janseb napisał:
"Po pravdě řečeno MkII se mi nikdy nelíbila, působila na mě jako dětská hračka, ale to nechme."
No - mně se MK II líbila, zvláště čtyřdveřová varianta byla designově super a kombi ve své době nejelegantnější kombi na trhu.
Zato MK III je taková ... no německá - blíží se Passatu a vkusu jeho zákazníků. Nikdo se za ní neohlídne, ale průměrní a šedí Němci ale i Češi si to kupují.
Je to smutný osud opravdu netradišních designů - třeba poslední verze Scorpia - sedan nebo předchozí verze Renault...
Jestli se někomu líbí design auta je věc čistě individuální. Zevšeobecňovat, že za Mk III se nikdo neohlídne, to už zdaleka nemusí být pravda. David V to napsal naprosto správně tak, aby bylo jasné, že na Mk II vyjadřuje svůj názor. Mně se třeba u Mk II líbil jedině hatchback a konkrétně kombík má jednu vadu na kráse - při pohledu zboku je okno zadních dveří výrazně kratší než v předních nebo kufrovém prostoru a na mě působí silně nevyváženě. Druhý Focus se po faceliftu moc neprodával? Bych se tedy divil.
Ano, Mk III není třetí generace, Mk II je jen facelift první, ale tak výrazný, že se označuje mezi fordisty jako Mk II.