0
powrót

diskuze k tématu: Ojetiny válcují nová auta

kategorie zaszeregowania tematu:
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 30.11.2007 13:55, RE: špekulant ,,hodinář,,
David V napisał:
Tak poslouchej, je mi 32 let, dělám přes 9 let u firmy s energetickým zařízením, jezdím prakticky po celém světě. Na různých místech zeměkoule běhají turbíny, které jsem navrhoval a technicky dojednával rozsah a provedení dodávky, sehnal jsem fabrice alespoň 2 výborné pracovníky, do hosody nechodím, pivo si dám tak po nedělním obědě. Mimo to jsem si vlastnoručně z větší části zrekonstuoval celý byt, protože na z různých zaměstnanců stavebních firem mi tekla voda ze zubů, jsem si schopen sám serv...
Tak to potom jo, jsem tě asi podcenil, jsem na tom podobně, když jsem viděl řemeslníky jak to fušují, tak jsem je vyhodil a udělal sám. Auta to samý, nemám větší problém něco opravit, nebo servisovat atd. atd.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 30.11.2007 16:02, RE: Jack
David V napisał:
Chápu, že třeba stavební firmy jsou na tom hůře, protože jim do toho jaksi "kecá" počasí, ale mohl jsi hned na začátku uvést, o jakou práci jde a podle toho by se taky směrovala debata. Koneckonců, to mi mohlo dojít, když se tady někde objevili ti ukrajinci. Takže máš stavební firmu. A ti lidi, co zaměstnáváš, mohou si taky dovolit každý 3-5 let nový byť nejlevnější auto nebo sám obměňuješ jen Logany? Tato diskuse nemá opravdu smysl, protože oba vidíme stejnou věc z jiného úhlu. Já jsem zaměstn...
Ne nezvládl, ale chce něco navíc. Jak sám píšeš, něco dotáhnu, něco ne. Existují tq postupy, tzn, že když něco nedotáhneš dneska, zítra tam jsi půl dne k ničemu. No a kdyš jseš placen v úkolu, tak ti záleží na tom, aby čas strávený v práci byl využit produktivně. Na což hodinová mzda netlačí, to dá rozum. Takže: se zaměstnanci jsme na jedné lodi - pokud se daří dobře mě, MŮŽE se dobře dařit i jim. Když mě se dařit nebude, jim se dařit nebude v žádném případě. A ta rada zavřít firmu a nechat se zaměstnat - to si představ, že budeš svépomocí třeba 5 let stavět dům a před dokončením ti někdo poradí: Nech toho, udřeš se, srovnej to se zemí a jdi si najít podnájem do paneláku. Co by sis o něm myslel?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 30.11.2007 16:09, RE: Jack - PEPE
anonym napisał:
Je mi 28, nejsem žádnej komouš VOLE. A neválím si doma na peci. Dělám dispečera, na kterýho by jses možná ty ani nezmohl. Děnně používám 3 jazyky, jedná s klienty v zahr. atd. A všichni hold nemůžou jít makat do Prahy, co ty zbývající okresy? A navíc tu mám spustu kamarádů a známích, který nechci opustit, ale to takovej omezenec jako ty nechápe.
Stačil by používat jeden jazyk pořádně "hold" Co ti mám podržet? Tak nebreč, vem se s kamarády kolem krku a běžte si brečet do piva, jak jsou na vás všichni zlí. Jo a nejsem z Prahy, kdybys uměl číst, tak to najdeš. A jestli jsem omezenec - jseš psycholog, nebo dispečer? Taky jsem byl zaměstnaný, taky jednal s klienty (i v cizích jazycích), jenže jsem k tomu měl další práci, navíc jsem se nehodlal spokojit se SŠ.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 30.11.2007 16:52, RE: Jack
Pepe napisał:
Ne nezvládl, ale chce něco navíc. Jak sám píšeš, něco dotáhnu, něco ne. Existují tq postupy, tzn, že když něco nedotáhneš dneska, zítra tam jsi půl dne k ničemu. No a kdyš jseš placen v úkolu, tak ti záleží na tom, aby čas strávený v práci byl využit produktivně. Na což hodinová mzda netlačí, to dá rozum. Takže: se zaměstnanci jsme na jedné lodi - pokud se daří dobře mě, MŮŽE se dobře dařit i jim. Když mě se dařit nebude, jim se dařit nebude v žádném případě. A ta rada zavřít firmu a nechat se z...
To všechno je pravda a se vším souhlasím. Rada byla přehnaná reakce na nářky, ačkoliv osobně se znám s člověkem, který, když se jako majitel firmy chystal do důchodu - čili firmu zavíral - , našel všem svým podřízeným, kterých si vážil, kvalitní místa a firmu normálně ZAVŘEL a šel do důchodu.
