Kolodмj napisał:
Přezdívka je Koloděj, já se takto přihlašuju a systém někde překóduje můj login. Z toho důvodu jsem si zaregistroval přezdívku Koloss, kterou taky používám. Já osobně jsem si měřil tachometr s GPS někdy v lednu, spousta diskuzí tady byla předtím i potom. Já si fakt nepamatuju, kdy jsem to tady řešil. Ale jestli jste to tady probírala už dávno, tak se neodvolávejte na německé časopisy a řekněte rovnou, jak vám to kecá nebo nekecá.
Tvrdohlavý? Když vím že mám pravdu, tak se za ni biju, protože si...
Já osobně jsem si měřila tachometr s GPS někdy před pár lety (doslova) když jsem si svůj Garmin 660 (? nejsem si číslem jista, 6x0) koupila, tak jak to již dávno doporučují ony německé magazíny (na které se nemám odvolávat).
Odvolám se ještě jednou na test v německém AutoTip (před pár lety) věnující se právě problematice "vymýšlejících si" tachometrů. Rozhodně to nebyl důvod ke koupi C5 (jednou jsem tou dobou již jezdila), ale pamatuji-li si to dobře, skončila 2. (skvěle dopadlo ještě Porsche 911). Porovnání ůdajů tachometru a reálné rychlosti u "velkých" testů dělá (pravidelně a mnoho let nazpět) i Auto moto und sport (používá to samozřejmě i britský AutoCar).
Brumla je "velmi" přesný, jak jistě sám víte záleží na okolnostech (extrémní povětrnostní podmínky) a "hladkosti" vozovky (v česku opravdu "nic moc"), ale dá se říci že o 2-3 km "přeměřuje", tedy ukazuje rychlost vskutku nepatrně vyšší. Tato "absolutní" přesnost vydrží do 210 km/h, poté se rozdíl začíná zvětšovat a v rychlostech okolo 230 km/h (u "mé" verze s automatem, jde o maximální rychlost) je odchylka již cca 10 km/h. Jak jsem řekla, jde až o neobvykle přesný tachometr, což potvrzuje i onen test v německém AutoTip.
Také používám JEN vlastní zážitky a zkušenosti, ta odvolání na nějaký test či statistiku - to je jen pro podporu a potvrzení mých slov.
Také bych se chtěla umět vyjadřovat tak, jako "Bozz" na závěr dnešní diskuze o Focus/C5. Na druhou stranu, tady je mraky naprosto nesmyslných příspěvků, mnoho diskutujících opravdu nemá znalosti a přehled - ale nevšimla jsem si, že byť jediný, byť ten nejnesmyslnější, byste komentoval
Řekněte (si) CO vás ve skutečnosti tak irituje? Tady opakovaně píšete, že vám vadí má "slohová úprava". Už mi tu (kdosi neznámý anonymní) vyčítal i interpunkci..., ale to nebude ten pravý důvod, že? Jak zase někdo jiný odpověděl, VŽDY se podepisuji, nevymýšlím si, píši ověřitelná fakta, nepíši vulgarity.., a nečíst a přeskočit můj příspěvek je TAK snadné..
Pokud si na onen test (dobře) vzpomínám, váš "kus" Mondea se tomu (těm) testovanému trochu vymyká. Máte-li zájem, mohu dohledat ještě v Auto moto und sport, jak si stojí tachometry Mondeo v jednotlivých motorizacích.
S pozdravem, "míru zdar", Kylie