Kolega zo Slovenska napisał:
Primera P12 je krasne auto, ak by som na ňu mal okamžite by som si ju kúpil. Nemyslím si že je horšia ako predchádazajúce. Skôr bude určite lepšia. A jej design je super, hlavne pre takých ako som ja, ktorý sa chcú odlíšiť od ostatných tuctoviek ako su Octavia, Fabia, Passat...
Mám bohaté skúsenosti s Primerou P10 aj W10 a ten jej podvozok je fakt spička. Keď zoberim do úvahy že sa začala vyrábať už v roku 1990, tak je to až neskutočné( ktoré auto v tom roku tejto kategorie malo viacprvkové zav...
Je fakt, že Fabia, Octavia a Passat jsou tuctovky a hlavně si o nich tady každý věci neznalý myslí, že jsou to etalony, ale není to pravda.Provozní náklady třeba na Passatu B5 jsou podstatně vyšší, nehledě na cenu některý ch dílů, ty jsou přímo drastické, např přední náprava, která byla u prvních B5 (v roce 2002 byla modifikována) vyřízená už po 80000km stojí ve značkovém servisu s prací 65000,-Kč, U Primery, leč princip a konstrukce přední nápravy je velmi podobná( Passat má obě příčná ramena dělená, primera je má vcelku), není zdaleka tak drahá.a hlavně díky ocelovým ramnům vydrží 2 krát tolik co ta na Passatu, který má též nevýhodu uložení motoru podélně před přední nápravou, což znamená její větší zatížení a taktéž jízdní vlastnosti nejsou žádný zázrak (řídil jsem všechny verze a jednu jsem měl 5 let doma, takže vim o čem mluvim).Tak prosím nezpochybnujte to co nám tady kolega ze Slovenska píše, jelikož se asi také vyzná.Dle mého názoru je Fabia pro automobilový paka, co se potřebují dostat jen z bodu A do B a o autech nic nevědí. Octavia a Passat už je lepší, zejména některé verze (ty s motorem 1,8 Turbo 20 V )