0
powrót

diskuze k tématu: Skoda fabia kombi nebo Hyundai i 30 kombi

kategorie zaszeregowania tematu: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, korejská vozidla
Hanzik10
ilość wystąpień36
data registracji05.01.2015
Poniedziałek 09.02.2015 15:07, Toyota
Věřím že ta Toyota je dobrá, ale nelíbí se nám v rodině až tak moc vzhledově. Už se rozhodujeme jen mezi novou Fabii , i 30 nebo ojetou octavkou vše do 460 000. Možná bude nejlepší ta Fabia. Auto bude na ježdění do práce cca 5 km, v zimě max 2x 100 km na hory a v létě pár výletů po ČR a dovolená u moře. Dítě máme zatím jedno tak by ta Fabie mohla stačit.
reagować
brin
ilość wystąpień727
data registracji28.03.2011
Poniedziałek 09.02.2015 19:46, Hybrid
Za ty prachy bych zkusil sehnat nějaký ojetý plug-in hybrid, třeba amperu už za to seženete. A na těch přískocích do práce hodně ušetříte.
reagować
Petr S
ilość wystąpień1250
data registracji28.11.2008
Poniedziałek 09.02.2015 23:17, RE: Toyota
Hanzik10 napisał:
Věřím že ta Toyota je dobrá, ale nelíbí se nám v rodině až tak moc vzhledově. Už se rozhodujeme jen mezi novou Fabii , i 30 nebo ojetou octavkou vše do 460 000. Možná bude nejlepší ta Fabia. Auto bude na ježdění do práce cca 5 km, v zimě max 2x 100 km na hory a v létě pár výletů po ČR a dovolená u moře. Dítě máme zatím jedno tak by ta Fabie mohla stačit.

Běžte se na Auris podívat v reálu, dle mě vypadá líp. i30 kombi vypadá pěkně akorát z boku Ale zřejmě jste se už rozhodl.
reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
data registracji09.05.2007
Wtorek 10.02.2015 07:28, RE: Toyota
Hanzik10 napisał:

Je samozřejmě otázka, co je pro vás rodinné auto a zda jej definuje více kufr, nebo prostor pro posádku. Já bych třeba mrknul po Fiatu 500L s motorem T-JET (120 k) ve výbavě Lounge. Tu slevu ze skladovek (viz www.fiat.cz) byste na 460 (ze 493) ukecal. Kromě navigace je tam i parkovací kamera, z pohledu toho rodinného auta tam najdete dost odkládacích míst a praktické drobnosti jako třeba sklopné stolky na opěradlech předních sedadel. A do města se zase hodí, že je auto dlouhé jen 4,3 metru, přesto má kufr 400 litrů. Záruka je u Fiatu 5 let, na rozdíl od škodovek bez příplatku. http://www.fiat.cz/skladove-vozy/zajem-o-vozidlo/213384645cz/
reagować
Hanzik10
ilość wystąpień36
Wtorek 10.02.2015 08:45, Re: toyota
Zajedu si Toyotu asi taky vyzkoušet. Jestli je teda tak dobrá jak tu všichni píšete, tak ji musím vyzkoušet.
reagować
driver111
ilość wystąpień528
data registracji13.03.2013
Wtorek 10.02.2015 09:39, RE: Toyota
Giorgio napisał:
Hanzik10 napisał:
Je samozřejmě otázka, co je pro vás rodinné auto a zda jej definuje více kufr, nebo prostor pro posádku. Já bych třeba mrknul po Fiatu 500L s motorem T-JET (120 k) ve výbavě Lounge. Tu slevu ze skladovek (viz www.fiat.cz) byste na 460 (ze 493) ukecal. Kromě navigace je tam i parkovací kamera, z pohledu toho rodinného auta tam najdete dost odkládacích míst a praktické drobnosti jako třeba sklopné stolky na opěradlech předních sedadel. A do města se zase hodí, že je auto dlouhé jen 4,3 metru, přesto má kufr 400 litrů. Záruka je u Fiatu 5 let, na rozdíl od škodovek bez příplatku. http://www.fiat.cz/skladove-vozy/zajem-o-vozidlo/213384645cz/

