Pepe napisał:
Taky vidím Stilo jako přehnaně lehce zavržené. Poměr cena/výbava/spolehlivost určitě není z nejhorších. Jel jsem se Stilem combi 1,9 JTD 85 kW a byl jsem velmi mile překvapen. Ptal jsem se i v servisu (jezdím tam s Ducatem), a bylo mi řečeno, že tam Stilo vidí prakticky 1x za rok... A fabia combi rodinný vůz? Už jsem se k tomu vyjadřoval - mít na auto 220 tKč a vybrat fabii - to mi prostě nejde dohromady....
V rodine jsme meli prave Astru kombi 1.6 G, musim pochvalit podvozek, misto v kufru, rovnou nakladaci hranu, motor, spotreba, a i misto pro zadni cestujici dobre. Fabia kombi nebo kratka mel jsem moznost jet a ridic oboje. Kombik SDI, kratka MPI oboje obrovkse zklamani, vzhled z venku ujde, konzervativni, ale ujde. Vevnitr opravdu hrozne. Ano mozna kvalitni, ale na dotek, vzhled i pohled priserny interier. Obe fabie nemeli ani ABS, ani okna v el, kombik mel radio, kratka nic. Motory zklamani, podvozek ano super, ale kdy vyuzijete ten rozdil mezi fabii a astrou co se podvozku tyce? A zvlaste zana? Me podvozek astry prisel vic nez dostatecny. Zkusensot STilo JTD 85kw kombi. Sedacky vzadu priserne vzprimene, potrebovaly by sklopit, ale neslo to. Vybava, cena, vzhled, kufr, prostor jinak vyborny. Motor jel slusne ale na commonrail stejne hlucny jako TDI v nasem toledu, coz me opravdu zklamalo a pri jizde aerodynamicky hluk uz pri rychlosti od 100km/h, mozna jen spatne tesnili okna u konkretniho kusu, nevim. Ale jinak bych stilo nezavrhoval tak rychle. Posledni zkusensot Focus 1.8 TDCI, motor, zvuk, podvozek vyborny, ale ty predni sedacky za to bych vrazdil. Cesta z Oxfordu do Cambridge autem cca 2 hodiny a uz po 30 minutach jsem se zacal vrtet. Vzadu jsem zadny problem nemel. Predni sedackou myslim spolujezce. Ja bych radsi nez fabii bral Astru nebo to Stilo, focus me nejak nechytl za srdce. NEbo treba i zatracovany Golf 4 kombi by me vyhovoval. S 1.6 v Golfu 4 mam jen pozitivni zkusenosti.