anonym napisał:
Rád jsem si Váš přízpěvek přečetl, je zajímavé znát pohled "z druhé strany".
Souhlasím s Vámi, že je to o lidech, a např. národnost s tím nemá co dělat, že i v Německu narazíte v bazarech na různá podivná individua a ani tam není nákup auta úplně bez rizika. Prostě tvrdit že v Německu je všechno lepší je nesmysl. Ale máte také pravdu, že tamní trh je daleko starší než náš, což ovšem naopak považuji za pozitivní. Je také daleko větší a pravděpodobně lépe kontrolován než trh u nás. Existuje něj...
Děkuji za Váš příspěvek, který je snad jedinou slušnou reakcí na ten můj, i když si s vámi dovolím nesouhlasit. Máž docela letitou praxi, a opravdu tvrdím, že procento slušných bazarů konkrétně v německu není vyšší než u nás. Tam se tím prodejem aut zabývá opravdu hodně individuí, pravdu má jeden místní dopisovatel, že z 10 prodejců jsou 2 němci, zbytek bývalá jugoslávie, polsko,rusko nebo albánie,turecko atd... a podle toho to také vypadá.Kontrola tam není o nic větší než u nás. A co se kontroluje? Pouze to, zda má prodejce v pořádku doklady (zprostředkovatelské smlouvy,cenovky atd...), to jsou jen formality.
Je tam jedna podstatná věc. Je tam mnohem vyšší poptávka po autech než u nás. Protože se tam sjíždí téměř celá Evropa. Tudíž i ten neseriozní prodejce ví, že když auto neprodá právě vám, určitě přijede někdo další, komu už se nevyplatí platit dopravu tam a zpět a jet prázdný, nebo který prostě neodhalí vady, které na autě jsou (při prodeji je totiž auto z 95% již odhlášené z provozu a nesmí se s ním vůbec jezdit,většinou ani není kde, ale samozřejmě existují i vyjímky). Z tohoto důvodu je tam i vyšší procento nekvalitních aut, prostě si s tím nedělají hlavu. A co se týče ¨úrovně jednání, jak tady někdo říkal, že český bazarník ani neumí psát, tak bych Vám přál kupovat auto od turka,jugoše atd... Na stůl vám hodí papíry,klíče, který spadnou na zem, jsou nepříjemní, když jim začnete vytýkat vady, o kterých vám neřekli tak vás s klidem pošlou domů, že přijede další. To se mi stalo i právě u těch echt němců, jejich oblibou je ukázat popsaný papír z telefoními čísly dalších zájemců.Takové jsou mé zkušenosti, ale jak říkám, jsou tam i slušní, ale prostě trvám na tom, že jich je, troufnu si říct, možná méně než u nás.
Jinak, máte pravdu s tím, že ti neslušní prodejci nám škodí, ale jsem přesvědče, že v dnešní době, kdy se ta kontrola a výběr aut od potencielních kupců stále zkvalitńuje, tak právě ti neslušní prodejci musí zákonitě odpadnout. Já nechci aby to byl můj případ, jiná cesta nevede.
Ještě jenou díky za Váš slušný příspěvek