Dobrý den,
mám Octavku 1,9 TDI DSG, tudíž si myslím že Vám mohu poskytnout informace, které Vám pomohou v rozmýšlení. Nejprve bych se zmínil k převodovce DSG - je rychlá, inteligentní a přeřazení ani necítíte. Mohu srovnávat s automatickými převodovkami, jelikož doma máme 5 automobilů v automatu a DSG převodovka patří mezi elitu v řazení, ale je pravda jak zde bylo zmíněno že rozjezd či couvání do kopečka má klasický automat hladší - ale nebojte u DSG to není žádná katastrofa
. A pokud se týká otázek o životnosti či podobných úvahách tak bych se vůbec nestrachoval, jelikož jedno z našich vozů je Volkswagen Caddy 1,9 TDI DSG a to tahá vozík a je naložené vším možným a slouží celé tři roky bez sebemenšího problému. I servisáci říkají že s převodovkami DSG nebývávají žádné problémy ani po 300tis km nájezdu. Obecně mohu říct jednu věc-všechny naše rodinná i firemní auta mají automatické převodovky a nikdy jsme s nima neměli problém za celých 10 let. Takže komu se pokazí automat tak ať si sáhne do svědomí jak se k němu choval a zda dbal poučení co se píší v příručce vozidla. A podobné hlášky že automat je pro lenochy a nebo pro lidi co neumí řídit jsou jen z úst zakomplexovaných lidí co si potřebují léčit svůj mindrák nic jiného, protože podle jejich názoru by celá amerika neuměla řídit žeeee? A to je asi ptákovina uznejte
. Teď bych se zmínil k dynamice jízdy. Octavka v 1,9 TDI s DSG jak již bylo zmíněno není žádná raketa, ale ani to rozhodně není žádný lenoch - je to auto na příjemné cestování. Já osobně jsem si nechal udělat od renomované firmy na své octávě DSG chiptuning na 100 KW a točivý moment 310 Nm (6st. DSG maximálně přenese totiž 350 Nm). A na dynamice je to hodně znát znát-rychlé předjíždění a rychlé tempo není problém a co se týká spotřeby klesla v průměru o 0,5l/100km takže maximální spokojenost. Takže pokud máte vyhlídlou octávku v DSG, která má prověřený původ a pravidelný servis, tak bych se nebál koupit.
Pokud byste měl nějaký další dotaz tak rád zodpovím, můžete mě kontaktovat na mailu: rud.nas@seznam.cz