Sobota 15.12.2007 13:16,
spokojenost
Měl jsem feldu 1,6 krátkou GLX v plné výbavě včetně počítače přesně 9 let, naježděné relativně málo (pod sto tisíc) ale za to denně a krátke trasy, motor se plně prohřál v zimě tak jednou za týden. Někdy i dlouhé trasy (Lyon a Dubrovník několikrát, po SRN atd.). Vždy cesta bez jediné poruchy. Startovala denně i při mínus 24, originál baterka vyměněná po 6 letech, stanoviště před panelákem. Prostě otrok, spolehlivý otrok. Závady byly hlavně v záruce, potom pryžové měchy na náhonu a řízení, elektrika OK do poslední chvíle, jednou měněné halogeny (STK), výfuk za katalyzátorem po 7 letech, přední tlumiče po 8 letech. To auto odpočívalo jen při jízdě po dálnici. Maximálka okolo 180. STK procházelo plynule. Spotřeba skoro jak u dieselu. Dnes mám Forda Fusiona 1,6 plná výbava (jezdil jsem snad na kdejaké značce) a doufám, že bude dobrý nástupce nezničitelné feldy. Mimochodem stále jezdí, má ji živnostník, denně jezdí cca 400 km a nemá problém. Takže myslím, že felda bylo poslední fakt dobré auto pro normální lidi.
reagować