Dave napisał:
Tak pánové ja nevim. Novou fabií jsem ještě nejel, ale starou znám moc dobře. Minulý týden jsem nabyl zkušeností s novou corsou a nedávno jsem se projel i s grande puntem. A musím říct že corsa i přes to, že má komplet nový "moderní podvozek" nestačí ani na tu starou Fabii. O kvalitě materiálů uvnitř ani nemluvím. Grande punto je hezký auto, podvozek drží o malinko lépe, ovšem zase když přejedete retardér, mlátíte se hlavou o strop. Taky odhlučnění (hlavně od kol a větru) mě přišlo velice podprů...
Naprosto souhlasím,
pět let jsem jezdil s octavií, moje paní jezdí fábií 1,4mpi. Se změnou práce jsem se těšil, že konečně přesedlám ze škodovky na jiné auto a konečně budu moci souhlasit se všemi, co tady na škodovku klejí. Takže: souhlas se nekoná. Musím teď přežívat ve 2 roky starém focusu tdci, najeto 40tkm. Jediné co je oproti škodovce lepší, je kultivovanost motoru a lepší podvozek než v octavii I. S fabií jsou jízdní vlastnosti srovnatelné. A při mých 2metrech mohu zcela jistě říct, že se líp poskládám do fabie, než focusu (už jenom to, že ve fabii se výškově nastavuje celé sedadlo, kdežto u té fordovi dodávky jen zadní část sedáku). Dílenské zpracování, vybavení, kvalita materiálů v interiéru, pocit z řízení, spotřeba a hlavně sedadla jsou u tohoto vychvalovaného fordova zázraku naprosto tragické...
Netvrdím, že škodovky jsou nejlepší auta na světě. Soudný člověk ale musí uznat, že je dost aut v hodně srovnávaných parametrech horších..