anonym napisał:
My jsme si koupili krátkou Fabii 2 s motorem 1,6 a jsme spokojeni. Spotřeba mimo město kolem 6 litrů a ve městě 7,6. Navíc je o dost živější jak ta 1,4 16V. Oproti 1,4 MPI 50kW co jsme měli dřív je to zátah jak kráva
Při zkušební jízdě se mi ta 1,4 16V moc nezdála. Navíc výrobce u 1,6 uvádí mimo město 5,5 litru a to se mi ještě nepodařilo, nejmíň jsem jel za 5,8, ale zatím máme najeto asi 5000 km takže si to ještě sedne.
To myslíte vážně, že se nedostanete na 5,8l? S rok starou Fabií Combi s motorem 1.2 jezdím delší trasy - cca 50km i dost pod 5litrů, konkrétně za běžného provozu na trase Letovice - Brno Líšeň, což není zase nějak rovinatá trasa, jede se přes dost obcí včetně úseku Brnem. A to jedu průměrem kolem 65kkm/h, místy jedu až k 110km/h, ale jinak se snažím jet plynule bez řadění na 5. Chce to jen trochu štěstí a nenarazit na ucpanou trasu, kde se pak projeví vliv nepravidelné jízdy také díky stulu jízdy dalších řidičů a je nutno neustále řadit. Dlouhodobá spotřeba za půl roku včetně jízdy celou zimu do práce na poměrně krátkou vzdálenost dělá 6,2l ( podle PP). Tyto krátké trasy se studeným motorem je nutno jet volněji, protože při svižné jíždě tento motor by si pak vzal min. o 1 - 1,5l/100km víc a ušetřím na těch 10km 1min.