pargi napisał:
já jsem tu dobu, kdy si bylo nutné sbalit všechno včetně vody až tak moc nepamatuju, nenám tudíž pro tohle zas tolik pochopení. Někdo to může dělat třeba z nostalgie, ale ne každého zvyku, co zanikne, je škoda.
Petr-Tipcars: toz to ja nejsem zadny pametnik, spis slo o to, ze clovek treba prostredek chorvatska delal autem, co jelo za 5,5l benzínu kolem 100-110 po dalnici, natural stál max 25Kc/litr, bydlelo se v apartmanu za 32ECEK pro 4 lidi a na utraceni nebyl cas
dovolena za par korun...(at nezeru ve dvou vcetne penez na utratu neco kolem 10t kc v hlavni sezone). cca 2003 to mohlo bejt? to byly takovy prvni "studentsky" dovoleny. clovek si musel ty vydaje celkem dost hlidat a tak opravdu bral i nejaky jidla a varilo se tam. ale bylo to taky vyborny (to jidlo ne, to byly vytvory nasich pritelkyn a ty samozrejme napr. ze spaget, co se vzdycky rozvari udelaly...spagety, co se zase rozvarily), vyborny to bylo jako celek a co si das k veceri nebo obedu ve dvaceti je cloveku vetsinou sumak. hlavne v tyhle dobe si urcujes, kde se ti bude libit i do budoucna...a pak se vracis a objevujes nejen to more ale i mistni kuchyni atd. mmchodem pamatuju se na cestu tam: na predku mi zustavaly viset desky na kotouci, smradu jako z hradu, co 100km pul hodiny pauza, divim se, ze to tenkrat dobre dopadlo. nazpatek uz si daly rict, doma pak dolu brzdic a vse ocistit a zas byl pokoj...pokud nekdo pastikuje i dnes, tak to beru, pokud to jsou mladasove nebo pokud opravdu nekdo jede vylozene K MORI a na to okolo uz moc nejsou fondy (lidi si tam jezdej i koupat lupenku, zlepsovat astma, jezdej tam rodiny s milionem decek atd.). to ale samozrejme neznamena, ze musi delat bordel atd. je fakt, ze co se pamatuju, tak se to pastikarstvi podporovalo jeste tak kolem r. 2005 i u malejch deti a to celkem dusledne. clovek treba nahodou dela vedouciho a prvni den nedela nic jinyho, nez ze z decek po dobrym i po zlym mami zasoby rizku, chleba, zeleniny v krabickach, salamu atd. rodice jim asi chteli doprat na tejden dopredu a bylo jim jedno, ze se z toho ratolesti zes...ou uz druhy den.