Renaultům jsem nikdy moc nefandil a ani jim moc nevěřím, i když osobní zkušenost nemám, pouze jednu negativní zprostředkovanou. Přítel mojí mámy koupil v AAA Lagunu rv. 2003 plně vybavenou s automatem za nějakou fakt výhodnou cenu s najetými cca 40000. Ano, tušíte správně, už na základě těchto informací bylo jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Po týdnu se rozsvítila kontrolka převodovky a v servise mu nebyli schopni říct, o jakou závadu se jedná a dali mu rozptyl opravy v řádu desítek tisíc
. Tak hurá do AAA na reklamaci kde se šikovně dohodli, že od něj auto výhodně(však víme) vykoupí a vybere si tam jinej klump. Na moje rady, ať si odveze svoji původní Astru, se kterou po 150-ti ticících brněnských kilometrech neměl problém, nedbal a znovu šáhl po žabožroutech, neboť ho někdo přesvědčil, že Peugeot 307 je prakticky to samý, co Laguna. Když jsem se ho ptal, co to koupil za tenisák (výraz pro malé auto), tak mě máti pod stolem kopala do píšťaly, z čehož jsem usoudil, že šlapu na kuří oko. Celá záležitost z vozy gradovala opětovnou výměnou za jinou Lagunu, o jejíž technické stránce se mi zatím nedoneslo žádných informací. Pak že nevstoupíš 2x do téže řeky. Nicméně pro Renaulta do bazaru já nikdy nepůjdu.