0
powrót

diskuze k tématu: Skoda fabia kombi nebo Hyundai i 30 kombi

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, korejská vozidla
nachy9
ilość wystąpień17
data registracji10.11.2014
Wtorek 10.02.2015 20:46, Korejec z Evropy
Myslím, že Vaše reakce je trochu nepřiměřená, nebo máte potřebu se zde předvádět ?
Pokud vím tak Hyundai vlastní Jihokorejci, to že se různé vozy různých značek vyvíjí a vyrábí všude po světe je samozřejmě pravda.Vyjádřil jsem svůj názor a jestli Vy jste se svým Hyundajem spokojen tak vám to samozřejmě velice přeji.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
data registracji23.11.2007
Wtorek 10.02.2015 21:00, RE: Korejec z Evropy
nachy9 napisał:
Myslím, že Vaše reakce je trochu nepřiměřená, nebo máte potřebu se zde předvádět ? Pokud vím tak Hyundai vlastní Jihokorejci, to že se různé vozy různých značek vyvíjí a vyrábí všude po světe je samozřejmě pravda.Vyjádřil jsem svůj názor a jestli Vy jste se svým Hyundajem spokojen tak vám to samozřejmě velice přeji.

Mou zmínku o Hyundai berte pouze ve směru k tomu,že ve svém okolí se setkávám velmi často s tím,že "Korejce bych si nekoupil" apod.Přitom je vidět,že ti lidé prostě místo,aby se snažili být informovaní,měli přehled,pouze papouškují naučené fráze aniž by znaly realitu.takže v tom neberte nic osobního...

Primárně v tomto tématu řešíme dotaz pána,který se rozhoduje mezi kategorii malého vozu (Škoda Fabie) a vozu nižší střední třídy (Hyundai I30,Auris..)..a zdá se,že kromě praktičnosti,zde vstupuje do rozhodovacího výběru i otázka toho jak vozidlo bude reprezentovat,což je trochu v této třídě bych řekl spíše o vkusu než o ukazování peněz,které kupující do vozidla investoval.

No jsem nakonec zvědav co tazatel v svém výběru vyhodnotí jako nejvhodnější.
Pokud bude trošku váhavý kupec,a zapůsobí i na prodejce tím,že např.s manželkou se musíme rozhodnout,není problém se domluvit např.na zapůjčení vozidla na víkend.
(Hyundai mi to nabídl automaticky,Toyota též nebyl problém)
reagować
nachy9
ilość wystąpień17
Wtorek 10.02.2015 21:22, RE: Korejec z Evropy
Dobře nebudu to brát osobně. Co se týká toho, co si tazatel vybere, je jenom na něm.
Já jen můžu zopakovat svůj názor, jestli chce investovat cca 360tis tak klidně tu FIII, když o 100 víc tak, bych šel o třídu výš a vybíral mezi Toytou, Fordem, Oplem VW. Jak píšete půjčit si auto na vikend a zkoušet. My jsme to při výběru taky tak dělali.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Wtorek 10.02.2015 21:36, sedačky
určitě bych také doporučil pokud lpí na praktičnosti,tak např.nebát se do autosalonu vzít si 2 dětské autosedačky - opravdu může být pak nepříjemně překvapen,až zjistí,že v některých vozidlech se vtěsnají jen tak tak.Paradoxně i některá menší auta dokáží 3 autosedačky vedle sebe...

Stejně tak si vzít např.meter a proměřit si kufr - spousta lidí vozí např.jízdní kola rozložená v autě a pro to je velmi rozhodující i jednotlivé výřezy v kufru nad podběhy,které se zdají jinak nelogické.

Přestože většina prodejců má naučenou svojí ukázkovou jízdu v délce 4km,tak nebát se říct,že si klidně benzín zaplatíte,že byste rád auto vyzkoušel např.v kopcích za městem,na dálnici v otáčkách apod...a uvidíte,že žádný nebude protestovat,spíše naopak...Zákazník,který projeví zájem o vozidlo více (a vypadá,že opravdu se rozhoduje) je pro ně zajimavější než ten co jen řekne dobrý...
reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Wtorek 10.02.2015 23:30, RE: Re: toyota
Hanzik10 napisał:
Zajedu si Toyotu asi taky vyzkoušet. Jestli je teda tak dobrá jak tu všichni píšete, tak ji musím vyzkoušet.

Zkuste. Cena Aurise nejspíš nebude klesat tak rychle jako zbyková cena i30. A jednou to auto budete prodávat. Proti Fabii bude bezpečnější.

