Kok napisał:
Jak vidím, je tady pár pitomců. Jezdím už pár let v silné a upravené káře, a zažívám prakticky denně, že se se mnou nějaký ,,traktůrkář,, snaží závodit, lepí se mi na kufr, snaží se předjíždět atd. Takže Vaculík to myslel, že se kdejakej hnup se svýma 110 kw, v traktůrku s gigantickým nevkusným křídlem snaží ukázat celýmu národu jaký on má brko a nad něj prostě není. Prostě si musí uvědomit, že před takovým osmiválem, musí sklopit uši, stáhnout zadek a jen tiše závidět.
Už když jsem tu větu formulovatl, představil jsem si reakce zde a schválně trochu přitvrdil. Jinak chlapec v oktávce skutečně závodit chtěl, vyprovokoval to on a já se mu moc nedivím, kdybych chtěl holce ukázat, jak jede oktávka, taky bych se asi postavil vedle nějaké W124. Jinak já sám s nikým nezávodím po zkušenosti, kdy pán s passtaem neunesl, že jsem ho po cestě z Jinec na Příbram předjel s fabií 1,4i (55 kW), jal se mne stíhat v touze mi to oplatit nebo co a najel za mnou odvážně do zatáčky a vycestovalo mu to rovnou do stromu. Jako zázrakem vylezl ze zcela zdemolovaného auta skoro nezraněn. Ročně najezdím skoro sto tisíc km a myslím si, že jsem velmi ohleduplný řidič, v životě jsem na nikoho netroubil ani nikoho nevyblikával z levného pruhu nebo tak něco. Tvrdím, že v právu je vždy ten, kdo jede předpisově a defenzivně, my ostatní jsme na silnici navíc a musíme se podle toho chovat. Závod na rovince od semaforu mi nepřijde jako principiálně nebezpečný, dotírat na mladíka v oktávce v zatáčkách, na to bych se po zkušenostech určitě vykašlal. Nedávno jsem zažil exota, co mi zabraňoval v předjetí tak, že zatáčky krouhal protisměrem i ty, do kterých prostě vůbec neviděl. Když by tam něco jelo, je silnice 15 m přede mnou najednou zatarasená šrotem a to ubrzdit nejde. Ne ne, já pouliční závodník opravdu nejsem, historka sloužila k dokreslení momentu překvapení, který E500 skrývá.