0
powrót

diskuze k tématu: Ojetiny válcují nová auta

kategorie zaszeregowania tematu:
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 08:15, podíl ojetin poroste
trend směrem k ojetinám bude růst současně se vzrůstající spolehlivostí aut. Dnes se dá za 250 tisíc koupit 3-5 let staré velmi spolehlivé auto s jasnou historií, které původně stálo 400-500tisíc. Pro mnoho těch, kteří jezdí málo (třeba do 15tisíc ročně) je to jasná volba. Alternativou je nové auto v základní výbavě. Obě auta budou z hlediska provozní spolehlivosti po dobu následujících 10ti let rovnocenná, jen to starší bude nesrovnatelně komfortnější a často i výkonnější. Těch kteří budou vidět smysl v koupi nového auta bude čím dál méně. Tedy aspoň do té doby než se trh ojetin víc nasytí a ceny už nebudou tolik klesat.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 08:26, Jack
Je to hlavně o penězích. Kolik lidí si může dovolit voné auto? Možná tak pár podnikatelů, kteří ojebou své podřízené nebo nějací 50tníci, kteří si koupí Fabii 1,2 htp a myslí si, jakou nemají káru. Jde prostě o to, že ceny aut (tím myslí skutečn aut a ne nějakých sraček s motory s šicího stroje) jsou absolutně nepřiměřené výdělkům. Každý by sí rád koupil nové auto, ale když rodina tak tak vyjde splatem na jídlo, bydl. atd., tak je logické, že nebudou mít půl mega na novou káru.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 09:26, RE: Jack
anonym napisał:
Je to hlavně o penězích. Kolik lidí si může dovolit voné auto? Možná tak pár podnikatelů, kteří ojebou své podřízené nebo nějací 50tníci, kteří si koupí Fabii 1,2 htp a myslí si, jakou nemají káru. Jde prostě o to, že ceny aut (tím myslí skutečn aut a ne nějakých sraček s motory s šicího stroje) jsou absolutně nepřiměřené výdělkům. Každý by sí rád koupil nové auto, ale když rodina tak tak vyjde splatem na jídlo, bydl. atd., tak je logické, že nebudou mít půl mega na novou káru.
Každý člověk je jiný, do hlavy jim nevidíš. Např. můj švagr, který 20 let naříkal a vybíral vždy jen to nejlevnější, i moji feldu jsem mu musel dát před sedmi lety na splátky. Nyní se práskl přes kapsu a vzal si na úvěr Peugeot 307. Za dva roky musí splatit půjčku 300 táců ze svého dělnického platu, ale za týden najel 1000km po rodině, aby se pochlubil novým autem. A to ročně najede 7-8 tis.km i s dovolenou!! Nové auto je samozřejmě pěkné / Peugeot má líbivý design /, ale sám jsem mu řekl, že do takové akce bych nikdy nešel a i když si stejných aut mohu kdykoliv pořídit několik, jezdím raději v bezpečnějším voze vyšší třídy po 1. majiteli po laesingu a za nižší cenu.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 09:40, RE: Jack
anonym napisał:
Každý člověk je jiný, do hlavy jim nevidíš. Např. můj švagr, který 20 let naříkal a vybíral vždy jen to nejlevnější, i moji feldu jsem mu musel dát před sedmi lety na splátky. Nyní se práskl přes kapsu a vzal si na úvěr Peugeot 307. Za dva roky musí splatit půjčku 300 táců ze svého dělnického platu, ale za týden najel 1000km po rodině, aby se pochlubil novým autem. A to ročně najede 7-8 tis.km i s dovolenou!! Nové auto je samozřejmě pěkné / Peugeot má líbivý design /, ale sám jsem mu řekl, že d...
Chudák švagr, myslím, že toho bude ještě litovat, protože prošvihne záruku ještě v době, kdy se projevují dětské nemoci. Z tohoto důvodu bych ani já nové auto nekupoval, po 2 letech na tacho 25 tisíc je málo a kdyby mi těsně potom odešla třeba ŘJ, to bych fakt nebyl rád.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 09:59, RE: Jack
anonym napisał:
Ty ses nějak spletl, tady nejsi na komunistické agitce. Založ si firmu, zaměstnej do začátku tak 5 - 10 lidí, a za pár let si povíme, kdo koho ojebává. Až budeš v práci 10-12 hodin denně, 6 dní v týdnu, párkrát tě někdo nezaplatí, párkrát tě vyšplouchnou zaměstnanci (až dostaneš velkou zakázku, tak jich půlka omarodí, druhá tě postaví ke zdi, abys přidal, jinak jdou jinam), tak přestaneš možná závidět lidem, kterým se daří. A to ani nemluvím o probdělých nocích (ne po hospodách), to bys asi nepochopil...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 10:10, RE: Jack
Pepe napisał:
