéíček je mnohem víc....
No k té spotřebě, v první řadě nesouhlasím s pisatelem, že 2,0Tdi má spotřebu 7,5 litrů nafty... To fakt nevím, jak s ním kdo jezdíte, ale dlouhodobý průměr mám 5,6 litrůa upřímně fakt jezdím rád spíše svižněji, při naloženém autě sice ve dvou ale kufr kaput plnej do Itálie s dálniční rychlostí okolo 150 a v německu cca 180,+ popojíždění po městech včetně klima se mi průměr nedostal přes 6,8 litrů. Takže 7,5 je fakt nesmysl, nebo to auto má total váhu. Naopak 1,8 Tsi používáme v práci, ten motor je fakt bomba, ticho, výkon, prostě takový slabší ERESO, ale spotřeba se při jízdách po městě nedostane pod 10 litrů( jezdíme s tím buď eko rallye, nebo naopak naplno) a dlouhodobá i s okreskama se jen jednou dostala na 7,9, jinak 8,3- 8,8. Jinak ohledně spolehlivosti... mé 2,0 PD najeto 236 tis.km, jsem 2.majitel, původní spojka, setrv. i turbo, vše zatím v pořádku, olej po 15 tis.km, turbo chladím, nezrychluju z nízkých otáček na vysoké kvalty (což je největší průser pro setrvák). Mezi vyýměnama oleje dolejvám tak 0,5 - 0,7 litrů, což myslím jde...