0
powrót

diskuze k tématu: Volkswagen Passat Variant 1,9 TDI po 200 tis. km.

kategorie zaszeregowania tematu: německá vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 08:47, RE: bez předmětu - Bazary v DE
anonym napisał:
Tak to nevim...
Ja kupoval 6 let stary mondeo. Byla k tomu rocni zaruka (pouze pri prihlaseni v Nemecku). Rekl sem ze zaruku nepotrebuju (export, takze bych ji ani nedostal) a zeptal jsem se jestli nebude sleva. Dostal jsem slevu 400 EUR.
No a kdyz psal bazarnik smlouvu, tak sem cucel. Zaprvy auto ma najeto xxx km a ne "km dle stavu tachometru" jako v CR. A pak to prislo, dokonce tam napsal ze se zarucuje ze auto neni bourany. Jednoducha, strucna a SROZUMITELNA veta. To mi malem vypadla celist.
...
jasně, tak si zrovna narazil na toho slušnějšího. Já tam jezdim spoustu let, a tvrdim že jich tam prostě dost je i neslušnejch, a to hodně. Tak jako všude a ve všech oborech. Tak to prostě je, a nebylo by ani normální kdyby to tak nebylo.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 08:51, RE: panu dovozci
Ráďa napisał:
Jo není normální, že vybírám rok a půl auto a nic neseženu. Proto jsem se na to tu vybodl a zajel do D. (lepší by bylo CH ale s tím clem jsem to nechtěl řešit) . Poprvé jsem se vrátil s nepořízenou neboť to byla opět nastražená past. Na podruhé jsem koupil. V Dekře pochválili, na dovozovce to ani nekontrolovali a jen si toužili posedět v interiéru, týpek z dopravky ho chtěl ode mě vykoupit. Ano možná je to tím, že jsem nechtěl kinderwagen ala Passat kterých jsou všude 3 prd**e. Ale auto které m...
Tak nad tim přemejšlim a podle mě kecáš. V dnešní době, kdy se na každý auto dá sehnat absolutně bez problémů a do druhýho dne originál klíč od výrobce, kterej navíc nestojí moc peněz, tak absolutně nevěřim tomu, že si je někdo dělá způsobem jakým ty uvádíš. Navíc, naprostá většina klíčů má v sobě čip, což si nedovedu představit jak by u klíče FAB fungovalo (ten by tam asi dát nešel). Kdo trochu rozumí autům (což u bazarníka předpokládám), koupí si klíč přímo ve značkovym servisu a má klid. Třeba na VW Audi Škoda stojí ten nejdražší vystřelovací asi 2800+se musí sladit čip s řidicí jednotkou, což obnáší asi 10min práce a stojí to pětikilo. Na Landcruisera jsem ho objednával minulý týden. Do dvou dnů byl a stál 3500,- , takže podle mě kecáš.
Co se týče stříbřenky na výfuku, taky tomu nevěřim, že by to někdo dělal. Každej kdo trochu rozumí autům ví, že to je největší hnus co se dá udělat a hlavně že to každej pozná. Prostě tomu nevěřim, nezlob se na mě.Myslim že problém bude i tak trochu v tobě
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 09:07, RE: bez předmětu - Bazary v DE
anonym napisał:
Tak to nevim...
Ja kupoval 6 let stary mondeo. Byla k tomu rocni zaruka (pouze pri prihlaseni v Nemecku). Rekl sem ze zaruku nepotrebuju (export, takze bych ji ani nedostal) a zeptal jsem se jestli nebude sleva. Dostal jsem slevu 400 EUR.
No a kdyz psal bazarnik smlouvu, tak sem cucel. Zaprvy auto ma najeto xxx km a ne "km dle stavu tachometru" jako v CR. A pak to prislo, dokonce tam napsal ze se zarucuje ze auto neni bourany. Jednoducha, strucna a SROZUMITELNA veta. To mi malem vypadla celist.
