anonym napisał:
Jsou lepší (i horší) auta než C Max, ale v ceně 300-350tis SK je to určitě nejlepší koupě. VW, Zafira i Mazda 5 jsou cenově jinde, Picasso ani Scénic nebrat. Pokud tazatel trvá na dieselu, tak ten 1,6TDCi 80kW (pozor, nabízejí i 66kW, ten je slabý) bude ok. Jak už tady zaznělo, není to motor od Fordu, je to vlastně PSA HDI motor s označením TDCi, na kterém frantíci vychytali problémy starších HDI. Možná bych doporučil poohlídnout se i po benzínu - 1,8 je tak tak, ideální by byl 2,0l Duratec HE (...
Ačkoli ten Duratec HE 2.0 mám v Mondeu a rozhodně ho tam doporučuji, mám obavy, že v C-Max bude ve srovnání s 1.6 TDCi 80kW mít dost velký rozdíl ve spotřebě a už to nebude moc výhodné. Při malých rychlostech mi to přijde na poměrně malé auto zbytečně velký objem a při vyšších rychlostech díky větší čelní ploše naskočí spotřeba víc jak u Mondea. I když nafta smrdí a saze jsou humus, tak bych asi přece jen doporučil do tohoto auta nějakou menší naftu, obzvláště jestli se to 1.6HDi tak povedlo, jak píšou.