Cztwartek 03.07.2008 17:07,
rada
Ročně najezdím cca 40 až 50 tis. km, tak si troufám říct, že auto které mám si dokonale prověřím. Na Octavii a Škodu celkově nedám dopustit. neříkám, že dělá dokonalé a bezchybné auta, ale jsou to auta, která dokáží bezproblémů vyhovět nárokům na běžné používání. Octavii už mám třetí. měl jsem jedničkovou 1,6, pak dvojkovou 1,9 sedan a teď mám tu samou, jen v kombíku. Protože jsem je nikdy nekupoval nové, ale jako mírně jeté, cca 1,5 roku staré,brzy vypršela záruka a začal jsem jezdit do neznačkového servisu. Ten servis patří mému kamarádovi, tak můžu na 100% říct, že mi na nich nikdy nikdo tajně neopravoval nic, o čem bych neměl tušení, nebo se mě snažil natáhnout s cenou. Ani k tomu nebyl důvod. Octavie slouží až na pár drobností "do roztrhání těla". V podstatě jí nemám co Vytknout. ano, jsou možná pohodlnější, luxusnější, líp vybavené i levnější auta. Ale jsou tak bezproblémové? Málo, hodně málo. Ať Ford, Opel, Renault, Citroen, Peugeot, každé z těchto aut vám připraví víc starostí, než ta "obyčejná" Octavie. Není to auto, které na první pohled uchvátí, ale je to auto, kterébude dlouho a spolehvivě sloužit. Moje rada: jednoznačně motor 1,9 TDI. Možná není dokonale tichý a kultivovaný, ale v autě, pokud ho nebudete točit do vysokých otáček, to ani tak moc nebudete vnímat. Octavie 2 je slušně odhlučněná. Motor slušně táhne, ale hlavně má super spotřebu. Pokud nekoupíte nějaký kus, co má hodně za sebou, určitě budete spokojený. PS. ještě chci reagovat na ohlasy ohledně Fordu. Znám pár lidí, co mají tuto značku a že by byli nějak nadšení se říct nedá. Osobně se nebráním v budoucnu vyzkoušet i jiné auto než od VW, ale vím určitě, že Ford to nebude. Jen tak pro zamyšlení - za poslední 2 roky prodělal Ford, který podle některých tady vyrábí tak úžasné auta, víc než 15 miliard USD!!!! Kolik za ty dva roky vydělala ta "obyčejná" škodovka, potažmo koncern VW????
reagować