Poniedziałek 24.11.2008 23:09,
rada
Zvažte místo kombi hatchbak, zvlášť u Oktávky. Nevím co potřebujete vozit pracovně, ale 1. dítko odvozíte i v něm. Já sám jsem řešil stejný problém, koupil jsem kombi a zbytečně. Kočár, stejně jako později např. boby nebo sáňky se do hatchbaku vejdou stejně a netaháte za sebou takový ten kombíkový pytel. To auto má opravdu vyšší spotřebu, při koupi je dražší atp.
Co se týká variability při převozu různých krámů (kterých je i bez malého dítka dost) je nejlepší nějaké MPV. Stačí už třeba Ford C-max tím, jak umí sklápět a vyndavat sedadla. Na co je Vám kombík, který nemá prostup pro dlouhé předměty(např. lyže) a vy musíte pokaždé stejně sklapnout sedačku?
Jinak mám dobré zkušenosti s VW koncernem (co se týká poruchovosti, provozu atp.) Nevýhodou je vyšší cena ojetin, která však u mladších aut klesá. Za Vaše peníze už asi pořídíte i nějaké "jednoroční" auto, kde se rozdíl smaže, možná by byla koupě takto staré Oktávky výhodnější než koupě stejně starého konkurenta, kterého si prodejce (narozdíl od trhu) ještě pořád v tomto stáří cení víc.
reagować