logins01 napisał:
To jsou zase hlody................, pravdou je, že svezení, dojem a charakter auta atd..dělá dost a nejvíc. C5 je sice zajímavá (ta nová generace, první byla dost fujky), ale s audi rovnat nejde. Už jenom ta cena.....jediný zajímavý citroen je C4 a právě nová C5. Kdybych měl peníze a kupoval nové auto - moje třída je nižší střední, bohužel, stydím se...určitě bych nekoupil Audi, ani Citroena, ale vzal bych Passata CC...za poloviční cenu audi - stejný podvozek, atd...stejně jde hodnota auta do ha...
Věřte (nevěřte .-) ten HLAVNí (myslí VĚTŠí) rozdíl je PRÁVĚ v ceně
Popravdě SPOUSTY lidí srovnává Octavii (vůz nižžší střední třídy s větším zavazadelníkem/většími převisy) s vozy střední třídy, tak proč NEsrovnávat?
A mimochodem "do nového" převlečený STARÝ Passat (myslím vámi zmiňovaný CC) rozhodně NEmá stejný podvozek jako Audi (či Citroën C5) - tedy dvojité lichoběžníky zajišťující vynikající trakci a menší zpětné "rušení" do volantu - prostě řešení pro "lepší vozy" .-) - používá "běžné" McPherson které najdete třeba v té C4ce apod. a stejné to bude i u příští generace Passat kde se s tím už výrobce ani NEtají - Passat bude technicky "jen" prodloužený (podvozek) GOLFu (tedy taková "vylepšená" předělávka ála Octavia)
SOUHLASím že dnešní "menší" vůz se (vlastně) vyrovná tomu co nabízí xy let starý vůz "vyšší" třídy, ale NE že rozdíly mezi třídami se ZMENŠUJí - naprosto NEJlépe to poznáte na nějaké trochu DELŠí cestě (a tady skoro NEzáleží na značce - říkám SKORO, neb např. C5 používá - víceméně - podvozek z C6, naopak Passat bude mít podvozek Golf - já raději ten PRVNí přístup...), kde jste po cestě prostě "unavenější" apod. nebo vystoupíte "jak z žurnálu" i dálkové trase (jenom dodám že PROTO mi vyhovuje Citroën C5 a "bere" mne C6 neb právě V TÉTO disciplíně jsou PREMIANTY svých tříd, nebo jdou i "nad ně"
PS: Citroën C4 mne přiznám až tak NE"bere" (no snad cupka s docela POVEDENÝM 1.6 HDi), ale OPRAVDU povedená je (alespoň ta nejvyšší verze) nový Citroën DS3
PPS: K vašumu názoru na drahá auta - "ve světě" je taková "zavedená" praxe, že vůz si kupujeme "dle příjmu", cca za (respo. do) 6 měsíčních platů.
Pěkný den (klidně v nové Laguně, je díky špatné pověsti VELMi LEVNÁ a přitom v reálu není vůbec špatná)