...
zrovna tak si takhle můžeš koupit auto i u nás. Já bych ti tu roční záruku dal taky. Ono je to totiž uplně jednoduchý. Existuje pojištění za skryté záruky. To pojištění se vztahuje jen na auta která prodáš v rámci své země, tzn. němec po německu, čech v čechách atd... Pokud si tohle pojištění jako prodejce uzavřeš, a na autě který si prodal vznikne do roka nějaká skrytá závada, a prodávající bude mít povinnost jí odstranit, nebo zaplatit, tak mu to ta pojišťovna zaplatí. To už dnes funguje i u nás, takže to není o tom, že by ten němec byl extra solidní, je to prostě obchod. A pro mě jako pro prodávajícího je to výhodnější. Ty mi zaplatíš víc peněz, abych si mohl to pojištění uhradit, a když na autě vznikne nějaká skrytá vada, tak to nemusim řešit já, ale zaplatí to za mě pojišťovna, z pojistky, kterou si mi zaplatil ty při koupi toho vozidla.Takže je to z obchodního hlediska spíš výhoda pro prodávajícího, nikoliv známka nějaký přehnaný solidnosti. Přehnaná solidnost by to byla, kdyby to pojištění uzavřel, tu roční záruku by ti tedy zaručil a nechtěl by po tobě ani korunu (v tomto případě euro) navíc, tak z toho zas nebuď vyprdlej zbytečně.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 09:07, RE: bez předmětu - Bazary v DE
anonym napisał:
zrovna tak si takhle můžeš koupit auto i u nás. Já bych ti tu roční záruku dal taky. Ono je to totiž uplně jednoduchý. Existuje pojištění za skryté záruky. To pojištění se vztahuje jen na auta která prodáš v rámci své země, tzn. němec po německu, čech v čechách atd... Pokud si tohle pojištění jako prodejce uzavřeš, a na autě který si prodal vznikne do roka nějaká skrytá závada, a prodávající bude mít povinnost jí odstranit, nebo zaplatit, tak mu to ta pojišťovna zaplatí. To už dnes funguje i u ...
Pardon, chtěl jsem říct, že to pojištění se jmenuje - pojištění skrytých vad, uklepnul jsem se samozřejmě.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 11:02, RE: Prevodovka
anonym napisał:
Sestikvalt dostal Passat k 1.9TDI 96kW tusim od modeloveho roku 2003 (nekde cca polovina 2002), sesty kvalt neni prilepeny k petce (petka u sestikvaltu toci vice nez u petikvaltu), ale sestka je samozrejme "delsi".
Ne. 6kvalt se prodaval jiz v zaveru roku 2001.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 11:58, RE: Prevodovka
anonym napisał:
Ne. 6kvalt se prodaval jiz v zaveru roku 2001.
Já prostě nerozumím tomu, co tady pořád řešíte.Jsou prostě slušné bazary a slušní kupující a naopak. Člověk musí prostě udělat všechno pro to, aby s ním nemohlo být v bazaru vyjebáno a to je celé. Pořád tady jenom někdo fňuká, jak s ním někdo vyjebal, je to pořád dokola. Přeci, když tomu nerozumím, tak si někoho vezmu a je vymalováno.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 12:05, autobazary
anonym napisał:
Já prostě nerozumím tomu, co tady pořád řešíte.Jsou prostě slušné bazary a slušní kupující a naopak. Člověk musí prostě udělat všechno pro to, aby s ním nemohlo být v bazaru vyjebáno a to je celé. Pořád tady jenom někdo fňuká, jak s ním někdo vyjebal, je to pořád dokola. Přeci, když tomu nerozumím, tak si někoho vezmu a je vymalováno.
