FidoII napisał:
Dobrý den,
děkuji redakci a všem co příspěli radou k výběru motoru. Škoda jen, že tento dotaz vyšel až nyní. O radu jsem totiž již požádal 2.2.2011 !!!! V květnu jsem koupil Mondeo kombi 2.2 Tdci, Ghia, rok uvedení do provozu 2006 po faceliftu) najeto 163 tis km (možná se Vám bude zdát že je hodně najeto, ale pro mě je důležité, že ten auťák jezdil pravidelně do autorizovaného serviseu a bylo provedeno vše comělo být provedeno). Něž si myslet, že kupuju auto se 100 tis km a pak se nestačím di...
Před měsícem jsem sháněl auto s limitem 100000,- Kč. Nebudu popisovat anabázi shánění auta, ale ježdění po bazarech bylo za trest. Byl jsem smířený s Fabií kombi, bohužel kolem sta tisíc jen těžce oježděné vraky. Náhoda tomu chtěla, že se u autorizovaného prodejce objevilo mondeo combi TDCI 85 kw z roku 2006 v plné výbavě. Cena bez DPH překročila velmi lehce hranici limitu a odpovídala 220000 najetých km a pravidelně vedenému servisu po 20000 km. Auto bylo také 2000 km po servisu, takže žádná nutná investice v podobě rozvodů, oleje atd. Jen sednout a jezdit,
Přes všechna varování jsem se pustil do dobrodružství zvaného Ford Mondeo a musím dnes přiznat, že nelituji. Počítám časem s výměnou setrváku, který je ještě v pohodě a jehož cena dnes klesla s kompletní spojkovou sadou ke 13000,-, a ceny vstřikovačů klesly také k přijatelným hladinám. Je to opravdu o předchozím majiteli, jeho péči o auto, pravidelném servisu a vztahu k autu. Bohužel propastný cenový rozdím mezi I, II Octavií, Fabií řadí Mondeo k velkým favoritům nákupu ojetého vozu, které se přes všechny problémy řadí k těm spolehlivějším vozům. Docela mě překvapila i spotřeba, kterou ve městě udržuji na 7 litrech a při delších cestách se v pohodě dostanu pod 6 litrů. Takže také přeji mnoho šťastných a bezproblémových km.