Ty ses nějak spletl, tady nejsi na komunistické agitce. Založ si firmu, zaměstnej do začátku tak 5 - 10 lidí, a za pár let si povíme, kdo koho ojebává. Až budeš v práci 10-12 hodin denně, 6 dní v týdnu, párkrát tě někdo nezaplatí, párkrát tě vyšplouchnou zaměstnanci (až dostaneš velkou zakázku, tak jich půlka omarodí, druhá tě postaví ke zdi, abys přidal, jinak jdou jinam), tak přestaneš možná závidět lidem, kterým se daří. A to ani nemluvím o probdělých nocích (ne po hospodách), to bys asi nepochopil...
No přesně mi mluvíš z duše, to jsou moje slova. At si každý zkusí podnikat, před zaměstnancama jsem úplný hovno, musím být hodně velkej diplomat a tolerovat neskutečný věci, jsem rád, že u mně vůbec někdo dělá. A když chce někdo dovolenou v sezoně např., kdy mně to absolutně nevyhovuje? Samozřejmě mu jí dám, protože když ne, on si zajde k obvodákovi hodí se marod a dokáže mi, že si tu dovolenou stejně udělal jak on chtěl. Jsem prostě malý pán ve své firmě a před zaměstnancama se obrazně řečeno třepu.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 10:30, RE: Jack
anonym napisał:
Každý člověk je jiný, do hlavy jim nevidíš. Např. můj švagr, který 20 let naříkal a vybíral vždy jen to nejlevnější, i moji feldu jsem mu musel dát před sedmi lety na splátky. Nyní se práskl přes kapsu a vzal si na úvěr Peugeot 307. Za dva roky musí splatit půjčku 300 táců ze svého dělnického platu, ale za týden najel 1000km po rodině, aby se pochlubil novým autem. A to ročně najede 7-8 tis.km i s dovolenou!! Nové auto je samozřejmě pěkné / Peugeot má líbivý design /, ale sám jsem mu řekl, že d...
z tvýho příspěvku je nejvíc patrný jak tě švagr nasral že má novou káru a ty dál lítáš v sekondhandech (jasně že třeba nová S- klasse pro tebe není problém)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 12:12, RE: Jack
anonym napisał:
No přesně mi mluvíš z duše, to jsou moje slova. At si každý zkusí podnikat, před zaměstnancama jsem úplný hovno, musím být hodně velkej diplomat a tolerovat neskutečný věci, jsem rád, že u mně vůbec někdo dělá. A když chce někdo dovolenou v sezoně např., kdy mně to absolutně nevyhovuje? Samozřejmě mu jí dám, protože když ne, on si zajde k obvodákovi hodí se marod a dokáže mi, že si tu dovolenou stejně udělal jak on chtěl. Jsem prostě malý pán ve své firmě a před zaměstnancama se obrazně řečeno třepu.
Tak to s obvoďákem jsem zažil letos v létě. Panáček neměl hlídání pro dětičky na prázdniny (a školku "nesehnal"), tak mi dal vybrat: buď se hodí marod, nebo dostane dovolenou, zakázky nezakázky. Pro idealistu nahoře: to jsem ho ojebal, žejo? (ale kdo si to asi tak říkal - já, nebo on?)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 12:45, Podnikani na ho...
Tak to sem prekvapen jak se u nas podnika, porad premyslim o svoji vlastni firme, ale jak to tady ctu... Na nove auto zatim fakt nemam, a setrit na neho 10 let, to si pripadam jak idiot...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 12:46, RE: Jack
Pepe napisał:
Tak to s obvoďákem jsem zažil letos v létě. Panáček neměl hlídání pro dětičky na prázdniny (a školku "nesehnal"), tak mi dal vybrat: buď se hodí marod, nebo dostane dovolenou, zakázky nezakázky. Pro idealistu nahoře: to jsem ho ojebal, žejo? (ale kdo si to asi tak říkal - já, nebo on?)
Pánové, nechci nikomu mluvit do svědomí, ale zaplaťte své zaměstnance tak, že si takové vylomeniny rozmyslí, protože by o tu práci třeba mohli přijít. Budete spokojení všichni. A jestli se Vám to nelíbí, firmu zavřete a nechte se zaměstnat, když ta jejich pozice se Vám zdá lepší. Jaký jim dáváte prachy a za jakou práci, abychom měli představu, jak dobře se Vaši zaměstnanci mají...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 13:50, RE: Podnikani na ho...
anonym napisał:
Tak to sem prekvapen jak se u nas podnika, porad premyslim o svoji vlastni firme, ale jak to tady ctu... Na nove auto zatim fakt nemam, a setrit na neho 10 let, to si pripadam jak idiot...
jestli máš rodinu, tak se na to fakt ..tamto... Leda začít jako svobodnej kluk, někam to za pár let vytáhnout a pak zbytek.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 14:08, RE: Jack
David V napisał:
Pánové, nechci nikomu mluvit do svědomí, ale zaplaťte své zaměstnance tak, že si takové vylomeniny rozmyslí, protože by o tu práci třeba mohli přijít. Budete spokojení všichni. A jestli se Vám to nelíbí, firmu zavřete a nechte se zaměstnat, když ta jejich pozice se Vám zdá lepší. Jaký jim dáváte prachy a za jakou práci, abychom měli představu, jak dobře se Vaši zaměstnanci mají...
