cmk napisał:
Jak mam brat vazne recenzi od nekoho, komu spotřeba oleje u 6 valcoveho motoru 1 litr na 5.000km prijde moc?
Taky me to zarazilo, vubec bych to neresil. Ale nebrani mi to brat tu recenzi vazne. Na ten miniaturni najezd je tech zavad na muj vkus trochu moc, ale asi to je zpusobeno spise vekem.
Necely rok ted provozuju ´99 Focus 1,6 16V. Oleje to zere kolem tech 0,6 az 0,7 l na 1000 km. Najeto to ma odhadem 320 000 (udaj na tacho rika 190 000). Rezne - hlavne zadni dvere a pate dvere zevnitr. Zespodu je to relativne ciste, ale hodne me stve rez v zadnich podbezich (pri pohledu z boku je to za tlumicem - nevim, na kolik je to nosna cast, ale mam obavu, ze to je nosna cast karoserie).
Central (do zamku, ne dalkovy), funguje za teplot pod 10 °C pouze ve dverich u spolujezdce, okna nekdy stahovat jdou, nekdy ne. Nedavno mi to po vymene baterky zacalo chcipat po zahrati, kupodivu stacilo vymenit vzduchovy filtr vcetne kusu molitanu, ktery "ucpava" vyusteni jakehosi "EGR ventilu" pod samotny filtr. Rucni brzda brzdi jenom jedno kolo, asi je zatuhly mechanismus.
Dal me uz trapi asi jen smrad z klimatizace, ktery loni na jare nevyresila ani dezinfekce vyparniku (podezrivam debilne umisteni kabonivy filtr). Po desti se mi mlzi predni okno, zateka do kabinoveho filtru, ale zajimave je, ze do auta se voda nedostane. Pro odmlzeni musim zapnout klimatizaci.
Najedu s tim asi tak 7000, takze krome mrtve baterky a toho chcipani zbytek necham, jak je.
Holt 16 let stary kram, ale jezdi a to je hlavni.