bestdrifter napisał:
Já teda nevim na jakej TUV jsi zrovna koukal, ale co jsem viděl já, tak tam si Opel moc dobře opravdu nevede. Taky nevim, kde jsi vzal, že Passat je etalon spolehlivosti, vzpomenu jen jeho ramena a nemocný váhy (problém všech TD u VW). Abych to uvedl na pravou míru - byly časy, kdy jsem na Opela taky nedal dopustit, taky jsem si po A Vectře(mimochodem poslední dobrý auto co vyrobili) koupil F Astru, což byla teda plečka neuvěřitelná. Co jsem měl Oply tak jsem viděl svýho servisáka pomalu častěji...
Mno mam treti omegu, mival jsem OA2,4i-naprosta spokojenost i kdyz byla hnila uz v dobe koupe, slouzila verne dalsich sest let a bez problemu najezdila dalsich 120 000 km a novemu majiteli stale dobre slouzi (89 rok vyroby) a ma ted najeto necelych 300 000km. Pod dojmem tohoto auta jsem koupil OB (2,5i 96rv) a ac neni shnila je s ni neustale nejaky problem. Krasne pohodlne auto, ale nejak mu uz neverim. Chci ho prodat, ale to je po propadu cen hodne velky problem. Pokud to mohu za sebe zhodnotit, Opel neni co byjval, do ceckovy omegy uz rozhodne nepujdu a pro jezdeni jsem se vratil kajicne k ackove omeze 3.024v (rv91), ma sice samozrejme znamky koroze a znacneho opotrebeni (280 000 najeto) Ale vim, ze se s tim da zit. Slibuji si od toho slusne jizdni vykony, jednoduchou udrzbu, bezproblemovy provoz se spolehlivym motorem a minimum elektroniky, ktera by se mohla pokazit. A uz zase v noci vidim, protoze sklenene svetlomety na rozdil od plastu sviti i po letech, nemam problemy s chlazenim-vrtule z motoru, neni treba resit rozvody-retez. Nejak se mi nelibi vyvoj aut, jsou jiste bezpecnejsi, ekologictejsi o EGR zrudnosti, vahy vzduchu apod. ale neco je podle mne v automobilovem prumyslu spatne. Ty auta z 90 let uz vstrik i katy mely, ale stale to byla jednoducha a doma opravitelna auta. A zkuste si porovnat jizdni vykony a zjistite s prekvapenim, ze se v lepsim pripade nelisi, pokud je nemaji novejsi modely horsi (vyssi vykony motoru sezrala vyssi hmotnost vozu). Jsem fanda sicich strojku Adama Opla, ale pokud bych si mel kupovat novejsi auto, tak uz asi japonce