0
powrót

diskuze k tématu: Renault Laguna 2.0 dCi nebo VW Passat 2.0 TDi?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, technické dotazy, německá vozidla, francouzská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 26.12.2007 11:54, RE: Passat ne
anonym napisał:
Je to subjektivní dojem z aut.. třeba mě Mondeo nikdy nic neříkalo a říkat nebude. To samý Avensis, v tom roce 2006 jsem skutečně si půjčoval předváděčky i na dva tři dny, je to určitě vynikající auto, stejně jako Mondeo, ale prostě Passat mi sedl nejlépe. A to už od momentu kdy otvírám dveře - Toyota, Ford, Mazda, Honda - jakoby "ošizený" pocit při nástupu, jednuduché závěsy dveří, které jsou 1x těsněné.. Nemám rád řeči viz. výše že vše ostatní je lepší než Passat nebo není, není to tak. Dneska...
"... Toyota, Ford, Mazda, Honda - jakoby "ošizený" pocit při nástupu, jednuduché závěsy dveří, které jsou 1x těsněné ..." Tak to je GOOOOOL !!!! Mam 8 let stareho Accorda, najeto 208.000 km. Soucasne mam 1,5 roku starou firemni Jettu, dnes najeto 65.000 km. Do Hondy leju jen benzin a olej. Jetta je FURT v servisu. A co hlavne? Po ujeti 5.500 km (tedy asi po mesici, kdy auto vyjelo ze salonu), mi u Jetty upadly ty UZASNE NEOSIZENE ZAVESY DVERI. U Hondy po 200.000 km dvere drzi stale jako nove. Kde asi udelali (a stale delaji) ti nemecti soudruzi chybu?!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 26.12.2007 13:00, RE: volkswagen rozhodně ne
anonym napisał:
Měl jsem volkswagena asi dva roky, byl to transportér a můžu říct jediné, většího kepla jsem neviděl!!!! Co týden tak stál v servisu.... Prý Německá kvalita, leda hovno!!!! Zlatej Renault Trafic teď ho mám ve firmě druhý rok má najeto cca 100tisíc km a bez problémů a při pořízení nového vozu jsem ušetřil 150tisíc kč oproti VW Transporter....
Proč ne VW já mám půl roku starou fabii HTP v kombi červenou na elektronech a jede jak s praku
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 26.12.2007 22:17, RE: Passat ne
anonym napisał:
S passatem sice nemam zadne zkusenosti, ale Toyotu mohu jen doporucit. Najezdil jsem cca 60.000km s Avensisem 2.0 benzin r.v. 1998, zadne problemy, spotreba mimo dalnice 7l/100km,dalnice max 8.5 l/100 km (pri 160km/h). Dnes po 120.000km je vyfukova soustava stale jako nova bez koroze, menene jen brzdove desticky, naplne, apod. Ted jezdim s Avensis Verso 2.0 D4D, najeto cca 110.000km, jediny problem byly zvlnene brzdove predni kotouce - vymena 100Euro u Toyoty. Velkym minusem u Toyoty v CR je d...
Hej stupidi to co tady zaznělo o Avensisu a jeho slabých motorech naprosto sedí stejně jako u nového Mondea, akorát tyhle dvě auta myslím stojí za zmínku jsou to ovšem pouze průměrná auta. Mondeo možná vyčnívá svými rozměry a solidním podvozkem toď vše.
Na technické finesy VW a kvalitu zpracování tyto auta ale nemají.....
A o jakých finesách je řeč tak namátkou pohon 4X4, automaty DSG, 6 válcové motory, motory TDI PD (bohužel kvůli drahým výrobním nákladům aby splňovaly emise končí), bezprůvanové klimy, kvalita zpracování a materiálů atd....
Iluze je jedna věc, ale fakta a realita hovoří jasně.......
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Środa 26.12.2007 22:37, RE: Passat ne
anonym napisał:
Hej stupidi to co tady zaznělo o Avensisu a jeho slabých motorech naprosto sedí stejně jako u nového Mondea, akorát tyhle dvě auta myslím stojí za zmínku jsou to ovšem pouze průměrná auta. Mondeo možná vyčnívá svými rozměry a solidním podvozkem toď vše.
Na technické finesy VW a kvalitu zpracování tyto auta ale nemají.....
