TOM napisał:
No, nejradši mám ty co se chlubí jak všechno znají, všude byli, ve všem jeli a pak ani neví, že P407 je jiná třída než Octavia...
...prý kombi jako kombi...
)
Má to cenu někomu takovému vysvětlovat? Kam potom řadíte P308 SW? Taky stejná třída?
Jen tak pro zajímavost - P407 SW má rozvor oproti Oct. větší o 15 cm, celkovou délku o 20cm, nabízí šestiválce - jak benzínové, tak naftové, možnost lepší výbavy atd. Jeho přímým konkurentem z VW group je Passat, kdežto Octavia II kombi je jen Golf...
Nevím, proč se čertíč. Začnu tíém, že řadit P407SW do stejné třídy, jako je SUperb, je chyba. Superb je o třídu výš a to hlavně S1.
SW je delší - to ano - ale o kus plastovýho nárazníku. To, že má OII o necelých 15cm menší rozvor, je prostě totální úlet konstruktérů a to je důvod, proč ji nějací nechci říct co řadí do třídy o jeden stupeň nižší. Prostě, OII a 407 je JEDNA třída, nic na tom nezmění fakt, že stupidní novináří a jejich přicmrdovači takhle rozškatulkovali auta, je to kravna na ntou.
Ba dokonce si myslím, že 407 je na tom celkově hůře, co třídní klasifikace, než OII. Když ničím jiným, tak zpracováním různých technických detailů, ale to není rys,který by určoval třídnost
ANo, jel jsem ve spostě aut na to, abych mohl soudait a i poučovat, i když to nerad slyšíš. Spíše bych měl napsat ne že jel, ale jezdil a to je setsakra rozdíl. Mám pocit, že po tom, co mám odjeto, si to mohu s klidným svědomím i dovolit.
K té výbavě, jsi trochu tak nějak vedle, protože mimo PT nemá 407 nic, co by ji v řadě 4válců (jak benzín, tak HDI) vyvyšovalo nad OII, snad jen nepraktická a nepoužitelná panoramatická střecha, která je fakt k ničemu, snad možná v zimě na parkovišti o trochu zvýší teplotu uvnitr, když mrzne. Jinak si tak nějak nevybavuji, v čem je výbava 407 klepší, než u OII.V čem ale rozhodně lepší je, je -jak jsem už psal -jíýzdní komfort, kterému se nevyrovná ani Pasát do r. 2008 ( novější neznám), ani Mondeo, včetně současného hnusu, co se nyní prodává. V čem však OII na hony předčí zcela jistě, je její vzhled- prostě má to šarm a OII vedle něj působí jako vyschlá stařenka. A neřa´d se m to, že P nabízí 6ti válce, to jsi s cenou pak opravdu o dost výše, než u OII.