anonym napisał:
Jasně, je to subjektivní pocit, ale stál jsem před naprosto stejným problémem. Nový vůz, v naftě, robustní, dobré jízdní vlastnosti a prostě pocit z auta. Po Passatu B5, který jsem měl také od začátku, jsem byl v novém Avensisu 2006, jako v ráji. Krásný vnitřek, pěkné podsvícení, oproti VW tichounký a zatím naprosto spolehlivý motor a jestli si dneska někdo myslí, že si Toyota nedrží cenu, tak se stačí podívat na tomto servru. Taky nechci nikomu nic vnucovat, ale chtělo by to, aby se ti největ...
Je to subjektivní dojem z aut.. třeba mě Mondeo nikdy nic neříkalo a říkat nebude. To samý Avensis, v tom roce 2006 jsem skutečně si půjčoval předváděčky i na dva tři dny, je to určitě vynikající auto, stejně jako Mondeo, ale prostě Passat mi sedl nejlépe. A to už od momentu kdy otvírám dveře - Toyota, Ford, Mazda, Honda - jakoby "ošizený" pocit při nástupu, jednuduché závěsy dveří, které jsou 1x těsněné.. Nemám rád řeči viz. výše že vše ostatní je lepší než Passat nebo není, není to tak. Dneska jsou ty auta tak srovnatelná že stejně za hodinu dvě ztrácíte pojem v čem jedete, jde o osobní volbu co koupit..O pocit z auta a o to která značka je nám blízká. Já se rozhodl pro Passat a vím že jsem se rozhodl velice dobře. Kdybych se rozhodl pro Avevsis byla by to taky dobrá volba ale prostě pro mě vyšel jako vítěz mého soukromého výběrového řízení Passat. Hlučnost 2.0 TDI v Passatu? Každý studený turbodiesel byl hlučný ať měl vstřikování jakéhokoliv systému. Při městských jízdách je TDI znatelně syrovější, avšak při běžných cestovních rychlostech mimoměsto-dálnice, při 130-140 km/h, kdy motory točí 2500 ot.min. jsou všechny motory plně srovnatelné, hluky mizí. Neoslovila mě např. C5, styl auta mi nic neříká, stejně jako měkký podvozek a sedačky. Pro jízdní komfort mi ale třeba C5 přišla nejlepší, jsou ho velice příjemná auta, akorát že při rychlejší jízdě to lítá sem tam a člověk nemá pojem co je s koly - nic pro mě. Honda Accord je moc fajn auto, tam jsem ale zase postrádal širší výbavu - není tam např. palubní počítač, vůbec se tam prý nenabízel. A navíc mi přišel moc lehký, měl jsem z něj takový rozevlátý pocit, např. jako v Oct.I. .. Ale opakuju, je to moje srovnání, dohadování nechte stranou.