S tím fiatem 500L musím souhlasit. Poprvé jsem v tom seděl cca před 2 lety v autosalonu a doccela mě to překvapilo, jak je to variabilní a prostorné. A loni jsme to měli půjčené týden na Malorce(nbízeli i fabii, ale to jsem nepotřeboval zkoušet )a je to super auto, mělo to motor atmosferu 1.4. Uvnitř neskutečně prostorné se samými vychytávkami. Zkuste mrknou i na tuto variantu. Teď mají akci a dá se za 419K v nejvyšší výbavě koupit a teď se dívám, že v té samé výbavě je ještě levnější 500l Living za 413 ve výbavě lounge s 1.4T. Takže tady bych neváhal ani minutu. Z těch všech aut je 500l living nejprostornější a z mého pohledu to splňuje nároky na rodinné auto. A navíc velice originální a nepůjdete s davem a budete se odlišovat Mrkněte na ceníky na fiat.cz
reagować
Hanzik10
ilość wystąpień36
Wtorek 10.02.2015 10:52, RE: fiat
Fiat výbavově super, ale ten vzhled mně neuchvátil, a jelikož auto budu občas využívat i k prac. cestám, sice jen výjmečně, ale občas ano, tak ten Fiat vzhledově není nejlepší volba. Ale děkuji za tip
reagować
driver111
ilość wystąpień528
data registracji13.03.2013
Wtorek 10.02.2015 11:39, RE: fiat
Hanzik10 napisał:
Fiat výbavově super, ale ten vzhled mně neuchvátil, a jelikož auto budu občas využívat i k prac. cestám, sice jen výjmečně, ale občas ano, tak ten Fiat vzhledově není nejlepší volba. Ale děkuji za tip

Ano design je subjektivní, ale je orginální narozdíl od fabie potažmo i30. Navíc za ty peníze máte největší auto a vůbec se nebojím, že by nebylo reprezentativní, aspoň si váš obchdní partner řekne, že máte koule jít do takového vozu . Ale fakt se stavte do fiatu si jen vyzkoušet do něj sednout, budete překvapen, je tam vyšší posed, takže se dobře z auta vidí atd. za zkoušku nic nedáte.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
data registracji23.11.2007
Wtorek 10.02.2015 12:24, parametray
nezapomente také na to,na jakých pozicích spolehlivosti se vyskytuje Fabie a kde japonská Toyota...

A také na to,že u Toyoty je minimální riziko krádeže,kdežto u Škodovky velmi vysoké (nezávisle na modelu)
reagować
Hanzik10
ilość wystąpień36
Wtorek 10.02.2015 15:09, Hyundai
Dobře a co ten Hyundai ? Já na ty motory 1.6 GDI 99KW čtu samou chválu. A auto má 5 let záruku plus 7 let aktualizací sat. navigace.
reagować
brin
ilość wystąpień727
Wtorek 10.02.2015 15:27, Je to jedno
Kupte si, co chcete. Když to bude nové, tak to stejně za pět let po skončení záruky prodáte a koupíte jiné.
reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
Wtorek 10.02.2015 15:43, RE: Hyundai
Hanzik10 napisał:
Dobře a co ten Hyundai ? Já na ty motory 1.6 GDI 99KW čtu samou chválu. A auto má 5 let záruku plus 7 let aktualizací sat. navigace.

