Zdeny60 napisał:
filip.uricar napisał:
Podle čeho soudíte, že jsou mladí lidé za volantem nebezpečnější než ostatní? Nikde nejsou uvedena data o starších lidech, se kterými bychom si to mohli porovnat.Navíc i tak mi toto tvrzení přijde neférové vůči mladým řidičům. Abyste něco takovéhoto mohli tvrdit, tak byste měli zveřejnit statistiku skutečného počtu nehod, zranění a usmrcení vinou mladých vs. ostatních řidičů.I kdyby mladí více riskovali (a to si musíme nejdříve definovat riskování), tak to ještě neznamená, že nadělají na silnicích více škody než ostatní. A stejně tak si nejdříve musíme definovat mladého řidiče.Nezlobte se na mě, ale z hlediska informací je toto naprosto nicneříkající a zavádějící článek, který má za úkol zase jenom pošpinit mladé lidi.
Ktomu mám jeden komentář:stařé obvykle nechodí na diskotéky a nehulí tam. Starších daleko méně chlastá, než sednou za volant. Starší za jízdy neskypují, netwitterují, nefacebookují. Starší si více váží peněz, takže jezdí s rozmyslem, nikliv systémem "Red Bull mi dál křídla". Starší obyvkle již dávko mají vyrovnaný hormonální systé, na rozdíl od pre-adolextentů a adolescentů, takžé daleko lépe dokáží krotit sv emoce. Starší mají daleko vyšší symsl pro sebekázeň a sebekontrolu.Stačí ti to takto?Ještě jsem zapoměnl napsat čerstvý postřeh: jsem nyní v BY oblast Šklov/Mogylev a do fabriky mě vozí asi 18 letý mladík s BMW 530D. Za jízdy zásadně píše na skype!!, k tomu poslouchá pouze a výhradně techno (ze terého už mě brní palice) a k tomu dokáže ještě s někým vykecávat skoro celou cestu druhým telefonem. Občas mu chybí ruce na ovládání auta, protože oběma ovládá dva telefony-. Bojím se s ním jezdit. Naštěstí tady je mimo města hustota dopravy jako u nás v 60. letech.
Jenže starší mají pomalejší reakce a jsou otupělejší, protože si myslí, že jsou zkušení. A váží si více peněz? To nemyslíte vážně
To bych teda netvrdil. Myslím si, že jsou to mladí, kteří si na svoje auto musejí šetřit a makat na brigádách. Starší lidé mají obvykle našetřeno daleko víc peněz a nějaká nehoda je finančně nezruinuje. Možná jezdí mladí rychleji a agresivněji, ale pořád se míň bojím, když mě na okresce předjede mladík 140 km/h než když přede mnou jede kus cesty sedmdesátník (70 let, 70 km/h jak v obci, tak mimo obec) a nejlépe ve starém favoritu, který vyjede 2x za rok z garáže.
Je mi 22 let, nikdy jsem nesedl za volant po požití alkoholu nebo nedej bože drog a měl jsem už 4 nehody, přičemž 2 z toho zavinili staří dědci, kteří ještě nechtěli uznat svoji vinu a jednu blondýnka, která nedobrzdila na semaforech. Ta poslední byla moje chyba, protože jsem dostal smyk a ťukl do stromu, ale rozbil jsem si jen svoje auto. Tak mi řekněte, kdo je nebezpečnější?
Naposledy jsem jel autem se svým dědou asi před dvěma lety a už v té době jsem se bál o život. Teď bych s ním do auta už ani náhodou nesedl. Pomalé reakce, opírání se o volant, špatný zrak, jízda prostředem silnice, prostě hrůza...