Cztwartek 01.03.2007 20:40,
Matiz
Zdravím. Měl jsem Matize 4 roky od nova, najel jsem s ním (teď se asi trpce pousmějete) jako s rodinným vozem (2 dosp. + ditě) cca 60 000 km. Byl to výrobek z r. 1999, Korejec. Cesta krátké, delší Čechy - Slovensko. i dlouhé - "Jugoslávie", často i s rakví na střeše.
Výsledek - nepohodlná sedadla vpředu (krátká), velmi úzká karoserie, zavazadelník 0, topení i větrání podle mne OK (mělo to i klimu ale nemohla se moc pouštět - víme proč...), značné naklánění a nervozita v zatáčkách, na výmolech. Aku stále původní, celoroční pravidelný provoz. V servisu 1x na první garančce, potom oleje, svíčky a dlaší drobnosti doma. Závady: Totál prorezlý výfuk po 3 zimách, 2 x žárovka H4, utavené dvě pryžové koncovky zapalovacích kabelů - náhrada za tuzemské vč. nových kabelů, odpadlý kabel houkačky ve volantu, obtížné řazení jedničky, hlavně za chladu, rozpojené táhlo řazení u řadící páky (oprava za 10 min. na cestě). Spotřeba oleje 0, benzin max. 5,5 l/100 km, destičky 45 000 vpředu, 2x svíčky, 3x vůle ventilů (nemá hydraulické vymezování!)
Vozítko jednoduché, nepřetechnizované, spolehlivé, levné v provozu, ukrutně nebezpečné - konzervoidní. Prodáno ojeté - hned bylo pryč.
Toť moje vzpomínky na Matize.
reagować