Pitrisek napisał:
No já teda píšu o MK IV chcete-li i když je to správně MK III jelikož údajná MK II byl jen výrazný facelift MK I. Jde konkretně o toto auto http://moje.auto.cz/Petrko/obrik.html jinak mně se ta palubka líbí nelíbilo se mi to původní provedení "dřeva" které vypadalo jako korek a ta stříbrná v titaniu mně nebere vůbec. A nenechte se mýlit různými odbornými testy mondeo je sice větší a těžší ale není to tak strašné, nicméně rozhodně nevyměklo zatáčky jdou s nim vymetat nádherně stále jen ten podvoz...
Mno....dívám se na odkaz, mondeo chválím, hlavně barvu - sladění. Motor 2.0 - 107kW znám z MK3 (docela jede, moc zase nežere, akorát je víc slyšet,trochu víc, od 3500ot.....možná, že v novym bude líp utlumenej, pomohl by ale šestikvalt, motor výkonem by stačil, otáčky hodit o 500-700 dolu...). Jenom k palubce - dřevo, nechápu, ale vypadá líp jak onen "korek". Můžu dotaz? vy děláte dálkového řidiče na objednávku?? Jinak k fordum -měl jsem možnost vzít MK2, loni, když jsem potřeboval rychle auto ze dne na den, vyhrála nakonec prastará laguna 1 r.v.95, sice na mě celý půl rok mluvila německy - hlasový počítač, abych zavřel dveře apod..ale jinak to byl rozdíl třídy - hluk, brzdy, komfor, protikorozní ochrana, výbava (měl jsem Baccaru, takže ABS, 4xkotouče, šíbr, vytápěná všehna křesla, klimatronik, 2 pytle, elektrická roletka na okně, kožená sedadla, rádio 6x80W, asferická zrcátka), nabízené mondeo mělo airbag a centrál, toť vše :). Teď koukám po jiném, novějším, mám možnost M. MK3, a zase to vyhrává Francie - prozměnu P407 :).....osobně věřim, že se k fordu časem dopracuju, MK3 jsem asi přecenil, nebo jsem se nechal ovlivnit dojmem majitelů, při přímém porovnání se mi zdá P407 skoro ve všem lepší, otázka co bude, až se začne sypat.
P.S.: Nejpovedenější ford byl stejně scorpio MK1 (cca 83-87 do faceliftu), to jsem chtěl koupit, ale hezký jsem dnes již nesehnal.