0
powrót

diskuze k tématu: Škoda Fabia nebo raději Nissan Primera?

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, česká vozidla, japonská vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 12:29, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
Micra bych velikostí přiřadil spíše k Daewo Matiz nebo Fiat Cinquecento. Ale cenou náhradních dílů bych ho přiřadil k Mercedesu.
No já bych Micru velikostí přiřadil Fábii.
Ceny náhradních dílů samozřejmě odpovídají Japonské kvalitě, ne šuntu z východní evropy..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 12:32, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
Micra je mikro auto pro malý japončíky a pro liliputy v Evropě
V Octávce je vzadu žalostně málo místa, cestování je pro dospělého člověka utrpení, je to max. pro děti. A to nemluvím o Fábii...
Kdo chce cestovat alespoň trochu komfortně by měl sáhnout po Passatu nebo Primeře...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 12:50, RE: škodovkář
anonym napisał:
Autor je typický zakomplexovaný škodovkář, jen se to snaží šikovně zakamuflovat, škoda že nědělají v Boleslavi i dvouválec, ten by vyhrál s BMW.
Ceny dílů taky kulhají, přední kapotu a pod. přece mohu koupit na vrakáči!
Ano přesně, stará primera patří na vrakáč
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 13:55, RE: škodovkář
anonym napisał:
Ano přesně, stará primera patří na vrakáč
Nevim, co tady resite....pokud chce tazatel poradit tak mu poradte a nehadejte se mezi sebou. Osobne na jeho jizdy bych bral Fabii. Bezpecnostni je jednoznacne nad primerou, nákladama na provoz taky. Uz jen na ruceni usetrite min. 2.500.- ročně. Motor 1.2 12V na okresky vynikající, komfort v aute je podle stylu jizdy. Osobne mam rad tvrda auta, a fabie je nladenim podvozku jedno z nelepsich aut sve kategorie (pravy opak treba 206,clio atd). a pokud nekoupite "zebraka" v zakladu, mate ve vybave to same co Primere, chce to jen hledat. Nasel jsem 8 kombiku do 180t. s klimou, tempomatem a elektrikou.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 14:01, RE: škodovkář
anonym napisał:
Nevim, co tady resite....pokud chce tazatel poradit tak mu poradte a nehadejte se mezi sebou. Osobne na jeho jizdy bych bral Fabii. Bezpecnostni je jednoznacne nad primerou, nákladama na provoz taky. Uz jen na ruceni usetrite min. 2.500.- ročně. Motor 1.2 12V na okresky vynikající, komfort v aute je podle stylu jizdy. Osobne mam rad tvrda auta, a fabie je nladenim podvozku jedno z nelepsich aut sve kategorie (pravy opak treba 206,clio atd). a pokud nekoupite "zebraka" v zakladu, mate ve vybave t...
Jo jo, dobře se to tady rozmohlo od pátku...Čechy jsou holt vrakoviště Evropy, když se tu vychvaluje zrezavělá primera z 90.let za páďo z frcu:) pro 93% procent lidí nemá podvozek P11 ani cenu. Naopak je spousta jiných aut, ve kterých je jízda příjemější, tišší a bezpečnější, k tomu navíc auta vypadají mnohem lépe. Vectra B, Passat B5, Mazda 626, BMW 5 (1996), Audi A4. Pokud sáhneme hloub do peněženky, máme za 200.000.- Mondeo, který už primeru překonává i tím podvozekem. Za 200.000.- se dá koupit kupříkladu i E46.....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 16:16, RE: Objektivně
anonym napisał:
Buď nechodils do češtiny nebo jsi hňup. Nejspíše oboje.
Ty mu netykej, suline.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 17:25, RE: Objektivně
anonym napisał:
Ty mu netykej, suline.
Mhm, to je sice moc pěkný, ale přijde mi, že jste snad debilové, nebo co. Jeden magor tady nabízí Fábie v kombi za 180 000,- a druhej Passaty,BMW a Mondea. Jo a nějak jsem nepochopil, k čemu je ve fábii tempomat? Ten se přece dává do silnějších aut (příp. s automatem), která zvládnou držet rychlost i v kopci, což jaksi Fabia HTP neumí)))
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 18:08, RE: Objektivně
anonym napisał:
Mhm, to je sice moc pěkný, ale přijde mi, že jste snad debilové, nebo co. Jeden magor tady nabízí Fábie v kombi za 180 000,- a druhej Passaty,BMW a Mondea. Jo a nějak jsem nepochopil, k čemu je ve fábii tempomat? Ten se přece dává do silnějších aut (příp. s automatem), která zvládnou držet rychlost i v kopci, což jaksi Fabia HTP neumí)))
Tak 130 v kopci ti udrzi i HTP. Jestli nekdo neco neudrzi, tak to ses ty....:)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 18:16, RE: Mám P11
kuko napisał:
mám podobnou skušenost s návratem do menšího - taky jsem ve Státech pár měsíců jezdil s Pontiacem Bonneville Brougham, ročník 81 (největší řada u Pontiacu) a pak jsem se vrátil do rodinného Punta....Amerika je Amerika
A jakoupak maxim. rychlostí jste v té Americe jezdily? Strejda s kloboukem?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 20:01, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
typický názor čecha sledujícího novu a blesk
co to placas???