Připravte se každopádně na brutální propad hodnoty. Kolega má kombíka 1.6 CRDI v podstatě v plné výbavě, ceníková cena 630 tisíc, teď řešil aktualizaci pojištění (povinné + havarijko ročně 18 500) a po dvou letech je pojistná částka 260 000. Jinak je to auto nemastné, neslané, obyčejné (mě osobně odrazuje design palubní desky), ale je to IMHO lepší volba než fabia III (tuhle generaci bych už nechtěl, ty předchozí jsem měl). Nikoho tím neohromíte, dojem s tím neuděláte, ale nikdo vám to taky nebude závidět. Navigace je ovšem slušná, respektive mapové podklady jsou dostatečně podrobné. Takové Volvo by se v tomhle mohlo od Hyundaie učit.
reagować
Hanzik10
ilość wystąpień36
Wtorek 10.02.2015 15:59, RE: Hyundai
Proč už by jste III Fabii nechtěl jeslti se můžu zeptat ? Mně přila ve výbavě style s motorem 1.2 TSI 81 KW docela dobrá.
reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
Wtorek 10.02.2015 16:23, RE: Hyundai
Hanzik10 napisał:
Proč už by jste III Fabii nechtěl jeslti se můžu zeptat ? Mně přila ve výbavě style s motorem 1.2 TSI 81 KW docela dobrá.

No jednoduše proto, že s každou generací a faceliftem je fabia více a více ošizená - tlak na nižší cenu vs. rostoucí cena práce se nutně někde musí projevit (a kde jinde než na výrobku). Jestliže se tu dneska při ceně 460 tisíc sháníte po kombíku s navigací, parkovacími senzory apod., tak si uvědomte, že před deseti lety za tu cenu (resp. 435 tis.) byla krátká fabia - sice s automatem a šíbrem, ale BEZ klimatizace i dokonce i BEZ rádia (vzadu švihadla, parkovací senzory taky nikde). Když jsem si pak sedal do dvojkové fabie 2008 za stejné peníze, tak sice měla jen manuál a pevnou střechu, ale pro změnu automatickou klimu a vzadu elektriku, ovšem to zklamání z levnějších materiálů i jejich horšího zpracování jsem měl dnes a denně. Na současné fabii to škodovka dotáhla do konce - bodejť by ne, vždyť to auto stojí o třetinu méně než jeho předchůdce. Další věc jsou jízdní vlastnosti - ta první generace i lépe seděla a měla bytelnější komponenty podvozku.

Komu se současné škodovky líbí, to je jeho věc. Ale mají kratší záruky, slábnou na kvalitě i materiálech a v ČR si nesou nejvyšší míru škodních rizik (krádež, vykradení, vandalizmus). Upřímně si myslím, že když už chcete něco od koncernu a chcete "dělat dojem", kupte si golfa - klidně krátkého (a na dovolenou si dokupte příčníky + rakev).
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Wtorek 10.02.2015 17:58, RE: Hyundai
Giorgio napisał:
Hanzik10 napisał:
No jednoduše proto, že s každou generací a faceliftem je fabia více a více ošizená - tlak na nižší cenu vs. rostoucí cena práce se nutně někde musí projevit (a kde jinde než na výrobku). Jestliže se tu dneska při ceně 460 tisíc sháníte po kombíku s navigací, parkovacími senzory apod., tak si uvědomte, že před deseti lety za tu cenu (resp. 435 tis.) byla krátká fabia - sice s automatem a šíbrem, ale BEZ klimatizace i dokonce i BEZ rádia (vzadu švihadla, parkovací senzory taky nikde). Když jsem si pak sedal do dvojkové fabie 2008 za stejné peníze, tak sice měla jen manuál a pevnou střechu, ale pro změnu automatickou klimu a vzadu elektriku, ovšem to zklamání z levnějších materiálů i jejich horšího zpracování jsem měl dnes a denně. Na současné fabii to škodovka dotáhla do konce - bodejť by ne, vždyť to auto stojí o třetinu méně než jeho předchůdce. Další věc jsou jízdní vlastnosti - ta první generace i lépe seděla a měla bytelnější komponenty podvozku. Komu se současné škodovky líbí, to je jeho věc. Ale mají kratší záruky, slábnou na kvalitě i materiálech a v ČR si nesou nejvyšší míru škodních rizik (krádež, vykradení, vandalizmus). Upřímně si myslím, že když už chcete něco od koncernu a chcete "dělat dojem", kupte si golfa - klidně krátkého (a na dovolenou si dokupte příčníky + rakev).

