David napisał:
Ahoj, jsem autorem recenze o které se tady diskutuje. Jsem rád že se mnou ve většině případů souhlasíte. Rád bych vysvětlil na co se tady ptáte. Proč na dlouhé cesty? Já jsem vlastnil Kadeta a moje přítelkyně Feldu, kadetem jsem jezdil každý den a nedal jsem na něj dopustit a tak feldu jsme projížděli jen o víkendech aby nestála. Nebyly to dlouhé cesty ale jen tak. prostě jsem chtěl napsat, že auto se šetřilo, že nebylo v každodenním provozu.
Jinak kadett byl ve velmi dobrém stavu, byl přit...
Ahoj, autore recenze. Já se Tě ale chlape neptal, proč dlouhé trasy s Feldou a ne s Kadetem! To čtenáři AnderN a Radek. Příště líp koukej. Ta 1.6, co jsi s ní jezdil, asi nebyla fit. Mírný kopec na dálnici udržím 160, opravdu. Na rovině max. 175. Ta Tvá testovaná 1.3 pod 7 L na 100 nejede? Buď máš lehkou tělesnou vadu, která se jmenuje cihla místo pravé nohy
nebo auto není O. K.
Naše 1.6 jezdí za 6.5 v průměru, když jsme jezdili měsíc po městě, vzala si 8,6 a to vím přesně, měřeno po dotankování po hrdlo u stejného stojanu. Jezdíme plynule, celkem svižně. Ale každý jezdí jinak, to beru! Asi jsi ještě moc divoký. Z toho nejspíš vyrosteš.
Já vyrostl po nehodě, kdy jsem jako spolujezdec boural v Mercedesu, a to bezpečném, velkém, při rychlosti 150 Km/h. To, jak jezdíš, já nevím, ani žádnou nehodu Ti zamozřejmě nepřeju, jen aby sis nemyslel, že Tě mám za piráta! Byl jsem rok na nemocenské a mám z té nehody dodnes následky. Samozřejmě, že Tě kdykoli kdokoli může sestřelit, ale takhle nejde uvažovat, to bys nesměl ani jezdit výtahem, že s Tebou spadne. I to se totiž stává. Kdybychom tenkrát nejeli v autě, co má málem dvě tuny, nepsal bych dnes příspěvek do diskuze. Takže ano, bezpečnost, kterou vůz nabízí, je důležitá, ale každý ví, že malá auta staršího data výroby jsou na tom špatně. I Felda. Takže pokud chceš mít větší jistotu, kup to Volvo! Sice bude dražší provoz, o dost, ale budeš bezpečnější. Proč má Tvá holka Feldu? Ano, peníze. Já bych po té nehodě, kdy nám velký Mercedes zachránil život, měl asi logicky jezdit velkým bezpečným, byť starším autem, jenže si to nemohu dovolit. Zase peníze! Mám Felicii, proto jezdím maximálně předvídavě, dávám fakt pozor, i za ostatní, ale jestli mě přesto někdo sestřelí, to neřeším, protože to neovlivním, jak píšeš i Ty. Tak proč se tím trápit?
Nečekám, že se mnou budeš souhlasit, jen chci vyjádřit svůj názor, ne se s někým ztotožňovat nebo chtít po Tobě, ať mé názory respektuješ. Píšu pouze své zkušenosti a dojmy.
Měj se, ať se Ti daří, přeju spousty Km bez nehody.