Środa 13.04.2011 07:30,
rada
Zdravím. Nepíšete, co vás vede k tomu mít benzín a automat. Proč ne diesel (a třeba i manuál?) Ohledně spotřeby 2,4ky osobně nevím, ale dle tabulkových hodnot (13,5; 7,2; 9,5) bych tipoval, že po městě tak 14,5 a v kombinaci kolem deseti, i když to nebude moc honit. Já osobně mám 2,2 D-4D D-CAT, r.v. 2007, který má 130kW, takže vyšší výkon a nižší sptořeba a spokojenost maximální. Rozvody jsou řetězem, takže ty mě přežijí, pravidelný autorizovaný servis je překvapivě levnější než u mého předešlého vozu - Octavia 1,9Tdi. Doporučoval bych spíš tento motor (i když oproti naftové 2,2 110kW má výrazný turbo efekt, ale to je o zvyku). Já se svým D-CATem jezdím 65% město a průměnou spotřebu mám 8,0l, a taky to nijak nešetřím. V zimě startuje bez problémů, odhlučnění je snad nejlepší, co jsem u dieselů slyšel. Záleží ovšem, proč chcete benzín a automat... A ještě komentář k zapadnutí ve sněhu (viz něčí příspěvěk) - to bude spíš o pneu, ono jezdit na potvorách z hypermaketů se taky dá, ale ve srovnání s (osobní zkušenost) GoodYear Ultragrip 7+...
reagować