zatímco Fabie začíná na 260 000,tak Golf začíná skoro na 400 000,takže to je rada nerada...a u Golfa je podstatně vyšší hodinová sazba v servisech,stejně tak vyšší reiziko krádeže
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Wtorek 10.02.2015 18:36, t
reagować
brin
ilość wystąpień727
Wtorek 10.02.2015 19:19, Navigace
Tedy řídit se v době chytrých telefonů s internetem podle kvality navigace v autě... To bych asi nedělal.
reagować
Giorgio
ilość wystąpień814
Wtorek 10.02.2015 19:47, RE: Hyundai
stréc od piva napisał:
zatímco Fabie začíná na 260 000,tak Golf začíná skoro na 400 000,takže to je rada nerada...a u Golfa je podstatně vyšší hodinová sazba v servisech,stejně tak vyšší reiziko krádeže

To samozřejmě, ale řadu věcí má ten golf v základu, zatímco fabia za příplatek. Golf je taky kvalitativně výš, má "nějakou" image a má blíže k onomu "rodinnému" autu. Jestli tu tazatel dává do rovnice různá nová auta k ojeté octavii, tak za mě je teda pořád lepší volbou ten očesanější golf. Když už si teda nenechá pán poradit třeba tím aurisem nebo v podstatě čímkoliv. Za nějakých 475 tisíc je k mání novinka Fiat 500X 1.4 MultiAir Opening Edition, což bych třeba volil já, ale tazateli to ani nenavrhuju, protože řekne, že to má kufr jen 350 litrů - a navíc je přece "jen fiat".

Jinak souhlasím s brinem, vybírat auto podle vestavěné navigace je pitomost. Sám ji sice mám, ale stejně raději naviguju podle mobilu (má to tu výhodu, že i když střídám auta, používám 1 aplikaci, kterou mám vyzkoušenou). Sygic se dá pro smartphony pořídit v akci za pár kaček, funguje spolehlivě a obsah telefonu se dá dneska na systémy v autech zrcadlit.
reagować
nachy9
ilość wystąpień17
data registracji10.11.2014
Wtorek 10.02.2015 20:04, FIII je úplně v pohodě
Za 360tis se nechá koupit plně vybavená FIII combi 81kw 6ti kvalt, není to vůbec špatný auto spíš naopak. Jestli chcete dat 460tis tak běžte do toho Aurise nebo Focuse, Astry..Jinak ja teď vybíral menší auto pro manželku, nakonec jsme objednali
VW Polo, ale krátká FIII byla hned na druhém místě korejce fakt ne.
reagować
stréc od piva
ilość wystąpień652
Wtorek 10.02.2015 20:21, RE: FIII je úplně v pohodě
nachy9 napisał:
Za 360tis se nechá koupit plně vybavená FIII combi 81kw 6ti kvalt, není to vůbec špatný auto spíš naopak. Jestli chcete dat 460tis tak běžte do toho Aurise nebo Focuse, Astry..Jinak ja teď vybíral menší auto pro manželku, nakonec jsme objednali VW Polo, ale krátká FIII byla hned na druhém místě korejce fakt ne.

Můžu se zeptat co je to za hospodský názor že Hyundai = korejec ?
Pokud byste trochu autům rozuměl,tak byste věděl,že Hyundai má veškeré vedení,designovéh oddělení v Německu a výroba je v ČR....takže co to má společného s Koreou ? Opravdu je nutné dávat na obdiv své neznalosti?
reagować
  1 2 3 ... 5

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

podobne samochody w ofercie:

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.