jo dobry nazor, jsem zvedavy co na to reknou ti co zamestnavaji, jestli to tak jde delat :)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 14:23, RE: podíl ojetin poroste
anonym napisał:
trend směrem k ojetinám bude růst současně se vzrůstající spolehlivostí aut. Dnes se dá za 250 tisíc koupit 3-5 let staré velmi spolehlivé auto s jasnou historií, které původně stálo 400-500tisíc. Pro mnoho těch, kteří jezdí málo (třeba do 15tisíc ročně) je to jasná volba. Alternativou je nové auto v základní výbavě. Obě auta budou z hlediska provozní spolehlivosti po dobu následujících 10ti let rovnocenná, jen to starší bude nesrovnatelně komfortnější a často i výkonnější. Těch kteří budou vid...
Máte pravdu, mám na věc stejný názor...ještě bych dodal, že svou roli hraje typicky české chování : 3 roky staré audi bude soused závidět více, než nové clio...Nesouhlasím jen s poslední větou - přesně naopak : čím více bude trh nasycen, tím více budou ceny ojetin klesat...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 14:25, RE: Jack
anonym napisał:
možná máš pravdu,ale to sem nepatří
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 14:57, RE: Jack
Pepe napisał:
Kdyz to tak ctu tak to se asi dam na podnikani. Ja delam 13-15 hodin denne 6-7 dnu v tydnu a penize absolutne neodpovidaji vynalozenemu usili a riziku.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 15:46, RE: Jack
Pepe napisał:
Tak prodavej na aukru stary harampadi.....to sype a vojetou stredni tridu mas za pul roku!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 16:10, RE: Jack
anonym napisał:
Tak prodavej na aukru stary harampadi.....to sype a vojetou stredni tridu mas za pul roku!
Tak to neznam ale hned se mrknu o cem to je. Jeste nekdo ma nejaky tip jak prijit k penezum?:)
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 16:14, RE: Jack
anonym napisał:
Tak to neznam ale hned se mrknu o cem to je. Jeste nekdo ma nejaky tip jak prijit k penezum?:)
Politika? Ale tam bys měl na začátek celkem velkou investici - to víš, lobotomie mozku je drahej špáš. Ale pak už jenom samá pozitiva a sociální jistoty!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 16:44, RE: Jack
David V napisał:
Já to pořád chápu tak, že od výše výkonu se odvíjí plat (proto se mu jinak říká odměna). A ne že podle výše příjmu vykonám práci. Máte to hoši poněkud popletený. Proto mám člověka, který bere měsíčně (za práci rukama) +- 30 k čistého, no a další (úměrně výkonu), má třeba 12... Drtivou většinu zaměstnanců platím v úkolu, takže příjem je prakticky na nich. Budete se divit, ale čím víc si vydělají zaměstnanci, tím jsem radši, neboť to v tomhle systému to znamená, že vyprodukovali víc práce. Už to chápete? Jinak pro rejpaly: Rukama jsem se začal živit v 16 letech, udělal při tom gympl, potom VŠ strojní, přesto jsem každou chvíli v montérkách, neboť je lidí málo, případně po nich uklízím bordel na stavbě. Takže o mě strach mít nemusíte, uživím se rukama jako zaměstnanec, i hlavou jako nadřízený. Samozřejmě se to snažím zařídit tak, aby mě dělnický lid neplatil studium ze svých poctivě vydělaných peněz nadarmo...
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Cztwartek 29.11.2007 17:40, RE: Jack
Pepe napisał:
Já to pořád chápu tak, že od výše výkonu se odvíjí plat (proto se mu jinak říká odměna). A ne že podle výše příjmu vykonám práci. Máte to hoši poněkud popletený. Proto mám člověka, který bere měsíčně (za práci rukama) +- 30 k čistého, no a další (úměrně výkonu), má třeba 12... Drtivou většinu zaměstnanců platím v úkolu, takže příjem je prakticky na nich. Budete se divit, ale čím víc si vydělají zaměstnanci, tím jsem radši, neboť to v tomhle systému to znamená, že vyprodukovali víc práce. Už to c...
Tak na co si ty nemakačenka vydržuješ? Jestli má ve stejném úkole někdo 30 a druhý 12, nevidím důvod, proč by měl ve firmě setrvávat, když místo něho bude dělat někdo za 30. A kdeže je ten ráj na zemi, kde se za práci rukama bere hrubě přes 40 hrubýho? Jo vůbec a za jakou pracovní dobu to je? Aby to nebylo za 6 dní a 12 hodin denně, to by se nám to pěkně na hodinu smrsklo.
To mi hlava nebere, něco je na těch informacích špatně.
reagować
1 2 3

przep. aktualizację
ten temat obserwujesz

zakończyć obserwację danego tematu

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.