anonym napisał:
Já to nechápu, protože pokud je ta Almera ve skvělým stavu, tak vám za ní nikdo nedá odpovídající peníze a náhrada skoronovou Microu se sotva vrátí....
Na té Alemeře bezpochyby vydělal její kupec.
Ale já Vám to nevymluvám - akorát že taková výměna není nejekonomičtejší.
anonym: podívejte, ono se to celé složitě vysvětluje, ale chápu váš úhel pohledu. Stačí snad, když řeknu, že to nebylo tak, že bych jeden den Almeru prodal a šel si koupit nový auto.... znáte to, pořád se něco děje, nějaký změny v životě... ale bylo to asi takto. Někdy na podzim jsem zjistil, že Almeru nevyužívám a s přítelkyní máme 2 auta, což mi přišlo zbytečný. Mimoto jak jsem psal, měl jsem pocit, že prostě 8 let je 8 let a Almera už se přehupuje za zenit, přičemž spolehlivost bude klesat a investice budou nutný. Jasně, byla zcela v pohodě, jasná historie a jen 118tkm najeto, ale jak říkám, díval jsem se na věc tak, že mi stojí před domem, neužívám jí a časem bude klesat prodejní cena, stoupat náklady na údržbu plus nebudu mít už tu důvěru ve spolehlivost, což je z mýho pohledu zcela esenciální kvalita každého auta. Proto jsem ji prodal a dostal za ni slušnou cenu. Byla to otázka priorit. Rozhodl jsem se sice sáhnout do kapsy, ale mít záruku, které u ojetiny už nemám žádné. A zcela s vámi souhlasím, z hlediska prostý ekonomie ten kšeft výhodný nebyl, ale jak spokojenost a dobrý pocit z toho, že auto na 100% nastartuje a dojede do cíle vyvážíte penězi? Já prostě vzal zdánlivě dražší alternativu, ale jak chápete, nové je prostě nové. Takže nelituji, i když jsem samozřejmě i o této stránce věci uvažoval, jestli by nebylo lepší si Almeru nechat a prostě ji "dojezdit"... z mého pohledu ne. Nyní mám záruku, smysluplný havarijní pojištění (které už by se na ojetinu nevyplatilo) a mám z té výměny dobrý pocit. Lepší parkování, nižší povinný ručení nevyjímaje, protože jezdím na 95% po Praze, proto ocením malý krátký auto... pokud kupec vydělal, přeju mu to, hlavně, že jsem o něm už neslyšel, že by mi auto přišel omlátit o hlavu, protože se mu po pár km pokazilo... on vydělal, ale já taky, mám kvalitní auto, co plně odpovídá mým potřebám a to za slušnou cenu.