Jasně máš firmu cca 5 let, buduješ pozice, chápu, že je to nejtěžší období - hodně jsi investoval do zařízení a technologií. Investice do kvalitních lidí se taky vyplácí. Když je ve firmě velká fluktuace, tak to není dobré.
Ohledně té práce v úkolu: jakým způsobem je zajištěna kvalita této úkolové práce a jak řešíš finančně nestandardy (co si budem vykládat, vždycky se vyskytne něco, s čím se nepočítá) nebo dokonce případné reklamace? A na rovinu Ti řeknu, že s řemeslníky, zejména stavebními, nemám dobrou zkušenost, čili já bych jim jen tak nějaký nedodělky nebo fušeřinu neodpustil. Velmi často se rozhodují při práci rychle a bohužel špatně. Jak to řešíš, aby dělali rychle, ale neflákali to?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 30.11.2007 17:25, RE: špekulant ,,hodinář,,
anonym napisał:
Tak to potom jo, jsem tě asi podcenil, jsem na tom podobně, když jsem viděl řemeslníky jak to fušují, tak jsem je vyhodil a udělal sám. Auta to samý, nemám větší problém něco opravit, nebo servisovat atd. atd.
tak se spolu ozente, vy dva vseumelove a budete ja pat a mat a po sukani si muzete povidat jak jsou ostatni na hovno a jak vy by jste to udeli mnohem lepe, kurburti jedni
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 30.11.2007 22:40, RE: špekulant ,,hodinář,,
anonym napisał:
Ježiši, další špekulantskej vůl, ,,hodinář,,. Když takto slyším mluvit zájemce o práci, tak se s ním nemám o čem bavit. Chlapečku, takovej podnikatel v mnoha případech dělá 6 dní v týdnu o hodinách ani nemluvě a má třeba 30 tis. zisk a těch ztracených nervů a věčně ve stresu. Nevíš co kecáš.
tak kurva nepodnikej kdyz se tim neumis uzivit, fakt nesnasim nechopy co me presvedcuji o tom ,ze abych si vydelal musim makat 10 a vice hodin, pracuju proto abych mohl slusne zit, a jestli jsi workoholik tak by jsi se mel lecit. ...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 01.12.2007 07:34, RE: Jack
David V napisał:
To všechno je pravda a se vším souhlasím. Rada byla přehnaná reakce na nářky, ačkoliv osobně se znám s člověkem, který, když se jako majitel firmy chystal do důchodu - čili firmu zavíral - , našel všem svým podřízeným, kterých si vážil, kvalitní místa a firmu normálně ZAVŘEL a šel do důchodu.
Jasně máš firmu cca 5 let, buduješ pozice, chápu, že je to nejtěžší období - hodně jsi investoval do zařízení a technologií. Investice do kvalitních lidí se taky vyplácí. Když je ve firmě velká fluktuace, ...
No vidíš, sám uznáš, že kvalitního řemeslníka abys pohledal, přesto mi řekneš - vyhoď lemply a najdi si lepší. Vždyť oni nejsou ani ti lemplové! To není jako nabírat vodu v potoce - taky neotevřeš šuplík a nevyskočí na tebe kvalitní konstruktér, kterého můžeš nechat hned dělat samostatně. A k té kvalitě x rychlosti: rychlost je dána tím úkolem, kvalitu si hlídám sám, reklamace (max 1x do roka, ale nic zásadního) řeším participací - za mnou jde nový materiál a odpovědný zaměstnanec si to opraví bez nároku na mzdu (takže je to zhruba 50:50). Takže všichni víme, že máme dělat rychle, kvalitně a napoprvé . Rozhodnutí za ně dělám v drtivé většině sám, takže nesu odpovědnost. Jelikož jsem to dost dlouho dělal jako živnostník, tak mi nikdo nevysvětlí, že "to nejde".
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 01.12.2007 07:46, RE: špekulant ,,hodinář,,
anonym napisał:
tak kurva nepodnikej kdyz se tim neumis uzivit, fakt nesnasim nechopy co me presvedcuji o tom ,ze abych si vydelal musim makat 10 a vice hodin, pracuju proto abych mohl slusne zit, a jestli jsi workoholik tak by jsi se mel lecit. ...
y by ses měl léčit ochlasto, ochmelko, hospodskej kecale.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Sobota 01.12.2007 14:23, RE: špekulant ,,hodinář,,
anonym napisał:
Běž si vyhonit blbečku. Další socka co? co parazituje na štědrém soc. systému, ale od nového roku ti to zatrhnou ods-áci ty vypočítavče podělanej.
reagować
1 2 3

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.