My koupili Aurise kombi včetně sady zimních pneu (stále probíhající akce) na origo Toyota alu discích za 415 tis. Ve výbavě je bezklíčové odemykání a startování, aut. klima, tempomat, park. kamera, senzory vpředu vzadu. Automatické spínání světel denních, nočních, dešťový senzor, automatická clona zpětného zrcátka, všechna okna elektrická, vyhřívaná sedadla, zatmavení zadních skel, atd. prostě výbava Active Trend Plus. Jedno nové takové auto tu na Tipcars je za 416 tis. Pokud máte na auto 460 tisíc, tak vám zbyde i na vestavěnou navigaci a upgrady map když ji chcete. Navíc už neřešíte zimní pneu.

Ty vestavěné navigace v autech jsou v podstatě "hloupé" ve srovnání s třeba Google Maps. Netolerují překlepy, nenajdou cíl podle názvu místa nebo firmy apod. Co bych osobně uvítal by bylo mít systém Android Auto, které by se mi propojilo s telefonem a měl tím pádem v autě kvalitní navigaci. Ale tohle bude v některých autech montované tak nejdřív za rok.
reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
Wtorek 10.02.2015 23:48, RE: t

Ta výbava úplně nesedí, např. to o oknech v elektrice. I ty výbavy jsou dnes jiné. No je to článek už z roku 2013.
reagować
Hanzik10
ilość wystąpień36
data registracji05.01.2015
Środa 11.02.2015 15:07, Cena
O kolik se zhruba dají ty auta usmlouvat v autorizovaných prodejnách ?
reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
data registracji09.05.2007
Środa 11.02.2015 16:12, RE: Cena
Hanzik10 napisał:

Záleží na značce, na lokalitě i na konkrétním prodejci. Všeobecně se nejlépe nakupuje v Praze, kde je největší konkurence. Někde vám sundají 2 %, někde 15-20 %. Větší slevu můžete dostat na lépe vybavenou skladovku než na auto z výroby (pokud je registrovaná na dealera, tak ještě větší), ale ani to neplatí pro všechny modely.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Środa 11.02.2015 17:34, RE: Cena
Giorgio napisał:
Hanzik10 napisał:
Záleží na značce, na lokalitě i na konkrétním prodejci. Všeobecně se nejlépe nakupuje v Praze, kde je největší konkurence. Někde vám sundají 2 %, někde 15-20 %. Větší slevu můžete dostat na lépe vybavenou skladovku než na auto z výroby (pokud je registrovaná na dealera, tak ještě větší), ale ani to neplatí pro všechny modely.

pokud máte hotovost,není od věci vzít úvěr (který je často něčím zvýhdoněm - sada druhých zimních kol..apod) a ihned jej doplatit (toto lze ale doporučit pouze těm,co se dobře vyznají v úvěrových produktech a zařídí si to tak,aby nepřeplatili ani kč)

reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
Środa 11.02.2015 23:49, RE: Cena
Hanzik10 napisał:

To co je tady nabizeno na Tipcars tak uz je docela slusne zlevnene v nekterych pripadech.
reagować
Hanzik10
ilość wystąpień36
data registracji05.01.2015
Cztwartek 12.02.2015 12:07, RE: cena
Zkoušel jssem cenu Škody Fabia combi, dali mi slevu max 9 000 a víc se semnou nechtěli bavit. U Hyundaie hned sami od sebe sleva 15 000 a když jsem si požádal o další řekli že neni problém, že se na to podívají.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Cztwartek 12.02.2015 16:47, RE: cena
Hanzik10 napisał:
Zkoušel jssem cenu Škody Fabia combi, dali mi slevu max 9 000 a víc se semnou nechtěli bavit. U Hyundaie hned sami od sebe sleva 15 000 a když jsem si požádal o další řekli že neni problém, že se na to podívají.