Mhm, to je pravda, když člověk narazí na nekalé praktiky bazarů, tak jde prostě jinam. Nedávno jsem byl u Rohana v Č. Skalici. Vybral jsem tam auto, byl jsem se se svézt, auto vytlučené jako prase, kolem oken puchýřky, na zadní lampě zbytek barvy, jak bylo stříkané a prodejce tvrdil, že nebylo bourané a je pravidelně servisované. (pasta jako z učebnice) Když jsem mu řekl svůj názor na auto, tak měl ještě nafouklou hubu a odešel, aniž by řekl nashle. Takže tam už nikdy nepůjdu a každého varuji před tímto bazarem. Jo a auta si tahaj z venku sami.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 12:18, to 08:51:37
anonym napisał:
Tak nad tim přemejšlim a podle mě kecáš. V dnešní době, kdy se na každý auto dá sehnat absolutně bez problémů a do druhýho dne originál klíč od výrobce, kterej navíc nestojí moc peněz, tak absolutně nevěřim tomu, že si je někdo dělá způsobem jakým ty uvádíš. Navíc, naprostá většina klíčů má v sobě čip, což si nedovedu představit jak by u klíče FAB fungovalo (ten by tam asi dát nešel). Kdo trochu rozumí autům (což u bazarníka předpokládám), koupí si klíč přímo ve značkovym servisu a má klid. Třeb...
A proč bych tu jako kecal? Že ty jsi to nezažil tak buď jen rád no. Normálně k danému autu co jsem si koupil mají být 3ks klíčku. Dva z nich jsou normální hlavní, vypadají jak malinká krabička od sirek, přes kterou je emblém automobilky. Na boku je vrohu tlačítko, a to když zmáčkneš tak se ze strany vyklopí/vystřelí klíček kterým si odemkneš manuálně nebo ho dáváš do zapalování. Pak je na krabičce druhé větší tlačítko a tím si otevíráš dvěře/kufr dálkově =klasický dálkový centrál. Třetí klíček je malinký nouzový tzv. SOS, je to jen takový tenký plíšek s drážkama a bez centrálu. Tak to má být, podle manuálu, i podle lidí co dané auto mají nebo se na něj specializují a já to tak mám taky Ale v nejmenovaném tuzemském bazaru měli jen 1 ks klíče. Byl celkem velký, kupoduvu ne plochý ale kulatý jak mají některé bezpečnostní dveře do bytu. Centrál na něm ani nebyl, prostě to vypadalo jak normální klíč do bezpečnostních dveří od baráku a na rukojeti byl malý nápis FAB a ten znak- hlava toho psa. Pasoval do zapalování i dveří a kufru...Na auta se za fachmana zas nepovažuji, ale myslím si, že to byly vyměněné zámky a k nim tento klíč. Navíc když odmykáš/zamykáš (ať ručně nebo dálkově) tak přímo na autě na klice má blikat zelená/červená dioda. Tam to neblikalo. ...Ale kdyby prodávající řekl že kdesi cosi (aspoň nějaký polovičatý důvod) a proto je to vyměněné. Ale on se se mnou hádá, že to je origo takhle z fabriky. To mě jako zákazníka mrzí. Zas auto co jsem kupoval mám za ty léta co jsem o něm snil nastudované myslím velice dobře vč praktických zkušeností, tak vím co a jak, na co se zaměřit, kde píchnout prstem a je vše jasné. .....Že se dá klíč od dealera podle VINka doobjednat to vím taky
A proč by nemohl být výfuk přetřený stříbrnou barvou? (navíc lehce nedbale) Jasně že to pozná i slepý, ale mi to nevykládej. Jako nic proti tomu, ale aspoň vytrvale netvrdím zákazníkovi že to je nový výfuk ne!? Jsem se pak už musel smát. Asi když nový výfuk stojí kolem 30tis, tak český majitel do něj nešel, a tak je to s většinou komponentů na takové typy aut. Klimatizace taky nikdy nenaplněná, kosti vytřískané. Serviska nikdy nic. Přitom když si původní majítelé mohli dovolit toto auto od novoty, tak asi socky nebyly a divím se, že se o něj nestarali. Ne, prostě tady koupit fakt nešlo ani omylem - smůla. Jestli tobě slouží nějaká Vectra atd z tuzemského bazaru po českém majiteli dobře, tak buď rád. Neberu ti to, já však měl zkušenosti (a zdaleka ne jednu) zcela opačné, proto jsem zajel koupit tam kde jsem zajel a musím říct, že nic lepšího mě nemohlo potkat. Proto už podporuju nákup jen v D, CH, B, NL
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 12:39, RE: to 08:51:37
Ráďa napisał:
A proč bych tu jako kecal? Že ty jsi to nezažil tak buď jen rád no. Normálně k danému autu co jsem si koupil mají být 3ks klíčku. Dva z nich jsou normální hlavní, vypadají jak malinká krabička od sirek, přes kterou je emblém automobilky. Na boku je vrohu tlačítko, a to když zmáčkneš tak se ze strany vyklopí/vystřelí klíček kterým si odemkneš manuálně nebo ho dáváš do zapalování. Pak je na krabičce druhé větší tlačítko a tím si otevíráš dvěře/kufr dálkově =klasický dálkový centrál. Třetí klíč...
