pan Purkrábek z Purkrabí napisał:
Tak ačkoliv jsem zastáncem škodovek i TDi motorů, tak se musím ozvat co se týče udané spotřeby. Já sám mám 1,9 TDi PD ve Fábii a ani v tý Fábii nikdy nedosáhnu týhle spotřeby, to bych musel auto místy tlačit. Reálná nejnižší je tak 4,8 když se jede mimo město a opravdu podle předpisů. Jinak po celém dni ježdění, například po Praze je spotřeba tak lehce přes 6 litrů a ta dálnice, když se jede opravdu na pilu, tak není problém dostat se i k 7,5 litrům. Tohle jsou příklady z mé Fábie a nepředpokádá...
nedávno jsem si koupil Fóbii se stejným motorem, až sní najedu aspon 50 000 tak tu budou popsány moje zkušenosti, zatím sem stím najel 2500 km a v ne zrovna teplém počasí mám průměrnou spotřebu dle dotankování a palubního počítadla kilometrů 4,48l na 100km, až přeměřím počítadlo kilometrů s GPS tak asi udělám korekci, ale nemyslím že to bude v řádech litrů, typuji tak maximálně 2deci. je pravda že jezdím 70% okresky 28% dálnice do tachometrových 150km realita je cca o 10-12 km nižší dle GPS, souhlasím, stou pilou, vozidlo je velmi citlivé na těžkou nohu. Když ale člověk jezdí podle předpisů tak není problém se dostat na hranici 4,5l v případě že se nedostanete tak jako já do městských aglomerací a jezdíte vzdálenosti větší 20 km na jeden start jako je to v mém případě, přiznávám jsou to téměř ideální podmínky ale na to mě nevadí :o)
Tak a teď mě roztrhejte, upozorňuji, že jako většina zde na TipCars nejsem zastáncem vozidel Škoda, koupil jsem jí jen proto, že to byla nabídka kterou by neodmítl nikdo, poctivých 157tis km, vyplněná serviska a od kolegy který dostal služebáka a byl jediným a prvním majitelem.
cena nádherná ale bohužel je to verze Sedan což bylo ohodnoceno jako nejhnusnější vozidlo spolu s Favoritem a Š 120 které kdy MB vyrobila :o)