Martin napisał:
Primera je výborne auto. Motor v nej do 4000 ot/min skoro nepočuť, a odhlučnenie podvozku je na normálnej úrovni tej doby. Keď odhlučnenie porovnám napr. s Octáviou z roku 1997, tak Primera je oproti nej tichošlápek. Motor SR2.0De je ako stvorený na rýchle cestovanie. Ja s tým pod 120km/h skoro ani neviem ísť. Najviac sa mi páči ako VW Passatisti v ostrejších a tiahlých zákrutách prudko uberajú až brzdia, a ja s Primerou tu istú zákrutu prejdem bez problémov. Podvozkovo sa vyrovnáva Mondeu MK3. ...
Mám nový služební VW Passat 2.0 TDI PD, 103 kW, a oproti staršímu modelu drží perfektně stopu i v ostrých zatáčkách. Podvozek je optimálně vyladěný komfort/ stabilita.
Takže uvidíme, jestli vyletím ze zatáčky dřív já nebo letitá Primera s dokonalými tlumiči a dvakrát přetočeným tachometrem.
Co mě naopak štve, je ten motor TDI - hlučný a hlavně, rozhodně netáhne tak, jak by se slušelo na 140 k.
Kromě toho je třeba pořád řadit, v 50 jede na trojku, takže při zrychlování/zpomalování je třeba řadit 3-4-5-6, zatímco u benzínu 2.0i 8V mohla být zařazená pětka celou cestu....
Jinak nechápu, odkud se berou věčně komplexy vůči VW - ať si sakra každý jezdí čím chce nebo na co má, ne!