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 20:04, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
typický názor čecha sledujícího novu a blesk
tak co se tyce masovosti, rekl bych ze fabia je stejne rozsirena jako ctenari blesku a sledovaci novy.... ale kvantita neni kvalita, ze, vsechny tri zalezitosti jsou symboly luzy a jeji povrchnosti
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 21:19, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
tak co se tyce masovosti, rekl bych ze fabia je stejne rozsirena jako ctenari blesku a sledovaci novy.... ale kvantita neni kvalita, ze, vsechny tri zalezitosti jsou symboly luzy a jeji povrchnosti
Přesně tak, a tyhle lidi nedokážou unést, že si koupili za 150kolíků fábku, co nejede a má hovno výbavu. Naproti tomu, lidi si koupí Primeru, která stojí stejně, je z roku 2001 a má výbavu, co dnes dávaj do koktávky za 600 táců. Osobně si nemyslím, že je socka člověk, co si koupí ojeté, ale vybavené auto s dobrými jízdními vlastnostmi a kvalitou. Socka je ten, komu zbyde na fábku v základu a tak kolem sebe plive oheň. Jo a těch 130 na tempomat s fábkou bych chtěl vidět. Měl jsem 95 Saaba a na vrchovině s tím měl taky co dělat.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 21:35, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
Přesně tak, a tyhle lidi nedokážou unést, že si koupili za 150kolíků fábku, co nejede a má hovno výbavu. Naproti tomu, lidi si koupí Primeru, která stojí stejně, je z roku 2001 a má výbavu, co dnes dávaj do koktávky za 600 táců. Osobně si nemyslím, že je socka člověk, co si koupí ojeté, ale vybavené auto s dobrými jízdními vlastnostmi a kvalitou. Socka je ten, komu zbyde na fábku v základu a tak kolem sebe plive oheň. Jo a těch 130 na tempomat s fábkou bych chtěl vidět. Měl jsem 95 Saaba a na vr...
jezdil jsem s fábií 47kW s tempomatem - na dálnici 130 udrží, ale to není rychlost, kterou zde můžete na dálnici jezdit a nezavazet. Jinak s koncernem jsem skončil- nabízí za stejnou cenu podstatně míň (éra 1,9TDi skončila). Možná až sleze cena u nějakýho auta s motorem 2,0 TFSI, tak to zkusím.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Niedziela 04.11.2007 21:50, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
jezdil jsem s fábií 47kW s tempomatem - na dálnici 130 udrží, ale to není rychlost, kterou zde můžete na dálnici jezdit a nezavazet. Jinak s koncernem jsem skončil- nabízí za stejnou cenu podstatně míň (éra 1,9TDi skončila). Možná až sleze cena u nějakýho auta s motorem 2,0 TFSI, tak to zkusím.
Kamarád nedávno prodal Octávii kombi 1,9TDI 81KW, r.v. 2002 a koupil si Peugeot 406 HDI 80KW, r.v.2002. Po prodeji Octávie a koupi Peugeota mu zbylo 45 000,-Kč. Nyní jezdí s tou 406kou a musím říct, že jsem byl strašně překvapen, jak je v tom autě pěkné svezení a jaké je tam ticho. Jediné, co měla ta Octávka lepší je řazení, ale není to zas výrzně o moc. Strašně jsem se divil, za kolik byli lidi ochotni koupit tu jeho olítanou Oktávii. Závěr je jednoznačný, za málo peněz víc muziky (zapoměl jsem zmínit, že si hodně pomohl s výbavou- aut. klima, vyhř. sedáky, senzor deště a td.) Vím, že sem zase začnou psát lidi, jak jsou Frantíci na hovno a jak Octávie je daleko lepší, ale moje osobní zkušenost je úplně jiná a je na každém, aby si zkusil, co je lepší.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 05.11.2007 01:13, RE: Objektivně
anonym napisał:
Tak 130 v kopci ti udrzi i HTP. Jestli nekdo neco neudrzi, tak to ses ty....:)
kdyz jede dolu...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 05.11.2007 08:23, RE: Objektivně
anonym napisał:
kdyz jede dolu...
