Cztwartek 08.11.2007 23:10,
Souhas s recenzí
Dobrý večer.
Především zdravim autora recenze.Vlastním stejný vůz, v té samé výbavě, motorizaci, ale kromě ABS. Vůz byl koupen v 06/2006 a u vybavení ICE nebylo možno ABS ani přikoupit. Clio používám výhradně pro skoro denní jízdu po městě a na kratší vzdálenosti (20km).Na delší jízdy používám r. Megane 1,4 16V (r.v.2000). Nejsem zatvrzelý zastánce táto značky, ale pro bývalého zaměstnance znač. servisu Renault je vlastnění těchto vozů (aspoň v mém případě) výhoda.
K samotnému Cliu.Vůz jsem kupoval jak pro manželku, aby měla čím jezdit, tak především pro jízdu po městě. Cena vozu 242 800,- + dolpňky , zimní pneu s disky - 15 000,-.Volil jsem nový vůz, protože ze zdravotních a časových důvodů nemohu opravovat starší vůz.Clio má najeto něco málo přes 10000 km.Spotřeba se pohybuje do 7litrů, což je způsobeno trvalým použ. v městském provozu. Ovládání vozu, jízdní vlastnosti,motor- vše plně souhlasí s autorem recenze. Jen se mně zdá menší rejd, na který se dá zvyknout.
K interiéru a ovládacím prvkům mám snad jen připomínku k velikosti ovladačů klimatizace a vnitřní cirkulace - dost malé a nízko.Jinak souhlasím s popisem v recenzi.
K závadám:
1)co se týče ukazatele paliva - stejný problém. Po rozsvícení kontrolky rezervy natankuji max. 35 litrů.Výrobce udává objem nádrže 50 l. Zkoušel jsem nádrž vyjet, ale po najetí asi 100km na rezervu ,se špatně těsnícím kanystrem benzínu v kufru (nejsem narkoman) jsem toho nechal a natankoval opět plnou- asi 40 l. Už jsem se objednal do servisu, aby se na to podívali .
2) Další je hlučný vodní čerpadlo.Občas vydá po přídání plynu zvuk, jako kdybych měl v motoru turbo. Bude vyměněno při opravě palivoměru.
3) Poslední je malé cukání při přidání u studeného motoru, projevující se především v zimních měsících. Rovněž bude snad řešeno při objed . opravě.
Jinak je provoz bez problémů. Nemohu porovnávat s jinými vozy , protože jezdím pouze s výše uvedenými.
Jinak velkým problémem tohoto vozu ( i všech značek v této třídě) je , že nebudí žádný respekt řidičů protijedoucích větších a silnějších vozů. Zkrátka :"Jseš malej, já jedu, předjíždím, chcešli žít, tak uhni!" Mám zkušenost především s majeteli vozů audi, škoda.Ty auta samozřejmně nemohou za to , že mezi volantem a sedadlem se nachází inteligentně nesolventní jedinec.
Dalším novým vozem bude zřejmě Megane II (Clasic, nebo Combi), který nahradí již dnes 7 let starého Megana, s kterým sice nejsou žádné problémy , kromě výměny dílů podléhajících opotřebení, ale nový je nový.Jinak jestli se rozhodnu měnit značku , tak Subaru.To je ale trochu někde jinde.
Zdravim všechny slušné řidiče, a přeji mnoho šťastně ujetých kilometrů.
Karel
reagować