Co se týče těch klíčů, tak jsou dva primární a jeden sekundární. Ten sekundární (klíč pro pikolíka) má omezené některé funkce. Například se s ním nedostaneš do přihrádky, pokud je uzamykatelná a do kufru, ten se však musí zavřít speciálním přepínačem pokud má odemykání zevnitř, to dá rozum.
PS: nechceš se pochlubit, co že to máš za auto? Docela by mě to zajímalo. Výfuk za 30 000........
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 12:44, RE: ODEBÍRÁNÍ TP
anonym napisał:
O kvalitách bazarníku v Německu si nedělám iluze, bohužel moje zkušenost s "turkem" je lepší než s "němcem" - po tom co jsem jel např. 800 km na vychválené auto a byl to vrak. (nejsem dovozce, vozím si auta pouze pro sebe a svoji velkou rodinu 2-3 ročně). Pokud ale hledám jiné auto než škodovku, je venku rozhodně větší výběr (např. kolik se tady prodá za rok dodávek Opel Mováno/Renault Master s max. výbavou, nejsilnějším motorem a v požadované velikosti a kolik se jich následně najde ne stáří 1-...
nevím ve kterých zemích originály technických průkazů odebírají ale italské rozhodně ne,mám je v dokladech od tří aut co jsem přivezl a přihlásil !!!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 12:56,
vyfuka za 30? a ta vrtule kolik stoji? 500? to jseu zase zvasty a kolik mas jachet doma? a ty stihacky parkujes u babicky na dvorku co?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 13:22, RE: bez předmětu
anonym napisał:
vyfuka za 30? a ta vrtule kolik stoji? 500? to jseu zase zvasty a kolik mas jachet doma? a ty stihacky parkujes u babicky na dvorku co?
Ráďa nám prostě chtěl naznačit, že se pohybuje trochu někde jinde a nevěděl jak na to a tak začal o dovozech aut. Samozřejmě, že to jeho auto každý chtěl koupit a samozřejmě, že udělal ten nejlepší obchod 21 století. Hlavně ať Ti to nadšení dlouho vdrží Rá´do, neboť jak tuším, tak bedeš mít do budoucna s tímhle autem dost porblémů.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 15:56,
Ráďa prodáva taky R8-ky za 600 tis. viď a k te tvoji MELUZINE, se ani nedivím, žes toho bentleyho v českejch bazarech nekoupil, jses čurak, huba plna kecu a 120-ka na dvorku
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 16:41,
Recenze je dobrá le nesouhlasím s jednou věcí a to je že techničák nezůstane na úřádě. Zaleží z jaké země je auto přiveze a podle toho zůstane nebo nezůstane n aúřádě.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 18:58, RE: to 08:51:37
Ráďa napisał:
A proč bych tu jako kecal? Že ty jsi to nezažil tak buď jen rád no. Normálně k danému autu co jsem si koupil mají být 3ks klíčku. Dva z nich jsou normální hlavní, vypadají jak malinká krabička od sirek, přes kterou je emblém automobilky. Na boku je vrohu tlačítko, a to když zmáčkneš tak se ze strany vyklopí/vystřelí klíček kterým si odemkneš manuálně nebo ho dáváš do zapalování. Pak je na krabičce druhé větší tlačítko a tím si otevíráš dvěře/kufr dálkově =klasický dálkový centrál. Třetí klíč...
Ráďo, tak už nám řekni co že to máš doma za exota, prosím prosím. Výfuk za 30? Kamaráde, to nevim, že by F16? Jak tě tady tak pozoruju, vůbec se nedivim, že si rok a půl nic nepořídil, s tebou to asi fakt nebude jednoduchý chlape.