Škodovka akorát jde na trh,takže tam s slevou budou opatrnější...
Hyundai více bojuje o zákazníka,tak dokáže upravit :)
reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
Piątek 13.02.2015 00:47, RE: cena
Hanzik10 napisał:

Někdo tu doporučoval pražské dealery jako nejvýhodnější... Z osobní zkušennosti bych stím tolik nesouhlasil. Nejlevněji jsem Toyotu Verso sehnal v Příbrami a Auris v Liberci. Zkuste se podívat na nabídku tady na Tipcars, případně na web www.vybermiauto.cz, tam jde zadat i poptávku, ale je to na delší lokty, odpovědi chodí i po 2 týdnech. Přes web vybermiauto.cz jsem našel slušnou nabídku na nové Verso. Nového Aurise jsem našel výhodněji přes Tipcars. U dealera jsem dál už o ceně nesmlouval. Cena mi přišla už celkem výhodná a dohadování o ceně mě jako evropana nebaví, nejsem Turek Slevu jsem měl i tak cca 10%
reagować
Pavlik
ilość wystąpień1328
data registracji09.10.2008
Piątek 13.02.2015 16:02, RE: Korejec z Evropy
nachy9 napisał:
Dobře nebudu to brát osobně. Co se týká toho, co si tazatel vybere, je jenom na něm. Já jen můžu zopakovat svůj názor, jestli chce investovat cca 360tis tak klidně tu FIII, když o 100 víc tak, bych šel o třídu výš a vybíral mezi Toytou, Fordem, Oplem VW. Jak píšete půjčit si auto na vikend a zkoušet. My jsme to při výběru taky tak dělali.

Tu Fabii 3 v plné výbavě za 360 tisíc bych chtěl vidět - slušně vybavená stojí okolo 400 a s plnou výbavou překračuje 450 tisíc i s 1,2TSi.
reagować
Pavlik
ilość wystąpień1328
Piątek 13.02.2015 16:13, RE: cena
Hanzik10 napisał:

U škodovky moc slevu nečekejte, pokud to nebude třeba rok stará skladovka, což u Fabie 3 teď nehrozí. Češi jsou jako ovce a škodovky kupují za katalogovou cenu - je to přece české a tedy nej auto ve všech směrech . U všech ostatních značek se běžně dá dosáhnout na slevu 10%, u skladových aut 15-20%. Rekord v mém okolí drží kolega, který při koupi skladové Toyoty Avensis dokázal usmlouvat slevu 32% . Samozřejmě platí, že čím dražší auto, tím vyšší slevy se dá dosáhnout.
reagować
nachy9
ilość wystąpień17
Piątek 13.02.2015 18:00, RE:Korejec z Evropy
Byl jste někde u Škody , nebo jen tak střílíte od boku?
Za 364 000 jsem měl možnost FIII combi 1.2tsi 81 kw se vším co je potřeba koupit. Panoramatickou střechu a podobný blbosti nepotrebuju
reagować
Pavlik
ilość wystąpień1328
Piątek 13.02.2015 18:21, RE:Korejec z Evropy
nachy9 napisał:
Byl jste někde u Škody , nebo jen tak střílíte od boku? Za 364 000 jsem měl možnost FIII combi 1.2tsi 81 kw se vším co je potřeba koupit. Panoramatickou střechu a podobný blbosti nepotrebuju

Kupodivu byl, jen mám neškodovkářský pohled na svět . Možná jste měl napsat "Fabia se vším co je potřeba koupit" - co člověk v autě potřebuje je totiž hodně individuální a ne napsat Fabia v plné výbavě. Proto vám oponuji - Fabia se vším co potřebuji a chci v autě já vychází okolo 400 tisíc s 1,2 TSi 63kw a skutečně plná výbava 475-520 tisíc podle motorizace.
reagować
nachy9
ilość wystąpień17
Piątek 13.02.2015 19:39, RE:Korejec z Evropy
Co to znamená ,, Fabia se vším co potřebuji a chci v autě já" mohl by jste to blíže specifikovat?
Mimochodem, motor 1.2tsi 63kw se do trojkové Fabie nedává a s tím neškodovkářským pohledem na svět, jste taky pobavil
reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
Sobota 14.02.2015 02:16, RE:Korejec z Evropy
nachy9 napisał:
Byl jste někde u Škody , nebo jen tak střílíte od boku? Za 364 000 jsem měl možnost FIII combi 1.2tsi 81 kw se vším co je potřeba koupit. Panoramatickou střechu a podobný blbosti nepotrebuju

Auto beru jako strednedobou investici. Proto bych se celkem obaval koupit cokoliv s 1,2 TSi. Vy jste zrejme Fabii III s timto motorem taky asi nakonec nekoupil jestli to chapu spravne...
reagować
nachy9
ilość wystąpień17
Sobota 14.02.2015 08:39, RE:Korejec z Evropy
Jak už jsem psal, já objednal VW Polo 1.2 TSI ,protože manželka kombi nepotřebuje.
FIII byla s tímto motorem ve výběru hned na druhém místě
reagować
1 2 3 4 5

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.