anonym napisał:
Proč když se na silnici chováte údajně slušně, máte spotřebu o 2 litry vyšší než takovou, kterou udáváte při jízdě podle předpisů? To mi nějak nevychází. Většina recenzí aut - nejenom Vaše - neustále přetřásá výkon, rychlost, zrychlení, otáčky atd. Potom se máme divit, že se na českých silnicích pořádají závody a člověk, který dodržuje rychlost, je tam za blbce. Já jezdím s 10 let starým benzínovým autem za 6, přes zimu max 7 l ve smíšeném provozu a nemůžu si stěžovat. Pokud člověk používá při j...
Osobně jezdím také autem s benzínovým motorem cca 15 let starým a spotřeba se pohybuje od 5,5-7,5 l/100 km podle toho kde jezdím...
Nevím jestli se na českých silnicích pořádají nějaké závody (já se jich rozhodně neúčastním), ale vím, že například po Praze se jezdí lehce nad limitem a když kolona jede tachometrových šedesát, jedu také ...
Ano, výkon se přetřásá a je to dobře. S rostoucí hmotností je potřeba i více výkonu. To je logické a nevidím na tom nic špatného. Ať si každý koupí auto, jaké mu vyhovuje....
Testovací okruh má znázornit, za kolik pojedou s vozem klidní řidiči (jako jste vy) a druhé kole ukazuje nárůst spotřeby u svižnějších řidičů, přičemž dopravní předpisy nejsou nikterak tragicky porušovány. Jsou pouze aplikovány velmi rychlé rozjezdy, ostřejší průjezdy technickou tratí a na dálnici je rychlost o 30 km/h vyšší než v prvním případě (tj. 140 vs. 110 km/h).