A o jakých finesách je řeč tak namátkou pohon 4X4, automaty DSG, 6 válcové motory, motory TDI PD (bohužel kvůli drahým výrobním nákladům aby splňovaly emise končí), bezprůvanov...
No tak je vidět, že pán se rozhodně vyzná)) ................Motory PD končí, protože jejich výroba je drahá)) (nevím co je na zastaralé hlučné technologii drahého) Nejlepší 4x4 je od Subaru a zatím nebylo překonáno! Kvalita zpracování u VW ))) Zrovna VW nekraluje v motorech V6, ale spíš BMW, ale to nic)) Jo a ještě se víc rozepiš o těch "slabých" motorech v Avensisu a v Mondeu. Nejspíš asi ani nevíš, jakými motory disponují, že meleš takové sračky. Podle tvých keců bych Tě šacoval na 14ti letého hocha, co odebírá svět motorů a nikdy nic neřídil. Jinak to totiž není možný.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 27.12.2007 10:13, RE: laguna
David Hrdlička napisał:
Samozřejmě se jedná o hatchback, nikoliv o sedan, všem čtenářům se omlouvám
Kdybychom chtěli být velmi zásadoví ohledně terminologie, tak Laguna je spíše "liftbag", u frantíků poměrně oblíbený. (viz. několik starších modelú Renault)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 27.12.2007 20:49, RE: Passat ne
anonym napisał:
No tak je vidět, že pán se rozhodně vyzná)) ................Motory PD končí, protože jejich výroba je drahá)) (nevím co je na zastaralé hlučné technologii drahého) Nejlepší 4x4 je od Subaru a zatím nebylo překonáno! Kvalita zpracování u VW ))) Zrovna VW nekraluje v motorech V6, ale spíš BMW, ale to nic)) Jo a ještě se víc rozepiš o těch "slabých" motorech v Avensisu a v Mondeu. Nejspíš asi ani nevíš, jakými motory disponují, že meleš takové sračky. Podle tvých keců bych Tě šaco...
Hej pičinko, to co jsem napsal je prostě pravda takže namám co k tomu víc dodávat, to že se s tím nemůžeš srovnat je věc druhá. To co jsi tady nablil je přesně důkaz toho že jediný kdo své postřehy čerpá a následně papouškuje ze světa motorů a podobné literatury je přesně tvůj případ......myslím že jsi ještě větší vidlák než jsme doufali!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 27.12.2007 22:10, RE: Passat ne
anonym napisał:
Hej pičinko, to co jsem napsal je prostě pravda takže namám co k tomu víc dodávat, to že se s tím nemůžeš srovnat je věc druhá. To co jsi tady nablil je přesně důkaz toho že jediný kdo své postřehy čerpá a následně papouškuje ze světa motorů a podobné literatury je přesně tvůj případ......myslím že jsi ještě větší vidlák než jsme doufali!
Zase argumenty jak z nosu. Ty jsi fak asi velikej dement,co? Napiš sem konečně něco přínosného, něco co by ukázalo, že nejsi takový debil, jakým ses zatím ukázal být. Nějaké argumenty napiš, ať můžeme diskutovat. Napsal jsi jen sračky co nemají kapku logiky, nebo jsi to po sobě nečetl? Zkus to znovu, prosím. Přece máš na víc, ne?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 27.12.2007 23:16, RE: Passat ne
anonym napisał:
Vaše objektivita je jasně patrná: ....Mondeo mi nikdy nic neříkalo a říkat nebude. Tak to může napsat jen imbecil. Automobilky se tak mění a kvalita je tak kolísavá, že i ten Váš Passat, který již dnes zaostává za Mondeem, může být za 2 roky úplně pasé. Pak třeba ještě rád sáhnete po Fordu. Jasně, ale to Vy stejně nikdy neuznáte.
