Willy napisał:
Problém recenzí je v tom, že uživatel obvykle auto vychvaluje až do nebes, protože si odmítá před svým okolím přiznat, že si třeba koupil předražený šunt (to myslím obecně, nejenom tuto recenzi). Prostě auto stojí spoustu peněz a získává si tak naší emocionální závislost, která nám brání posoudit skutečný stav věcí. To ale platí i na diskusích třeba o bydlení, málokdo vám otevřeně přizná už po půl roce, že si koupil zfušovanou barabiznu v nemožné lokalitě.Takže pokud si chcete přečíst i kriticko...
Willy, to co popisujete je jistě normální, ale věřte mi, že jakkoliv ta recenze vypadá zamilovaně, pořád se na auto dívám s odstupem jako na věc, co má sloužit k přepravě. Tohle auto pro mne nebyl nějaký sen či láska na první pohled, vybral jsem si ho pouze a jen proto, že plně odpovídalo mnou stanoveným parametrům... A ano, spokojený s ním jsem, protože moje představy o něm se opravdu naplnily a proto to byla dobrá koupě... ale že bych chodil po světě a vychvaloval ho nekriticky až do nebes, to ne... proč píšu tuhle zkušenost? Ne proto, abych se s někým dělil o pocit štěstí, ale předal jiným tip na koupi dobrého auta, které má přinést lidem na serveru informace, protože ty nikdy neškodí. Ostatně nemám pocit, že bych v recenzi chválil do nebes, taky popisuju kritický poznatky... Co k tomu dodat? Prostě to není ten vámi popisovaný případ.