anonym napisał:
Tak ty jsi taky oslík???? No opravdu máme tady ale chytré stádo...... Kolik jsi v té "koktě" najel? 650 km? Tak to jsi už opravdu velký a zkušený šofér. Radost číst příspěvky takových znalců jako jsi ty.....
Tak já se budu snažit odpovědět.
1) Já sem opravdu najel v koktě jen 650km. To je pravda. Ale stačilo mně to. Pro mně je to naprosto nevyhovující prostorem. Několikrát sem se vazl i na zadní lavici. Záměrně používám tento termín "lavice". To bylo už naprosto nepřekonatelné.
2) Že není kokta rodonným vozem je naprosto neodkecatelný fakt. Je to prostě dáno jeho vnitřními rozměry. Hotovo.
3) Jistě, uznávám, že felicie je na daleko nižší úrpvní a v žádném případě jsem ji nechtěl nějak nadřatit nad oktávu. Je to rezavějící hlučný šrot. Jen se mně osobně zdá, že je tam hold opravdu více místa, jak pro řidiče, tak i pro trpící vzadu. Ale to neznamená, že bych rád vlastnil feldu. Je to opravdu takový o 100% kvalitnější, ale pořád favorit.
4) Rozhodně nechci zhazovat koktu. Já to auto celkem uznávám. Na kratší vzdálenosti - dejme tomu. Ovšem já opravdu celkem hodně jezdím, asi tak průměrně 3.500 km/měsíc. A nechtěl bych jezdit oktávou, i kdyby měla autopilota.
Závěrem: ŠKODA OCTAVIA NENÍ RODINNÝ VŮZ. Taková auta opravdu vypadají jinak. A nemají metr kastle navíc. Na každě straně. Hrůza.