0
powrót

diskuze k tématu: Octavia I 1.9TDi nebo Octavia II 2.0TDi - kterou vybrat?

kategorie zaszeregowania tematu: česká vozidla
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 11:17, RE: Jaternice, mobile.de
anonym napisał:
Pokud je někdo opravdu zažrenej do škodovky a chce ji za každou cenu není problém tuhle sračku koupit v D. Oktáva 1 se prodává už od 5 tis. a Oktáva 2 od 8 tis. což je jejich reálná hodnota záleží na výběru. O1 1,8t v plný palbě rok 99 za směšných 100000.-Kč.Němci ví své o autech a reálné ceně.Lovu zdar na mobile.de a doprava vč. přihlášení may.12 tis.A ty si pověš jitrnici na nos sám a nekritizuj aaa když nic neviš a chytáš kecy v hospodě s otevřenou hubou.
Vim svý a nevim to z hospody ale to je fuck. Netvrdim nekde ze kazdy auto co je tam na prodej je srot, ale me by tam nikdo nedostal ani heverem. Jinak souhlas s cenama u nacku. Tady je to tema zarytejma skodovkarema extreme predrazeny. Proste skodu a za kazdou cenu tak proc by na nich prodejci nevydelavali kdyz jsou ty lidi to ochotny za ten srot dat.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 11:22, Páteční blesk
Prej se chystá vydání pátečního blesku kde bude místo dvd VÁHA VZDUCU S TURBEM NA OCHCU.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 11:46, Dotaz....?
Zdarvíčko.Jsem se chtěl zeptat jak přesně funguje ta databáze servisních úkonů a jestli je to možno zjistit co se na autě dělalo když je to auto dovezený z německa (BMW-staří pár let u kterýho předpokládám, že se jezdilo do autorizovanýho servisu aby nepropadla záruka) protože servisní knížce se moc věřit nedá (troufám si tvrdit že i autorizovaný prodejce by si mohl stočit tahchometr a vyplnit servisní knížku uplně novou podle toho jak by se mu líbílo,nebo se pletu?Je teda ten výpis zárukou pravdivé servisní historie?A co je k tomu potřeba číslo motoru karoserie? Nebo se to musí napojit v servisu do PC a musím tedy mít auto fyzicky sebou nebo mi stačí jen pár čisel o autě a je tedy možno to ověřit například na dálku z fotografií. A na kolik mě toto ověření vyjde.Pište prosím ti co o tomopravdu něco víte,hospodský povídačky si prosím nechte na dnešní večer do hospody. Děkuji za odpověd.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 11:58, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Ono to je taky možná nepřesným měřením pal. počítače. Měl jsem 2 Fábie 1,4 TDI a rozdíl ve spotřebě podle PC byl asi 1,5 l. Po dotankování měly obě spotřebu něco přes 4 litry. Naopak teď vlastním Octavii 1,9 TDI a ta ukazuje neustále 4,5 l dle displeje, spotřeba po dotankování však je přes 5 l při podobném stylu jízdy... No každopádně se jedná u obou těchto motorů o výbornou spotřebu.
On je to zdánlivě stejný styl jízdy, přece jenom ten tříválec jede víc. I když je to jak jízda na šicím stroji.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 12:08, RE: Gargamel
anonym napisał:
já bych řekl, že to je zase zbytečné zevšeobecňování - už jsem na silnici potkal spoustu hovad v bimmerech a audinách. Prostě těch škodovek jsou tu mraky, takže když na silnici potkáš zakomplexovaného kripla, je vysoká pravděpodobnost, že bude mít nějaký koncernový shit v TDi :D
A ty na něj nemáš a nikdy mít nebudeš... Tak nezáviď.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 12:20, RE: Dotaz....?
anonym napisał:
