anonym napisał:
Můj brzký ranní příspěvek ohledně motoru do Imprezy (tam to je opravdu jednoznačné) a mé "tipy" na Car of the Year 2009 si přečetl jeden profesionální novinář a hodnotí to VELMI jinak, než někteří místní "diskutující" (to poslední slovo jsem napsala až po chvilce váhání). Dle jeho názoru (řekla bych výrazně NADprůměrného profesionála) to takto "neumí" napsat ani někteří jeho kolegové. Proto považuji za až (tragi)komické některé "místní" reakce. Z úst člověka jemuž věřím jsem (přiznávám ž...
CIT.: „nějak výrazně lépe to napsat nejde“ ... „to takto "neumí" napsat ani někteří jeho kolegové“
Já bych zase měl citát, že „sebechvála smrdí“.
Když pominu věcnou hodnotu obsažených tipů a argumentů, stejně jako fakt, že většina příspěvku je off-topic a de facto spam, vyjádřím se k onomu „takto napsat“. Obávám se, že uváděný příspěvek z 03:18 jako kdovíjak úžasný text hodnotit nelze. Jako příspěvek v diskusi ano, je dobrý. Nicméně: úvodní pasáž souvislého textu je zcela rozbita vsuvkami v závorkách. Jejich nadužívání v takovém množství rozhodně není dobrý styl. Další část jsou vlastně jen očíslované body, kde lze hodnotit obsah, ale sotva zpracování.
V tak „úžasném“ textu, jejž údajně „nejde napsat výrazně lépe“, by pak nebylo možné tolerovat elementární chyby („danné“, „by jste“), stejně jako by musela být v pořádku interpunkce.
Opakuju, že jsem se pod dojmem zveřejněné sebechvály na to, JAK je příspěvek napsaný, soustředil právě na toto. A opakuju, že právě proto záměrně nehodnotím, zda a nakolik je kvalitní obsah.
Btw, to, že ten/ta/ti skrývající se za nickem Kýlie, píše/ou lépe než zdejší autoři recenzí, už jsem konstatoval velmi nedávno. Na fanzinu jako tento se ale jejich psaní snese. Sympatické od autorů recenzí a článků je to, že svou nedokonalost přiznávají a nemachrují. Všichni od nich také očekávají informace o autech, ne skvosty hodné novinářských cen.
Tato nepřiměřená sebechvála si ale o kritiku formy přímo řekla. Kdyby byl(a) mlčel(a), byl(a) by zůstal(a)... (doplňte si každý podle sebe).