ty jsi ale trouba .. prostě fordy jsou sračky podívej se všude jakej to je propadák - nikdo to nechce jen takový paka jako TY!! Postav si vedle sebe Mondeo a Passat otevři haupnu a uvidíš jak je Mondeo konstrukčně zastaralý .. ale k tomu se nedostaneš řekl bych že znáš mondeo 93 který jsi za páďo nedávno koupil a teď tady meleš nesmysly!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 27.12.2007 23:26,
Jednoznačně passat! všechny vozy od VW uznávám! Dřív jsem je neměl rád kupoval jsem renaulty, fordy, mazdy, hondy, teď ale vím že vše od VW klidně i oktávka a fabie, passat, golf, jetta, je lepší než tohle všechno! jako autíčkář vím o čem mluvím. Nehodnotím vzhled, barvu, jízdní vlastnosti, mluvím o mechanické konstrukci a technickém zpracování aut! Nazdar.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 11:11, RE: Passat ne
Šakal napisał:
Musím se smát! nezajímám se o Passat, ani o C5, či Lagunu. Jsou to taky v něčem dobrá auta, ale není šálek mé kávy. Mám Avensis D4D a když tady čtu, že má slabé motory, tak to opravdu může napsat jenom nějaké jelito. Když jsem to koupil, tak se mně kámoši ptali, co to mám za motor, protože jede opravdu pěkně. Nedělám z Toyoty žádný zázrak, je to auto, jako každé jiné, ale nepište sem prosím, že Toyota dělá slabé motory. To ví i malé dítě, že Toyota je co se týče motorů na špici automobilového p...
Musím se za vás postavit. Teď jsem nedávno testoval ojetou poslední generaci avensise, ještě před faceliftem a i přes pouze základní 1,6 16V jsem se svezl fakt fantasticky. Zejména podvozek mě velmi potěšil svým naladěním a schopností zatáčet. Přitom však zůstával i na mezi adheze stále velice čitelný, nezáludný a hlavně poskytoval komfort i na větších nerovnostech. Je to dle mého názoru opravdu dobré auto. S pozdravem Tomáš Dusil.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 12:34, RE: Passat ne
anonym napisał:
ty jsi ale trouba .. prostě fordy jsou sračky podívej se všude jakej to je propadák - nikdo to nechce jen takový paka jako TY!! Postav si vedle sebe Mondeo a Passat otevři haupnu a uvidíš jak je Mondeo konstrukčně zastaralý .. ale k tomu se nedostaneš řekl bych že znáš mondeo 93 který jsi za páďo nedávno koupil a teď tady meleš nesmysly!
Můžeš nám ještě posat v čem je to Mondeo zastaralý? V tom, že už dávno používá systém CR a Passat stále zsataralý TDI PD? Asi si každý udělá obrázek o tom, kdo z nás je trouba))))))))))))))))))))))))))))
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 12:38, RE: Passat ne
anonym napisał:
Musím se za vás postavit. Teď jsem nedávno testoval ojetou poslední generaci avensise, ještě před faceliftem a i přes pouze základní 1,6 16V jsem se svezl fakt fantasticky. Zejména podvozek mě velmi potěšil svým naladěním a schopností zatáčet. Přitom však zůstával i na mezi adheze stále velice čitelný, nezáludný a hlavně poskytoval komfort i na větších nerovnostech. Je to dle mého názoru opravdu dobré auto. S pozdravem Tomáš Dusil.
Díky, dle vašich slov vidím, že jste s tím autem skutečně jel. (Na rozdíl od jiných pisálků)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 12:41, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Jednoznačně passat! všechny vozy od VW uznávám! Dřív jsem je neměl rád kupoval jsem renaulty, fordy, mazdy, hondy, teď ale vím že vše od VW klidně i oktávka a fabie, passat, golf, jetta, je lepší než tohle všechno! jako autíčkář vím o čem mluvím. Nehodnotím vzhled, barvu, jízdní vlastnosti, mluvím o mechanické konstrukci a technickém zpracování aut! Nazdar.
Pokud jste autíčkář, pak je mi Vás líto. Mechanická konstrukce a technické spracování ja právě na opak lepší u těch aut, která jste vyzkoušel dříve, vyjma toho rencka. Vy budete spíš takový ten autíčkář, co slepí auto ze 3 kusů a pk ho výhodně prodá. Když se na to pak přijde, tak se vysmějejte lidem do očí.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 16:14, RE: bez předmětu
Šakal napisał:
Pokud jste autíčkář, pak je mi Vás líto. Mechanická konstrukce a technické spracování ja právě na opak lepší u těch aut, která jste vyzkoušel dříve, vyjma toho rencka. Vy budete spíš takový ten autíčkář, co slepí auto ze 3 kusů a pk ho výhodně prodá. Když se na to pak přijde, tak se vysmějejte lidem do očí.