Jestliže podvody v českých autobazarech podle tebe spočívají v přetírání výfuků, vymlácených kostech a udělaných klíčů, tak jsem klidnej. To jsou totiž všechno věci, který moje stará odhalí za minutu, takže se v klidu můžu těmhle "podvodům" vyhnout.
Ještě co se těch klíčů týče. Nevim co máš za zázrak, ale vzhledem k tomu jak o tom básníš jsem přesvědčen, že to bude něco lepšího, proto nepochybuji, že bude vybaven originálním imobilizerem. Tudíž, i kdyby někdo všechny zámky z nějakého důvodu vyměnil (včetně spínačky), tak s fabkou (jak ty uvádíš) by to nikdy nenastartoval, protože by tam ten kod imobilizeru pochopitelně nešel nahrát.
Hlavně mě docela baví představa jak chlapík mění všechny zámky na autě a jde do zámečnictví, udělat si na auto klíč značky FAB, opravdu pecka.Jak říkám, s tebou to nebude jednoduchý.
Kontrolky a centrály na dálku jsou už dneska skoro na všech klíčích, proto tvrdim, že je nesmysl, aby to kdokoliv řešil tímto způsobem. I když, pokud výfuk stojí 30tisíc, může klíč stát klidně kilčo ne?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 18:59, RE: ODEBÍRÁNÍ TP
anonym napisał:
nevím ve kterých zemích originály technických průkazů odebírají ale italské rozhodně ne,mám je v dokladech od tří aut co jsem přivezl a přihlásil !!!
taky už jsem se s tím setkal, ale opravdu by si všude magistráty originály techničáku měli nechávat a v naprosté většině si je nechávají. Na požádání jej samozřejmě umějí na počkání vyhledat, a vyrobit z nich ověřenou kopii, nebo jej poskytnout k nahlédnutí.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 19:23, RE: to 08:51:37
Ráďa napisał:
Jinak nepochybuji o tom, že jako naprostá většina lidí co zde píšou, mám mnohem horší auto než ty, ale vectra to opravdu není. Mám Golfa IV v kombiku TDi-74kW a druhý auto octavku v kombiku tdi-81kW, s oběma jsem naprosto spokojen, obě jsou dovezená ze SRN, a budeš se divit, obě jsem koupil v bazaru. Octavku mám už třetí rok, a neznám nic jiného, než pravidelné servisní prohlídky. Golfa mám teprve půl roku, a zatím jsem měnil jen olej.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 07.07.2007 20:15, RE: to 08:51:37
Ráďa napisał:
vole, a donekonečna to tady omíláš, že bys koupil jen venku a ne v bazaru. A kde myslíš že asi kupujou ty bazarníci ty hlavo? z 90% právě tam, kde to tolik vychvaluješ. Tak ti to nějak nepasuje
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 08.07.2007 00:15, Ráďa
anonym napisał:
vole, a donekonečna to tady omíláš, že bys koupil jen venku a ne v bazaru. A kde myslíš že asi kupujou ty bazarníci ty hlavo? z 90% právě tam, kde to tolik vychvaluješ. Tak ti to nějak nepasuje
Ráďo, jsem Ti složil básničku: Ráďo,Ráďo, ty jseš ale píča.
Já vím, nerýmuje se to, ale je to zase pravda!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 08.07.2007 00:43, RE: panu dovozci
Ráďa napisał:
Jo není normální, že vybírám rok a půl auto a nic neseženu. Proto jsem se na to tu vybodl a zajel do D. (lepší by bylo CH ale s tím clem jsem to nechtěl řešit) . Poprvé jsem se vrátil s nepořízenou neboť to byla opět nastražená past. Na podruhé jsem koupil. V Dekře pochválili, na dovozovce to ani nekontrolovali a jen si toužili posedět v interiéru, týpek z dopravky ho chtěl ode mě vykoupit. Ano možná je to tím, že jsem nechtěl kinderwagen ala Passat kterých jsou všude 3 prd**e. Ale auto které m...
Proboha, co je to "Vollaustatung"?
reagować
  1 ... 7 8 9 10

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.