Muroň napisał:
Tady je problém v tazateli, který dal do výběru tři uvedené vozy. Nejpohodlnější z nich je to Mondeo, řiká se, že TDCi od roku 04 je méně problémové, ale všechna Mondea TDCi, která osobně znám, problémová jsou. Proto mu tady kolega radí toho Pašáka. Pohodlné rodinné auto bych mezi uvedenými třemi také nehledal (vzhledem k jejich cenám na trhu ojetin v ČR a v případě Mondea kvůli nedůvěře - tam pořád raději benzín).
ad PS: Už jsem to z té galerie sundal...
ad PS .. já vím ,-)
Ano, také bych (asi jednoznačně) z "předvolených" Mondeo vybrala a (starou) naftu bych NEvolila (nejen kvůli poruchovosti!). Při té plánované porci kilometrů je (dle mne) motor již VELMi důležitý. Obecně sice pro taková množství km nafta výhodnější zdá se mi, ale zde bych (i přes vyšší spotřebu) onen šestiválec asi zvolila. Jeho cena v bazaru bude velmi nízká (vzhledem k předpokládané "top" výbavě Ghia a původní ceně vozu až "směšná", což případné vyšší budoucí náklady asi vykompenzuje). A pro "rodinný", tedy zřejmě plně naložený vůz, navíc na dlouhé cesty ... prostě 6ti válec - vím o čem mluvím!
PS: C5 s 2.2 HDi (o Biturbo nemluvě) by v reálném světě posloužila stejně, možná dokonce i lépe .. ale chápu .. není "in"