Zdarvíčko.Jsem se chtěl zeptat jak přesně funguje ta databáze servisních úkonů a jestli je to možno zjistit co se na autě dělalo když je to auto dovezený z německa (BMW-staří pár let u kterýho předpokládám, že se jezdilo do autorizovanýho servisu aby nepropadla záruka) protože servisní knížce se moc věřit nedá (troufám si tvrdit že i autorizovaný prodejce by si mohl stočit tahchometr a vyplnit servisní knížku uplně novou podle toho jak by se mu líbílo,nebo se pletu?Je teda ten výpis zárukou prav...
Milý pane,když bude někdo moc chtít tak to nepoznáte nikde,dá se to ztočit v řídící jedn. motoru,abs,atd.,někdo mě tvrdil,že to pozná z řídicí jedn. xenonů,ale myslím že kecá!!Spíše kupovat dle stavu auta,auto ježděné na dálky po hezkých dálnicích se 180.000km je určitě lepší než kruml ježděný po našich tankodromech a se 100.tis km!!!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 12:28, RE: Dotaz....?
anonym napisał:
Milý pane,když bude někdo moc chtít tak to nepoznáte nikde,dá se to ztočit v řídící jedn. motoru,abs,atd.,někdo mě tvrdil,že to pozná z řídicí jedn. xenonů,ale myslím že kecá!!Spíše kupovat dle stavu auta,auto ježděné na dálky po hezkých dálnicích se 180.000km je určitě lepší než kruml ježděný po našich tankodromech a se 100.tis km!!!
No moment ale mě právě zajímalo jak funguje ta databáze těch servisních úkonů,jestli se to třebas uloží někde do nějakýho centrálního registru a z toho to už nejde odmazat...?? Jak to prosím funguje víte někdo? Díky
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 12:52, 1.8 TSI
Pánové já mnoho let dělám v autoservisu a v současné době mám Octavii II 1.8 TSI a vím o ní své. A Ti mameluci co neumí nic jiného než tady Octavie pomlouvat, tak neví co plácají.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:15, VW Passat
http://www.automodul.com/krok2.php3?car_id=58894
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:23, RE: Dotaz....?
anonym napisał:
No moment ale mě právě zajímalo jak funguje ta databáze těch servisních úkonů,jestli se to třebas uloží někde do nějakýho centrálního registru a z toho to už nejde odmazat...?? Jak to prosím funguje víte někdo? Díky
Tak přesně tohle jsem teď v pondělí chtěl po servisním technikovi v Automedii v Brně. KOupil jsem si před měsícem octavii z roku 2004, koupena po známosti na doporučení a doteď byla servisována v Autodům Vrána Havířov. Když jsem se ptal v Automedii v Brně, jestli mi jsou schopni z centrální databáze zjistit, zda na voze byly za 4 roky prováděny nějaké úkony, pán řekl ano, chvili hledal dle VIN kódu, ale žádný záznam nenašel. Takže z toho usuzuji, že centrální databaze existuje, ukony se do ní zapisují, ale bud v Automedii neumí hledat, nebo spíše v Havířově tam záznamy nezadávali. Podotýkám, že auto šlo teprve teď na první prohlidku po 30 tisících km a doteď byla měněna jen brzdovka a jednou olej. Ale předpokládám, že i tohle by tam mělo být zaneseno. při příśtí prohlídce se opět zeptám, co o mém vozidle v databázi mají.
Petr
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:25, RE: 1.8 TSI
anonym napisał:
Pánové já mnoho let dělám v autoservisu a v současné době mám Octavii II 1.8 TSI a vím o ní své. A Ti mameluci co neumí nic jiného než tady Octavie pomlouvat, tak neví co plácají.
A to jistě děláš v servisu škoda!!!A jsi max. spokojenej a nikdy jsi nic lepšího neměl!!!No jasně typickej škodovkář!!!Kdyby jste mohl osvětlit nezasvěceným laikům v čem je ta tvoje O2 1,8 Tsi tak skvělá!!!
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:34, RE: 1.8 TSI
anonym napisał:
ANO. Koktávie sou nejlepší auta na světě, hrozně dobře drží na silnici, jezdí skoro zadormo (teda dle PP ), je ohromně levná....

