Poniedziałek 01.11.2010 15:03,
rada
Mám čerstvou zkušenost s již zmiňovaným Mondeem, v létě jsem také měnil vůz s podobnými požadavky jako tazatelka. Mě po prostudování různých recenzí a zkušeností uživatelů vyšlo vítězně právě benzínové Mondeo s motorem do 2.0l. Za uvedenou cenu se dá při troše trpělivého hledání sehnat zachovalý kus ročníku 2004/5 (vlastní zkušenost) tj. po faceliftu, kde by měly být vychytané mouchy prvních ročníků (koroze spodku dveří - slabina i u prvních Focusů, klapka sání u benzínu, "hezčí" interiér), ale hlavně lepší výbavy (např. pouze automatická klima, lepší audio, větší zpětná zrcátka, min. 4x airbag).
Co se týká spotřeby, v mém případě jsou naměřené hodnoty 7.8 dálnice, 8.8 kombinovaná, 9.5 město (měřeno dotankováním, palubní PC ukazuje konstantně o cca 0,4 optimističtější údaje).
Ze subjektivního pohledu je pohodlí při cestách mezi mondeem - Focusem, Octavií I, II, Vectrou B, Astrou G - nesrovnatelné ve prospěch Mondea. Nebudu opakovat fráze o výtečném podvozku Mondea, opravdu se chová podobně agilně jako malý hatchback a přitom je díky své velikosti maximálně pohodlné na našich rozbitých silnicích i dálnicích.
Nejlíže mi ke srovnání Mondea vychází Oct II, která je ale zase modernější (tedy dražší), hlavní rozdíl je pak ve vnitřním prostoru, kde se jasně ukáže rozdíl třídy. Na druhou stranu jsou rozměry Mondea i jeho "slabinou", protože se s ním hůř couvá a hledýá místo k parkování ve městě.
reagować