Pepe napisał:
"Vy na vašich stránkách píšete, že by měl být celkem držák motor o obsahu 1,9dCi...jak je to s motorem 2,2dCi?" Motor je možná držák, což se nedá říct o zbytku auta. Pokud není doložena nedávná výměna turba, pak lze s pravděpodobností blížící se ke 100% čekat, že zalehne... Při jakémkoli zacházení...
Když bych chtěl mermomocí ojetý dýzl, tak Lagunu vylučuji hned na prvním místě. Povětsi, které toto auto a resp. celou značku provázejí, jsou bohužel z velké části pravdivé.. Když bych tedy mermomocí chtěl dýzl a k tomu ještě navíc francouzský, tak bych volil osvědčenou a lety prověřenou klasiku ze stjeného období výroby a to pežot 406 (kombi) s motorem 2,0HDI 80kW. Jelikož toto auto jsem vlastnil a stejný motor jsem měl následně i v dalším voze, tak mohu říct, že do 360.000km se na motoru dělaly pouze žhaviče (a jak se ukázalo, navíc zbytečně, na vině byl slabý akumulátor) a na autě se dělaly pravidelné servisy olejů, filtrů a podvozkových dílů. Turbo i vstřiky byly do tohoto níjezdu původní, ato jednou jedinkrát nepadlo do nouzového režimu. Dál jsem auto přestal sledovat, šlo do bazaru.
Tento motor 2,0HDI je i v Citroenu C5, ovšem um něj bych ruku do ohně nedal kvůli elektrice, je jí doslav narvaný a navíc, pokud majitel neservisoval systém hydractive, může to být věc na opravu ) i když, v dnešní době už levná).
A jako další dýzl bych volil japonskjou Tyoyotu Avensis s D4D motorem o njenižším výkonu (85kW), auto jako celek je vysoce odolné a nadprůměrně spolehlivé, motory netrpí žádnými velkými problémy. Jako celek je Avensis s tímo motorem dalko lepší volbou, než Laguna.
A když bych chtěl "být za vodou" a neřešit potíže za drahé peníze, tak bych sháněl tak dlouho, až bych vybral Pasát s TDI 96kW a směju se na svět. Kdyby něco, tak motor je jednoduchý a nemá se na něm moc co pokazit a když klekne turbo či pumpa, tak ji má každý Lozja v každé kůlně za pár babek. Kastle je silně pozinkovaná=nehnije, podvozek celkem dost odolný a pár čepů či kostí stojí pakatel, dílů z druhovýroby je všude nadbytek za pár šlupek.
Ale Lagunu? A s dýzlem?? Ani největším omylem!
Lepších ojetých aut s lepším dýzlem je dost, tak proč zrovna Lagunu??? nechápu...