Všechna fakta hovoří proti chrochtávce. To neznáte jiná auta? Copak existuje jen koncern? Já toto nikdy nepochopím. A pokud vím, nejsem zdaleka sám. Proč bych si měl koupit drahé malé auto? S podprůměrnými jízdními vlastnostmi? Co chrochtá jako jateční svině, spotřebu má +- stejnou jako ostatní moderní jednotky, až na to, že PD není moderní. To mě má oslnit klamavý PP? Nebo neskutečně atraktivní design?Nebo cena? Interier? Lavice? pardon sedadla? Co na té koktávě prosím vás všichni vidítě?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:35, RE: bez předmětu
anonym napisał:
tak to nechápu kdo si koupí novýho nafťáka, aby s nim najezdil 10 tis ročně
Třeba, proto protože na něj dostal jako na skladovku výraznou slevu.

PS: 01 TDi 11/2000 najeto 79 tisíc.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:37, RE: bez předmětu
anonym napisał:
Třeba, proto protože na něj dostal jako na skladovku výraznou slevu.

PS: 01 TDi 11/2000 najeto 79 tisíc.
to jo, ale kolik takových aut najdeš v bazaru. Žádné, když se náhodou do bazaru dostane jde po známých okamžitě pryč
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:37, Jenyk
TDI 100 koní je na OII motor beznadějně slabý. Jezdíte-li v kopcích, bude z vás nebezpečná brzda provozu. Všechna auta v mém okolí s těmito motory jsou už načipovaná (tím to nedoporučuji, byla to pro ně nakonec z nouze ctnost).

6kvalt DSG ve starším autě je sebevražda, ta převodovka má předepsanou generálku za velké peníze. Mokré spojky...kdo ví co to je, rozumí.

O kvalitě doporučení autora si udělejte závěr sami.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 13:43, RE: 1.8 TSI
anonym napisał:
no jasně! Jedine chrochta!!!

Jak může někdo vůbec váhat? Nebo pochybovat???!!!
Chrochtávka je jediný pořádný a spolejlivý a krásný a ekonomický a sportovní a komfortní a elegantní a prostorný a aaaaaa....

Hamba tomuto národu za jeho hloupost.
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 14:12, RE: Jenyk
anonym napisał:
TDI 100 koní je na OII motor beznadějně slabý. Jezdíte-li v kopcích, bude z vás nebezpečná brzda provozu. Všechna auta v mém okolí s těmito motory jsou už načipovaná (tím to nedoporučuji, byla to pro ně nakonec z nouze ctnost).

6kvalt DSG ve starším autě je sebevražda, ta převodovka má předepsanou generálku za velké peníze. Mokré spojky...kdo ví co to je, rozumí.

O kvalitě doporučení autora si udělejte závěr sami.
Děkuji za objektivní kritiku. Motor 1.9 TDi (105 koní, když už) je základní vznětovou motorizací a dle mého názoru je naprosto dostatečná. Oktávka není nijak přehnaně těžká, navíc o tomto motoru je známo, že většinou poskytuje větší výkon, než je na papíře. Ve svém článku jsem se nikde nezmínil o tom, že bych doporučoval převodovku DSG se zanedbanou údržbou či na hranici životnosti....
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 14:30, RE: 1.8 TSI
anonym napisał:

Chrochtávka je jediný pořádný a spolejlivý a krásný a ekonomický a sportovní a komfortní a elegantní a prostorný a aaaaaa....

Ty blbe jeden.. komplexlej ..
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 14:58, RE: Jenyk
David Hrdlička napisał:
Děkuji za objektivní kritiku. Motor 1.9 TDi (105 koní, když už) je základní vznětovou motorizací a dle mého názoru je naprosto dostatečná. Oktávka není nijak přehnaně těžká, navíc o tomto motoru je známo, že většinou poskytuje větší výkon, než je na papíře. Ve svém článku jsem se nikde nezmínil o tom, že bych doporučoval převodovku DSG se zanedbanou údržbou či na hranici životnosti....
souhlasím,1,9tdi 77kw je dle mého názoru opravdu dostatečná.Nebezpečná brzda provozu?To je opravdu přehnané!tJak byste pak hodnotil třeba Fabie 1,2 nebo dokonce juniory s 1,0?
reagować
niezalogowany użytkownik
ilość wystąpień-
data registracji-
Piątek 04.07.2008 14:58, RE: 1.8 TSI
anonym napisał:

Nechápu proč se tak všichni do těch škodovek naváží a do lidí co si je kupují proboha, vadí vám snad že díky tomu si můžete koupit auta jiných značek podstatně levněji já osobně říkám díky za příznivce škodovky příspívají na domácí značku to si cením a díky ním si můžu koupit auto jiné žnačky za velmi dobrou cenu. Osobně si myslím že zrovna octavie je kvalitně provedené auto ale já dávám přednost japoncům kvalita vyšší cena u nás nižší,většinou si jich nikdo málokdo v bazarech vůbec všimne doufám že to tak dlouho ještě zůstane.
reagować
  1 ... 6 7 8 ... 11

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, wszelkie prawa zastrzeżone.