TOM napisał:
No nevím, rozhodně bych si ale nevybral auto s ošklivou přístrojovkou abych se na ní musel každičký okamžik dívat....
Cítit lépe, příjemněji řídí...to jsou možná taky subjektivní pocity-těžko měřitelné.
A k tomu Mondeu - první diesely tragické a srovnatelný (dynamikou)benzin bude o dvě kategorie pov. ručení výš. Rozdíl mezi Lupem a RR je jasný, ale rozdíl mezi vozy o jednu třídu z nichž ten nižší je v plné výbavě a ten vyšší v základní... ? ( ano, já dávám při výběru vozu na výbavu důraz-takový ...
S tou palubkou se NEtrapte - pokud se na ní opravdu "každičký" okamžik díváte ... je otázkou KRÁTKÉHO času než ... ,-)
Cítit se "lépe" a "příjemněji" samozřejmě JE individuální, ale zrovnatak to JE ten "hlavní" rozdíl mezi třídami ... takže krom možná nějakých "total" výjimek (potvrzujících pravidlo) - ve voze vyšší třídy se "jede/žije/ovládá/řídí" opravdu "lépe", než "níže" ...
NEjde o nějaké "subjektivní" dojmy - TO je "podstata" oné "vyšší" konstrukce vozu ... (jestli vám více vyhovuje "styl" alfa či volvo - TO je "subjektivně-NEměřitelně" individuální ...
Ano já dávám TAKÉ přednost "maximální" výbavě, ale VÝBAVA je "jen" taková "okrasa" na kabátku ( = karoserie - vlastně také NE až tak "důležitá" pro "pocity" z jízdy a pro "ovládání" vozu atd.). NEzpochybňuji důležitost si ke "kabátku" pořídit také šálu a rukavice a kabelku a ... (také to dělám), ale bude-li ten "kabátek" (resp. to pod ním) jen ... vw lupo - i "ošizený" (tak NEmusíme použít příkladu RR - to jsem chtěla jen ZDŮRAZNIT) ne až tak cenově jiný Citroën C4 bude ... pohodlnější bezpečnější "snáze" se bude řídit (TADY jsem narazila na mé "oblíbené" klišé, kdy SILNÝ muž jede ... třeba vw passat a SLABÁ žena fiat punto - to VELMi "NEfér" je - neb ten passat se ŘÍDÍ/OVLÁDÁ až "násobně "snadněji", navíc je pohodlnější/bezpečnější atd ... s tím malým lupem je DALEKO
větší dřina!!!!!!!!!! Ale možná si to většina lidí opravdu NEuvědomuje - doporučuji vyzkoušet - opět BEZ ohledu na ZNAČKU! Prostě ten vůz o třídu (nebo o více, ale platí to "obecně"!) výš je "lepší" (to že je i větší je spíše až "druhotné")
Já až tak NErozmlouvala octavii (ROZMLOUVALA jsem 11 let starý vůz) a do octavia doporučila spíše 1.8 T a DOPORUČILA a DOPORUČUJi - si před koupí ještě nějakou(-ké) jiné variantu(-ty) vyzkoušet/projet. TO se mi zdá "rozumné"
K Mondeo (to máte, ne? .-): ano původní diesly byly opravdu (až neuvěřitelně) "problémové" ale já NEdoporučovala nějaký konkrétní vůz (napsala jsem od Alfa po ... Volvo - myslím), ale OBECNĚ že vozy střední třídy přinesou VĚTŠÍ pohodlí, snazší řízení, po cestě menší únavu (a v praxi budou mít, opět "obecně" spíše vyšší základní výbavu - jak jsem již zmínila, nyní se dá pořídit za podobné peníze MNOHEM novější vůz (hravě třeba 4-5 ltý!) - navíc vyšší kategorie ... pokud i po vyzkoušení/srovnání tazatel STÁLE bude chtít 10-11 let starou octavii I. - pro mne to bude trošičku NEpochopitelné, ale samozřejmě JEHO věc.
PS: Myslím, že Octavii sice nepotká "až tak" rázný "sešup" zájmu a cen jako před časem felicii, ale NEbude to o moc jiné - rok 2001 už zní VÝRAZNĚ "lépe", ale já bych se snažila za 150 t. dostat MNOHEM více (mimochodem reálná současná česká cena mého Citroën C5 V6 Exclusive r. v. 2005 včetně prvků které - pochopitelně - v octavia nebyl, tedy samozatáčecí bixenon(y), systém hlídání pruhů či vrstvená skla a duální klimatizace (ta tam možná mohla být, to netuším, ale třeba mp3 přehrávač asi nee ,-)- navíc ještě rok v záruce je JEN a POUZE o 100 t. kč vyšší - já si prostě myslím že je MNOHO variant a za 150 t. bych chtěla vůz v první řadě "novější/modernější" - "stáří" totiž až tak NEDBÁ na logo na čelní masce ...
Aby si to (ZASE!) někdo "špatně" NEvyložil, NEchci místo 10 let staré octavie doporučovat 4 letý citroën - chci říci že je MNOHO variant a já HODNĚ z nich považuji za technicky i cenově ZAJÍMAVĚJŠí (kvalitnější, bezpečnější, pohodlnější, příjemnější ... atd.) prostě LEPŠí - navíc je tu trh NOVÝCH vozů (často i s mnoha/třeba 5ti/letou zárukou) a opět NE o moc dražší, než octavia I.
Nuže vypovídala jsem se, tazateli doporučuji i další značky/modely/motory zvážit - vráti-li se po porovnání ZPĚT k octavia I. generace - asi skoru určitě a jednoznačně benzín 1.8 T (je "lepší" volbou)
Pěkný den