A mě zase Vás a to jako dost, kvůli tomu co jste napsal ..
těmhletěm zmíněným lepičům už zvoní hrana - není totiž už skoro co lepit. My děláme servis aut, teď ale překvapím - děláme právě ty auta značek co jsem jmenoval - renaulty, fordy, opely .. atd. S tímhle nám jezdí nejvíc zákazníků. Kdybychom dělali pouze koncern VW zemřeli bychom hlady..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 16:20, RE: Passat ne
anonym napisał:
Můžeš nám ještě posat v čem je to Mondeo zastaralý? V tom, že už dávno používá systém CR a Passat stále zsataralý TDI PD? Asi si každý udělá obrázek o tom, kdo z nás je trouba))))))))))))))))))))))))))))
Přečti se něco o systémech a pak něco mektej - ford nikdy extra čerpadlo na válec nepoužíval, pouze vw. tdi pd je zastaralý asi jako tvůj rozum, je to pouze jiny system .. navic passat existuje i s X benzinovymi motory stejne fako ford .. motory TDI jsou i ve vozech jinycjh znacek nez VW . - proste uz na tebe magore nebudu reagovat udelej si prehled a pak tady nekoho urazej, zatim jsi na to malej cucák.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 16:29, RE: Passat ne
anonym napisał:
"... Toyota, Ford, Mazda, Honda - jakoby "ošizený" pocit při nástupu, jednuduché závěsy dveří, které jsou 1x těsněné ..." Tak to je GOOOOOL !!!! Mam 8 let stareho Accorda, najeto 208.000 km. Soucasne mam 1,5 roku starou firemni Jettu, dnes najeto 65.000 km. Do Hondy leju jen benzin a olej. Jetta je FURT v servisu. A co hlavne? Po ujeti 5.500 km (tedy asi po mesici, kdy auto vyjelo ze salonu), mi u Jetty upadly ty UZASNE NEOSIZENE ZAVESY DVERI. U Hondy po 200.000 km dvere drzi stale jako nove. Kd...
vyhod ted starej srot a kup si poradny auto pokud na nej mas.. a nekecej kraviny o jette ani jsi to auto nevidel.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 17:35, RE: bez předmětu
anonym napisał:
A mě zase Vás a to jako dost, kvůli tomu co jste napsal ..
těmhletěm zmíněným lepičům už zvoní hrana - není totiž už skoro co lepit. My děláme servis aut, teď ale překvapím - děláme právě ty auta značek co jsem jmenoval - renaulty, fordy, opely .. atd. S tímhle nám jezdí nejvíc zákazníků. Kdybychom dělali pouze koncern VW zemřeli bychom hlady..
Tak to snad ne, mně jenom živý koncern VW!!! Má super dostupné díly, na vrakovištích toho je plno.
Jenom mě sere jeden klient, ten ke mně jezdí s Mazdou 6 diesel 100 kW najeto 220000 km a nic jsem mu tam neopravoval zatím, už se těším až se mu tam něco posere.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 20:03, RE: Passat ne
anonym napisał:
vyhod ted starej srot a kup si poradny auto pokud na nej mas.. a nekecej kraviny o jette ani jsi to auto nevidel.
Je k placi, ze i takovi lide jako ty sem chodi diskutovat Chapu, ze zavist je vec hrozna, ale jak jsem napsal, s tou Jettou opravdu neni co zavidet. Motor ma zvuk traktoru (2.0 TDI), kazdou chvili je servisu (zaves dveri u ridice, vymena ramen napravy, ted zase uz mesic hlasi nejakej problem s motorem, ale na to uz kaslum, at to treba nekde zdechne, za mesic ho vracim firme). To auto jsem, narozdil od tebe, videl z mista ridice cca. 50.000 km za poslednich 17 mesicu, stejne jako soukromou Hondu Accord. S tou jsem za cca. 3 roky najel zhruba totez a problemy, jako ma nova Jetta, o tech Honda ani nevi, ze existuji... Samozrejme mi nemusis verit, ale to je asi tak vsechno, co s tim muzes udelat
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 20:20, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Seš blb a né autíčkář.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 28.12.2007 20:34, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Tak to snad ne, mně jenom živý koncern VW!!! Má super dostupné díly, na vrakovištích toho je plno.
Jenom mě sere jeden klient, ten ke mně jezdí s Mazdou 6 diesel 100 kW najeto 220000 km a nic jsem mu tam neopravoval zatím, už se těším až se mu tam něco posere.
Tak to chápu, pokud Tě "živý" koncern., tak se nemáme o čem.)))
reagować
  1 ... 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.