Takze jsme se dostali k zaveru, ze koupit auto za 150 poradne nejde......at zijje mondeo Ghia MK3/4.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 05.11.2007 08:33, Socka
anonym napisał:
Přesně tak, a tyhle lidi nedokážou unést, že si koupili za 150kolíků fábku, co nejede a má hovno výbavu. Naproti tomu, lidi si koupí Primeru, která stojí stejně, je z roku 2001 a má výbavu, co dnes dávaj do koktávky za 600 táců. Osobně si nemyslím, že je socka člověk, co si koupí ojeté, ale vybavené auto s dobrými jízdními vlastnostmi a kvalitou. Socka je ten, komu zbyde na fábku v základu a tak kolem sebe plive oheň. Jo a těch 130 na tempomat s fábkou bych chtěl vidět. Měl jsem 95 Saaba a na vr...
Jasne Fabie je Socka kdezto NIssan P11 s obstarozni karoserií, palubkou a bezpecnosti je premiovka. Takle stary auta bych zakazal. Se podivejte jaky sme vrakoviště Evropy.......a tady se vychvaluje 17 let starej pekac, kterej pri tech 130 musi vypoustet tolik emisi, ze by na nej ani 3 fabie nestacili
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 05.11.2007 08:57, RE: No to je zase srovnání !
anonym napisał:
Milý anonyme, myslíš si, že když někdo utratí 15O kolíků za fabii jak říkáš, že nikdy nebyl na bazaru a neviděl vedle stojící zahraniční auta? Myslíš si, že nezná inzerci v annonci, tipcars nebo auta sousedů a přibližně jejich ceny? Ty lidi dají 15O tis za to, co jim přijde pro jejich potřeby nejvhodnější. Vám taky nikdo nerozmlouvá, že za 150 koupíte Primeru. Je to věc každého. Mamina taky pred 5 lety dala 142 tis za Toledo TDI a dodnes toho nelitujeme. Ano reknete si, podvozek Golf 2 na hovno, odhlucneni na hovno, auto stary, bezpecnost taky. Ale byla to nase volba a i kdyz ted budem prodavat tak jsme nikdy nelitovali. Auto proti stejne stare konkurenci stalo vice, ale i vice dostanu ted pri prodeji. Podvozek jelikoz to bylo rodinne auto me nam bohate dostacoval i presto, ze jsme prechazeli z Astry kombi 1.6 G 2000. Takze at si tazatel koupi co chce. JAk je videt, tak asi nebude tak blbej, kdyz mel ve vyberu hodne aut a zbyli mu dve zcela odslisna auta. Kazde ho zaujalo necim jinym a chce se rozhodnout. Takze nejde slepe koupit prvni fabii ktera stoji v bazaru a nema ve vyberu jen tu fabii, takze asi vi, ze ostatni auta maji lepsi vybavu a nekd yi cenu.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 05.11.2007 10:58, RE: Socka
anonym napisał:
Jasne Fabie je Socka kdezto NIssan P11 s obstarozni karoserií, palubkou a bezpecnosti je premiovka. Takle stary auta bych zakazal. Se podivejte jaky sme vrakoviště Evropy.......a tady se vychvaluje 17 let starej pekac, kterej pri tech 130 musi vypoustet tolik emisi, ze by na nej ani 3 fabie nestacili
Nissan P11 z roku 2001 je ostarožní 17let starej pekáč?Viděl jsem to auto vůbec někdy v reálu?jel jste v něm vůbec?Motor 2,0 16V celohliník,2 vačky,rozvodový řetěz,výkon 103KW spotřeba 7.5-8L.max rychlost 205km/h.zadní náprava tvořena tzv.panhardkou tyčí-kolo je neustále kolmo k vozovce.Kde je fabia??HAHAHA
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Poniedziałek 05.11.2007 11:10, crash test
nejsem si tim uplne jisty, ale skoro jo:
to ze ma fabia **** neznamena ze je bezpecnejsi nez primera se ***, protoze a ponevadz je to jina trida!!! testy se delaji zvlast ve tridach, takze **** smartu se nerovnaj **** octavie ;)
nebo mozna kecam ;D
reagować
  1 ... 6 7 8 9

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.